Muotisuunnittelijan tutkinto

Oletko aina ollut kiinnostunut muodista ja vaatteista? Haluaisitko oppia miten luonnokset syntyvät ja kuinka tehdään oma printtikangas? Millä tavoin luodaan oma vaate ja miten sopivat materiaalit ja värit valitaan? Minkälaista osaamista tarvitset kokonaisen vaatemalliston suunnittelussa? Mitä muotiviikoilla tapahtuu ja kuinka muotinäytös järjestetään? Haluatko saada innostavaa opetusta alan ammattilaisilta, rohkaisevaa tukea oman unelmasi toteuttamiseen sekä löytää oman paikkasi muotialan monien mahdollisuuksien parista?

Ajankohta: 24.9.2021 – 15.6.2022

Opetuspäivät järjestetään kello 9.00-16.00.

Muotisuunnittelijan tutkinto 2021-2022:

Koulutuskalenteriin

Tutkinnon kesto

10 kk monimuoto-opiskeluna (sisältää 23 lähiopetuspäivää sekä itsenäistä etäopiskelua)

Tutkinnon hinta

3580 euroa (sis.alv 24%)

  • kertamaksuna 3580 €
  • kahdessa erässä: 1790 € / erä
  • neljässä erässä: 895 € / erä

Voit valita laskun maksuerien määrän täyttäessäsi

Hakulomaketta

Hintoihin sisältyy alv 24 % / voimassaoleva arvonlisävero.

Hakuaika

Hakuaika 24.9.2021 alkavaan tutkintoon päättyy 22.9.2021. Hakemuksia käsitellään jatkuvasti hakuajan ollessa käynnissä. Opiskelupaikkoja myönnetään soveltuville hakijoille hakemusten saapumisjärjestyksen mukaan. Tarkemmat hakuohjeet ja hakulomake löytyvät sivulta Hakeminen.

Kenelle koulutus soveltuu?

Haluaisitko kokeilla siipiäsi vaatesuunnittelijana? Onko muoti lähellä sydäntäsi ja onko sinulla luovuutta, intoa ja inspiraatiota uusien ideoiden toteuttamiseen? Helsinki Design Schoolin Muotisuunnittelijan tutkinto soveltuu niille, joiden tavoitteena on oppia ideoimaan, suunnittelemaan ja tekemään vaatteita sekä omia vaatemallistoja. Koulutukseen osallistuminen ei edellytä aikaisempaa alan kokemusta tai osaamista. Sinulla ei myöskään tarvitse olla erityisiä piirustus- tai ompelutaitoja koulutuksen alkaessa. Kannustavat opettajamme perehdyttävät sinut suunnittelun maailmaan askel kerrallaan kohti oman malliston syntymistä. Muotisuunnittelijan tutkinto sopii hyvin myös yrittäjille tai yrittäjiksi aikoville tai omaa vaatebrändiä tavoitteleville. Koulutuksen monipuolisuuden ansiosta saat osaamisen monenlaisia muodin alan työtehtäviä ajatellen.

Helsinki Design Schoolin Muotisuunnittelijan tutkinnon aikana perehdyt vaatesuunnittelun eri osa-alueisiin, kuten vaatteen valmistukseen, oman malliston luomiseen sekä oman vaatebrändin kaupallistamiseen. Pääset käyttämään omaa luovuuttasi ja saat tietoa, taitoa, tukea ja rohkaisua ammattimaisen lopputuloksen saavuttamiseksi. Muotisuunnittelijan tutkinto antaa sinulle monipuolista osaamista muodin alalla toimimiseen.

Koulutuksen aikana pääset tutustumaan muotisuunnittelijan ammattiin, työkenttään sekä muotisuunnittelijan työn tulevaisuuteen. Perehdyt oman suunnittelijaidentiteetin sekä taiteellisen luomisvireen löytämiseen. Opit innovatiivista ajattelua, luovuuden kehittämistä ja luovan prosessin kuljettamista. Näet kuinka monipuolisesti muotisuunnittelija voi hyödyntää musiikkia, elokuvaa sekä muita luovuuden lähteitä oman suunnittelutyön tukena.

Tutustut muodin aikakausiin ja erilaisiin trendisuuntauksiin, kuten megatrendeihin, makrotrendeihin sekä trendien leviämiseen. Opit mitä trendihierarkiat ovat, kuinka muodin ilmiöt syntyvät ja miten muodin liikkeitä seurataan. Kuulet kuinka kulttuuri, arvot sekä ekologisuus vaikuttavat trendeihin ja kuluttajien käyttäytymiseen. Saat hyvän käsityksen siitä, millä tavoin suunnittelija voi ammattimaisesti hyödyntää erilaisia resursseja esimerkiksi väri- ja materiaalitrendien seuraamisessa.

