Sisustussuunnittelijan tutkinto

Haluaisitko luoda itsellesi oman suunnittelijaprofiilin? Miten saavutetaan tekemisen flow ja luodaan omaleimainen suunnittelujälki? Haluaisitko kehittää taitojasi luonnostelussa, perspektiivipiirtämisessä ja trendien tuntemuksessa? Kiinnostavatko sinua materiaalien käytettävyys erilaisissa tiloissa, värijärjestelmien käyttö tai valo inspiraation lähteenä? Miten luodaan asiakkaita kiinnostava portfolio ja kuinka taidetta voidaan käyttää osana sisustussuunnittelua?

Ajankohta: 4.9.2020 – 8.6.2021

Opetuspäivät järjestetään kello 9.00-16.00.

Sisustussuunnittelijan tutkinto 2020-2021:

Koulutuskalenteriin

Tutkinnon kesto

10 kk monimuoto-opiskeluna (sisältää 21 lähiopetuspäivää sekä itsenäistä etäopiskelua)

Tutkinnon hinta

3380 euroa (sis.alv 24%)

  • kertamaksuna 3380 €
  • kahdessa erässä: 1690 € / erä
  • neljässä erässä: 845 € / erä

Voit valita laskun maksuerien määrän täyttäessäsi

Hakulomaketta

Hintoihin sisältyy alv 24 % / voimassaoleva arvonlisävero.

Hakuaika

Hakuaika 4.9.2020 alkavaan tutkintoon päättyy 1.9.2020. Hakemuksia käsitellään jatkuvasti hakuajan ollessa käynnissä. Opiskelupaikkoja myönnetään soveltuville hakijoille hakemusten saapumisjärjestyksen mukaan. Tarkemmat hakuohjeet ja hakulomake löytyvät sivulta Hakeminen.

Kenelle koulutus soveltuu?

Onko sinulla silmää ja tyylitajua sisustamiseen? Haluatko nähdä itse toteuttamasi valmiin lopputuloksen ja viihdytkö kauniisti sisustetuissa tiloissa ja ympäristöissä? Helsinki Design Schoolin Sisustussuunnittelijan tutkinto soveltuu niille, joiden tavoitteena on oppia ideoimaan, toteuttamaan, suunnittelemaan ja tekemään sisustuksia erilaisiin tarpeisiin. Koulutukseen osallistuminen ei edellytä aikaisempaa alan kokemusta tai osaamista. Koulutuksessa opittua voit hyödyntää omissa käyttötarkoituksissasi tai ammattimaisissa tehtävissä. Sisustussuunnittelijan tutkinto sopii erinomaisen hyvin myös yrittäjille tai yrittäjäksi aikoville. Koulutuksen monipuolisen sisällön ansiosta saat valmiuksia hyvinkin erilaisiin työtehtäviin.

Helsinki Design Schoolin Sisustussuunnittelijan tutkinnon aikana perehdyt monipuolisesti sisustussuunnittelun eri osa-alueisiin. Ammattilaisten johdolla saat hyvän käsityksen sisustussuunnittelijan ammatinkuvasta, julkisten ja yksityisten tilojen suunnittelusta sekä opit myös tekemällä ja kokemalla. Sisustussuunnittelijan tutkinto antaa sinulle hyvät edellytykset alalla toimimiseen ja oman erikoisosaamisen kehittämiseen.

Koulutuksen alussa syvennyt luovuuteen ja luovaan prosessiin. Kuulet miten inspiraation voi löytää ja miten sisustussuunnittelija voi ajatella innovatiivisesti. Perehdyt taiteelliseen luomisvireeseen sekä sattumanvaraisen ja työstetyn inspiraation eroihin. Tavoitteesi on löytää oma flow, jonka avulla pääset luovaan tekemisen tilaan.

Tutuksi sinulle tulevat myös sisustussuunnittelun trendit. Opit kuinka trendit syntyvät ja kuinka trendejä tutkitaan, havainnoidaan ja analysoidaan. Perehdyt tulevaisuuden tutkimiseen ja trendien määritelmiin.

Hiot taitojasi oman suunnittelijaprofiilin luomisessa. Opit kuinka sisustussuunnittelija luo oman tyylin ja omaleimaisen jäljen. Kuulet miten sisustussuunnittelija voi hahmottaa kilpailutilanteen, markkinoida osaamistaan ja löytää uusia asiakkaita.