Muotisuunnittelijan tutkinnon aikana toteutat oman mallistoportfolion

Muotipiirtämisen workshopeissa opit muotipiirtämisen ja luonnostelun perusteita. Harjoittelet mittasuhteita, erilaisia luonnostelutekniikoita sekä ihmisvartalon luonnostelua. Opit myös materiaalien sekä vaatteen eri osien piirtämistä. Hiot taitojasi oman luonnostelutyylin löytämisessä ja pääset käyttämään erilaisia luonnosteluvälineitä. Teknisen piirtämisen workshopissa opit tekemään tasokuvia ja kuvailemaan vaatteen rakennetta yksityiskohtaisesti. Työstät samalla oman mallistosi teknisiä piirustuksia. Koulutukseen osallistuminen ei edellytä aikaisempia piirustustaitoja.

Muotisuunnittelun tutkinnon aikana luot oman vaatemalliston. Opit kuinka voit tehdä taustoitusta omien ideoiden tueksi, miten suunnittelutyö aloitetaan, miten suunnitteluprosessi etenee ja millä tavoin suunnitelmia editoidaan ja hiotaan kohti lopullista mallistoportfoliota. Saat ohjausta ja tukea oman näköisesti malliston luomiseen. Valmiissa mallistoportfoliossa on esitelty ammattimaisesti mallistoportfolioon kuuluvia osa-alueita, kuten teknisiä piirustuksia, silhuettikuvia ja conseptboard. Mallistoportfoliosi syntyy vaiheittain ja jokaisessa työskentelyvaiheessa saat innostavaa opetusta oman mallistosi luomiseksi.

Aloitat oman suunnittelutyösi ideointi- ja taustatyövaiheella. Tavoitteena on saada esille oma visiosi sekä luovat kykysi. Saat tietoa ja taitoa oman suunnitteluaineistosi keräämiseen. Mallistoportfolion suunnittelutyön aloittamista varten kokoat aineistoa erilaisista inspiraation lähteistä. Kokoat moodboardeja eli tunnelmatauluja sekä saat tukea ammattilaisilta omien ideoiden kehittelyvaiheessa.

Opit miten malliston teema valitaan, mitä pitää huomioida oman mallistosi kohderyhmää ajatellen ja miten valittujen vaatteiden käytettävyyttä voidaan arvioida.

Väri- ja materiaaliopetuksessa perehdyt väreihin ja tekstiileihin suunnittelijan näkökulmasta. Tutuksi sinulle tulevat erilaiset värikartat ja suunnittelijan työkalut värien valintaan liittyen. Materiaali-wokshopin kautta saat hyvän tuntuman erilaisiin materiaaleihin ja niiden käyttämiseen omassa suunnittelutyössä.

Harjoittelet vaatteen valmistamista ja vaatekuosien suunnittelua

Koulutuksen aikana valmistat oman vaatteen ja perehdyt vaatteen valmistuksen prosessiin ja työjärjestykseen. Kannustavien opettajiemme johdolla opit muun muassa mittojen ottamista sekä väljyysvarojen huomioimisen. Saat kokonaisvaltaisen käsityksen siitä, mitä suunnittelijan tulee tietää vaatteen teknisestä valmistamisesta.

Pääset tekemään oman vaatteesi kaavat ja opit kaavoittamisen perusteita. Saat hyvän käsityksen siitä mitä suunnittelijan tulee huomioida jo vaatteen ideointivaiheessa, jotta vaate voidaan kaavoittaa ja valmistaa halutulla ja toimivalla tavalla. Opit kuinka hihat ja kaulukset kaavoitetaan ja leikataan. Ompelu-workshoppien aikana tutustut ompelukoneen käyttöön. Muotisuunnittelijan tutkintoon osallistuminen ei vaadi aikaisempia ompelutaitoja.

Harjoittelet ammattilaisen johdolla printtien ja kuosien suunnittelua. Workshopin aikana tutustut siihen millä tavoin printit ja kuosit syntyvät. Opit minkälaisia painomenetelmiä kuosien tekemisessä voidaan hyödyntää. Perehdyt myös digitaalisen painamisen mahdollisuuksiin. Ammattilaisen ohjauksessa pääset ideoimaan oman inspiraatiosi pohjalta syntyvän printtisuunnitelman ja -luonnoksen.