Tutustut kokonaisvaltaisesti sisustussuunnittelijan ammattiin. Opit mitä odotuksia asiakkailla on, miten asiakasta palvellaan ja mitä edellytyksiä vaaditaan asiakkaan kohtaamisessa. Saat tietoa siitä miten asiakastapaamisiin valmistaudutaan ja kuinka koti- ja yritysasiakas eroavat toisistaan. Opit kuinka asiakassuhdetta ylläpidetään sekä tutustut niihin arvoihin ja vastuuseen, joita sisustussuunnittelijan tulee sisäistää. Kehität omia taitojasi ideoiden myymisessä sekä presentaatioiden tekemisessä. Koulutuksen aikana pääset vierailemaan ammattilaisen johdolla sisustussuunnittelutoimistoon.

Perehdyt koko suunnitteluprosessiin toimeksiannosta lopputarkastukseen. Kuulet miten toimeksianto otetaan vastaan, tutustut erilaisiin toimeksiantoihin ja asiakkaisiin ja hahmotat erilaiset lupatarpeet. Opit aikatauluttamaan suunnitteluprosessin sekä perehdyt erilaisten hankkeiden budjetointiin. Osaat tehdä tarjouksen ja sisällyttää siihen tarvittavat osa-alueet, kuten työselosteet. Kuulet kuinka sisustussuunnittelija tekee yhteistyötä tavarantoimittajien ja urakoitsijoiden kanssa.

Koulutuksen aikana opit luonnostelun merkityksen ja tärkeyden suunnittelutyössä.Tutustut erilaisiin välineisiin ja piirtämistekniikoihin. Saat rohkeutta kynänkäyttöön ja löydät oman kynänjälkesi. Harjoittelet skissipaperin käyttöä ja suunnitelmien eteenpäin viemistä luonnostelemalla. Perehdyt kolmiulotteisuuteen ja syvennät eri tavoin taitojasi mallipiirtämisestä ideoiden visualisointiin. Workshopeissa opit tilaluonnostelua sekä julkisten tilojen luonnostelua


Harjoittelet mittakaavassa piirtämistä innostavien opettajien johdolla. Opit tulkitsemaan pohjakuvia ja tilasuunnittelun perusteita. Perehdyt julkisivupiirtämisen perusteisiin ja tekniikoihin, tilan hahmottamiseen, pohjapiirustuksen tekemiseen, mittakaavaan sekä skaalatikun käyttöön. Harjoittelet kalusteiden sijoittelua sekä erilaisten piirustusmerkintöjen tekemistä.

Perspektiivipiirtämisen ja väritystekniikoiden opetuksessa hiot taitojasi kolmiulotteisuuden, syvyyden ja massojen kuvaamisessa. Kuulet myös kiinnostavaa taustaa perspektiivipiirtämisen historiasta sekä perspektiiviopista. Väritystekniikoiden opetuksessa harjoittelet syvyysvaikutelman vahvistamista, sekä idean ja tyylisuunnan korostamista. Näet myös kuinka erilaisia materiaaleja, värejä ja varjoja voidaan kuvata taidokkaan värittämisen keinoin.

Materiaalien, tekstiilien ja erilaisten pintojen hallitseminen on tärkeä osa sisustussuunnittelijan työtä. Sisustussuunnittelijan tutkinnossa tutustut erilaisiin materiaaleihin, niiden ominaisuuksiin ja hankintapaikkoihin, käyttötarkoituksiin ja toimivuuteen eri kohteissa. Pääset tutustumaan erilaisiin materiaalimalleihin ja perehdyt materiaalikartan työstämiseen. Saat tietoa myös materiaalien ympäristövaikutuksista.

Koulutuksen aikana opit hyödyntämään valaistuksen eri keinoja sisustussuunnittelussa. Opit valaistuksen tekniset ja esteettiset perusteet sekä valaistuskäsitteitä. Näet miten valaistusta toteutetaan erilaisissa tiloissa. Perehdyt erilaisiin valonlähteisiin ja niiden ominaisuuksiin. Näet kuinka valo toimii inspiraation lähteenä ja miten valon avulla luodaan tunnelmaa.