Perehdyt markkinointiin, brändäämiseen ja muotitapahtumien tuottamiseen

Muotisuunnittelijan tutkinnon aikana kuulet mitä suunnittelijan tulee tietää PR:stä eli tiedotus- ja suhdetoiminnasta, markkinoinnista ja brändäämisestä. Opit kuinka brändi syntyy ja miten uusi konsepti kaupallistetaan ja markkinoidaan. Kuulet miten agentuurit sekä jälleenmyyjät toimivat ja miten sosiaalista mediaa voidaan hyödyntää muotimarkkinoinnissa. Saat hyödyllistä tietoa oman osaamisesi hinnoittelusta sekä tuotteiden hinnanmäärittelystä. Tutustut vaatteen valmistuksen ja tuotantoprosessin eri vaiheisiin. Syvennyt sisäänostamisen perusteisiin ja opit mitä markkinointi- ja myyntitaitoja aloittavalla suunnittelijalla tulee olla.

Perehdyt muotiviikkoihin, messuihin ja näytösten järjestämiseen. Kuulet minkälaista graafista materiaalia suunnittelijalla tulisi olla, miten live-näytöksiä tehdään, miten syntyy näytöskonsepti ja mitä muotiviikkojen, -näytösten ja -messujen tuotannon eri vaiheisiin kuuluu. Opit myös mikä on näytöskalenteri ja miten näytöksen aikataulutus ja kuvallinen käsikirjoitus tehdään.

Muotisuunnittelijan tutkinnon lopussa pääset kuvauttamaan valmistamasi vaatteen valokuvauskuvausstudiolle. Ammattivalokuvaajat, ammattimallit, stailistit, meikkaajat ja avustajat auttavat sinua tuomaan oman näkemyksesi esille omassa muotikuvassasi, jonka voit liittää osaksi mallistoportfoliotasi. Studiokuvauspäivien aikana saat myös opetusta stailaamiseen liittyen. Opit mihin stailaamista tarvitaan, miten sitä tehdään ja mihin sillä pyritään. Studiopäivä on hieno elämys, jonka keskipisteenä on valmistamasi vaate.

+-

Verkostoidu ja löydä uusia työmahdollisuuksia

Helsinki Design Schoolista valmistuneet muotisuunnittelijat ovat saaneet työpaikkoja monista arvostetuista yrityksistä, kuten Marimekolta, Ivana Helsingistä, Minna Parikalta, R/H :lta, PR-toimistoista, elokuva-, musiikki- ja televisioalan tuotantoyhtiöistä sekä monista muista muotialan yrityksistä. Helsinki Design Schoolin muotisuunnittelijat ovat perustaneet myös uusia vaatebrändejä / omia yrityksiä. Hienosti ovat menestyneet esimerkiksi vaatemerkit Vimma sekä Whitetail. Vimma on saanut tuotemerkilleen myönteistä näkyvyyttä ja saanut tuotteitaan myyntiin eri jakelukanaviin. Whitetail on osallistunut esimerkiksi Mercedes-Benz Fashion Weekille Berliinissä ja saanut huomioita eri medioissa eri puolilla maailmaa, kuten Italian Voguessa. Helsinki Design Schoolin muotisuunnittelun opiskelijat ovat päässeet avustamaan myös monissa mielenkiintoisissa muotitapahtumissa, kuten Glorian, Stockmannin ja PR-toimisto Spaltin organisoimissa muotinäytöksissä. Korkeatasoista ja uudenlaista Helsinki Design Schoolin Muotisuunnittelijan tutkintoa arvostetaan alan yrityksissä. Helsinki Design Schoolin toiminnan perusajatuksena on hyödyntää monipuolisia verkostojamme kaikin tavoin opiskelijoidemme urahaaveiden toteutumisessa sekä omien yritysten perustamisessa.

+-

Opiskele parhaiden osaajien johdolla

Helsinki Design Schoolin Muotisuunnittelijan tutkinnossa opettavat alan parhaat osaajat, kuten vaatesuunnittelijat Paola Suhonen (Ivana Helsinki), Linda Sipilä (Y/Project, Pariisi) ja Anni Arela (Arela Studio), muotimarkkinoinnin ammattilainen Pirjo Suhonen (Ivana Helsinki), muotipiirtämisen huippuammattilaiset Laura Laine ja Minni Havas, Vimma Clothingin perustaja Marjut Rahkola, mallimestari Irja Haimi, huippuvalokuvaaja Marica Rosengård sekä stailisti Liisa Kokko. Tarkemmin opettajiin voit tutustua verkkosivuillamme kohdassa Luennoitsijat.

+-

Opinnot voi suorittaa myös oman työn ohessa

Muotisuunnittelijan tutkinto toteutetaan monimuoto-opiskeluna. Opintoihin sisältyy 23 lähiopetuspäivää koulun tiloissa. Opintopäivillä opiskelijat saavat etä- eli kotitehtäviä, jotka voit suorittaa omalla ajallasi. Etätehtävät on suunniteltu niin, että ne tukevat ja syventävät opintopäivillä opittua asiaa sekä edesauttavat oman mallistoportfoliosi edistymistä. Etätehtävät ovat laajuudeltaan kohtuullisia, joten tehtävät voi hyvin suorittaa oman työn tai muun opiskelun ohessa. Tehtäviin saat aina palautteen, jota voit hyödyntää oman osaamisesi kehittämisessä. Monimuoto-opiskelu mahdollistaa opiskelun asuinpaikkakunnasta riippumatta.

Kaikki opetus tapahtuu suomen kielellä.

+-

Muotisuunnittelijan tutkinto yhdistettynä omaan osaamiseesi antaa hyvät edellytykset toimia esimerkiksi:

  • muotialan yrityksissä esimerkiksi suunnittelutiimin jäsenenä ja assistenttina
  • tiimin jäsenenä tai esimiehenä vaatetusalan kaupoissa ja liikkeissä
  • itsenäisenä yrittäjänä tai freelancerina esimerkiksi suunnittelun, maahantuonnin ja myynnin parissa
  • muotikuvaus- ja muotinäytösjärjestelijänä tai -assistenttina
  • muotialan järjestöissä ja yhdistyksissä eri työtehtävissä
  • stailaajana
  • assistenttina esimerkiksi televisio-, elokuva-, ooppera- ja teatteripuvustuksen parissa

+-

Helsinki Design Schoolin yhden vuoden tutkinnot

Helsinki Design Schoolin yhden vuoden tutkintojen sisällöt on suunniteltu ja toteutettu yhdessä omien alojensa huippuosaajien kanssa. Koulutuksemme ovat arvostettuja myös yritysmaailmassa. Teemme tiivistä yhteistyötä yritysten kanssa niin opetukseen kuin opiskelijoidemme urahaaveisiinkin liittyen.

Työnhaussa Helsinki Design Schoolin yhden vuoden tutkinto on erinomainen tapa erottua sekä osoittaa oma erikoisosaaminen. Koulutuksemme ovat suunniteltu sopimaan niin ylioppilaspohjalta aloittaville kuin korkeakouluopintojenkin lisäksi tai jo työelämässä kokemusta saaneille. Opinnot soveltuvat kaikenikäisille. Monet opiskelijoistamme työllistyvät Helsinki Design Schoolin koulutuksen pohjalta ja toisille koulutuksemme täydentävät muita opintoja tai osaamista. Osa opiskelijoistamme haluaa uuden koulutuksen alan vaihtoa ajatellen. Joillekin Helsinki Design Schoolin yhden vuoden tutkinnot ovat erinomainen pohja oman yritystoiminnan aloittamisen tai kehittämisen kannalta.

Koulutuksen aikana saat mahdollisuuden verkostoitua opettajiemme sekä muiden opiskelijoiden kanssa. Helsinki Design Schoolin yhden vuoden tutkintojen opintoihin osallistuminen ei edellytä aikaisempaa kokemusta alalta. Koulutuksen voit suorittaa joustavasti oman työn tai muun opiskelun ohessa. Monimuoto-opiskelu mahdollistaa opiskelun asuinpaikasta ja omasta elämäntilanteesta riippumatta.

Opettajina Helsinki Design Schoolin yhden vuoden tutkinnoissa toimivat omien alojensa parhaat ammattilaiset. Aktiivisesti työelämässä toimivat opettajamme tuovat opetukseen aina uusinta sekä ajankohtaisinta osaamista ja tietoa opiskelijoidemme hyödyksi. Opettajamme haluavat kannustaa ja rohkaista sinua omien tavoitteittesi saavuttamisessa.

Mikäli haluat lisätietoja opintojen aikatauluista, hakemisesta tai muista opiskeluun liittyvistä asioista, otathan meihin yhteyttä puhelimitse numeroon 020 7340 630 tai sähköpostilla info@helsinkidesignschool.fi

Hakulomake

Copyright Helsinki Design School. All copyright and other intellectual property rights in all logos, designs, text, images and other materials on this website
are owned by Helsinki Design School or appear with permission of the relevant owner. Helsinki Design School is a registered trademark. All rights reserved.

Secured with SSL