Perehdyt värisuunnitteluun ja värioppiin. Kuulet ammattilaisilta miten tilasuunnittelussa käytetään värejä ja tutustut erilaisiin värijärjestelmiin (CIE, Pantone-PMS, RAL, Tikkurila, NCS). Opit käyttämään erilaisia värikarttoja apuna suunnittelutyössä.

Teknisen piirtämisen opetuksen aikana tutustut CAD- ja SketchUp -ohjelmien käyttöön. Näet kuinka tietokonetta käytetään apuna ja työvälineenä suunnittelutyössä. Opit ohjelmien käytön perustaitoja sekä käsitteitä. Sisustussuunnittelijan tutkintoon osallistuvilla tulee olla käytössään oma kannettava tietokone ohjelmisto-opetuksen opintopäivillä.

Harjoittelet kylpyhuoneiden, kodinhoitotilojen sekä keittiösuunnittelun perusteita. Saat tietoa erilaista pinta- ja kalustemateriaaleista, mitoituksesta, valaistuksesta sekä mittatilauskalusteiden teettämisestä. Kuulet, mitkä ovat tämän hetken trendejä liittyen kosteiden tilojen suunnitteluun. Saat myös tietoa erikoiskalusteiden hankintapaikoista ja hinnoittelusta.

Sisustussuunnittelijan tutkinnossa näet miten tehdään ammattimainen portfolio.Työnäytekansion avulla voit erottautua työnhaussa tai omia asiakkaita hankkiessasi. Opit millä keinoin juuri sinun portfoliosi voi erottua muista. Tutustut porftolion käytettävyyteen, toteutukseen, portfoliossa käytettäviin valokuviin, piirustuksiin sekä laadukkaaseen taittoon, viimeistelyyn ja selkeyteen. Opit miten luovuutta voi hyödyntää ammattimaisen portfolion tekemisessä. Portfolion avulla voit vakuuttaa asiakkaan omasta osaamisestasi, ideoistasi ja luotettavuudestasi. Kuulet mitä pitää huomioida portfolion esivalmistelutyössä, jotta voit saavuttaa portfoliollasi halutun tavoitteen.

Sisustussuunnittelijan tutkinnossa saat myös uutta ja raikasta näkökulmaa sisustusten viimeistelyyn ja tilojen facelifteihin. Kuulet myös kuinka taidetta voidaan käyttää osana sisustussuunnittelua.

+-

Verkostoidu ja löydä uusia työmahdollisuuksia

Helsinki Design Schoolin sisustussuunnittelun opiskelijat ovat päässeet tekemään harjoittelu- ja suunnittelutöitä sisustusalan yrityksiin, tapahtumamarkkinointiyrityksiin sekä messutapahtumiin. Opiskelijamme ovat saaneet mahdollisuuksia myös yksityiskotien suunnittelutoimeksiantoihin. Korkeatasoista Helsinki Design Schoolin Sisustussuunnittelijan tutkintoa arvostetaan alan yrityksissä. Helsinki Design Schoolin perusajatuksena on hyödyntää monipuolisia verkostojamme kaikin tavoin opiskelijoidemme urahaaveiden toteutumisessa.

+-

Opiskele parhaiden osaajien johdolla

Helsinki Design Schoolin Sisustussuunnittelijan tutkinnossa opettavat alan parhaat osaajat, kuten sisustussuunnittelija Helena Karihtala, sisustusarkkitehdit Salla Kantokorpi ja Anu Latvala (Sisustusarkkitehdit Fyra), trendien ammattilaiset Mia Dillemuth ja Antti Rimminen, huippuvalokuvaajat Martti Järvi ja Pauliina Salonen, sisustusarkkitehdit Salla Hokkanen (dSign Vertti Kivi & Co) ja Tiina Närkki (Sisustusarkkitehdit Fyra) , sisustussuunnittelija ja stylisti Laura Seppänen, arkkitehti Timo Ripatti, prop stylist Susanna Vento, sekä Sisustussuunnittelijat SI ry:n puheenjohtaja ja sisustussuunnittelija Tommi Mäkinen. Tarkemmin opettajiin voit tutustua verkkosivuillamme kohdassa Luennoitsijat.

+-

Opinnot voi suorittaa myös oman työn ohessa

Sisustussuunnittelijan tutkinto toteutetaan monimuoto-opiskeluna. Opintoihin sisältyy 21 lähiopetuspäivää koulun tiloissa. Opintopäivillä opiskelijat saavat etä- eli kotitehtäviä, jotka voit suorittaa omalla ajallasi. Etätehtävät on suunniteltu niin, että ne tukevat ja syventävät opintopäivillä opittua asiaa. Etätehtävät ovat laajuudeltaan kohtuullisia, joten tehtävät voi hyvin suorittaa oman työn tai muun opiskelun ohessa. Tehtäviin saat aina palautteen, jota voit hyödyntää oman osaamisesi kehittämisessä. Monimuoto-opiskelu mahdollistaa opiskelun asuinpaikkakunnasta riippumatta.

Kaikki opetus tapahtuu suomen kielellä.

+-

Sisustussuunnittelijan tutkinto yhdistettynä omaan osaamiseesi antaa hyvät edellytykset toimia esimerkiksi:

  • sisustussuunnittelijana ja assistenttina suunnittelutoimistossa
  • freelance-suunnittelijana tai yrittäjänä
  • stailaajana esimerkiksi sisustuslehtien kuvausjärjestelyissä ja alan tapahtumissa
  • sisustusalan yrityksissä ja myymälöissä
  • ravintoloiden ja muiden julkisten tilojen suunnittelun osaajana

+-

Helsinki Design Schoolin yhden vuoden tutkinnot

Helsinki Design Schoolin yhden vuoden tutkintojen sisällöt on suunniteltu ja toteutettu yhdessä omien alojensa huippuosaajien kanssa. Koulutuksemme ovat arvostettuja myös yritysmaailmassa. Teemme tiivistä yhteistyötä yritysten kanssa niin opetukseen kuin opiskelijoidemme urahaaveisiinkin liittyen.

Työnhaussa Helsinki Design Schoolin yhden vuoden tutkinto on erinomainen tapa erottua sekä osoittaa oma erikoisosaaminen. Koulutuksemme ovat suunniteltu sopimaan niin ylioppilaspohjalta aloittaville kuin korkeakouluopintojenkin lisäksi tai jo työelämässä kokemusta saaneille. Opinnot soveltuvat kaikenikäisille. Monet opiskelijoistamme työllistyvät Helsinki Design Schoolin koulutuksen pohjalta ja toisille koulutuksemme täydentävät muita opintoja tai osaamista. Osa opiskelijoistamme haluaa uuden koulutuksen alan vaihtoa ajatellen. Joillekin Helsinki Design Schoolin yhden vuoden tutkinnot ovat erinomainen pohja oman yritystoiminnan aloittamisen tai kehittämisen kannalta.

Koulutuksen aikana saat mahdollisuuden verkostoitua opettajiemme sekä muiden opiskelijoiden kanssa. Helsinki Design Schoolin yhden vuoden tutkintojen opintoihin osallistuminen ei edellytä aikaisempaa kokemusta alalta. Koulutuksen voit suorittaa joustavasti oman työn tai muun opiskelun ohessa. Monimuoto-opiskelu mahdollistaa opiskelun asuinpaikasta ja omasta elämäntilanteesta riippumatta.

Opettajina Helsinki Design Schoolin yhden vuoden tutkinnoissa toimivat omien alojensa parhaat ammattilaiset. Aktiivisesti työelämässä toimivat opettajamme tuovat opetukseen aina uusinta sekä ajankohtaisinta osaamista ja tietoa opiskelijoidemme hyödyksi. Opettajamme haluavat kannustaa ja rohkaista sinua omien tavoitteittesi saavuttamisessa.

Mikäli haluat lisätietoja opintojen aikatauluista, hakemisesta tai muista opiskeluun liittyvistä asioista, otathan meihin yhteyttä puhelimitse numeroon 020 7340 630 tai sähköpostilla info@helsinkidesignschool.fi

Hakulomake


Copyright Helsinki Design School. All copyright and other intellectual property rights in all logos, designs, text, images and other materials on this website
are owned by Helsinki Design School or appear with permission of the relevant owner. Helsinki Design School is a registered trademark. All rights reserved.