Valokuvaajan tutkinto

Onnistunut valokuva koskettaa ja herättää suuria tunteita. Kuinka valokuvaaja löytää inspiraation ja luovan tilan? Miten syntyy onnistunut taide- tai mainosvalokuva? Kuinka kamerat, filtterit, objektiivit ja salamat toimivat? Miten Photoshopilla voidaan käsitellä valokuvaa? Kuinka studiolla työskennellään? Mitä tulee huomioida Sports & Outdoor -valokuvauksessa? Millä tavoin valokuvaaja voi saada toimeksiantoja ja kuinka omaa osaamista markkinoidaan? Minkälainen on sinun näkemyksesi täydellisestä valokuvasta, jossa valaistus, tunnelma, aihe ja tyyli kohtaavat?

Ajankohta: 1.9.2022 – 13.6.2023

Opetuspäivät järjestetään kello 9.00-16.00.

Valokuvaajan tutkinto 2022-2023:

Koulutuskalenteriin

Tutkinnon kesto

10 kk monimuoto-opiskeluna (sisältää 21 lähiopetuspäivää sekä itsenäistä etäopiskelua)

Tutkinnon hinta

3680 euroa (sis.alv 24%)

  • kertamaksuna 3680 €
  • kahdessa erässä: 1840 € / erä
  • neljässä erässä: 920 € / erä

Voit valita laskun maksuerien määrän täyttäessäsi

Hakulomaketta

Hintoihin sisältyy alv 24 % / voimassaoleva arvonlisävero.

Opiskelijoilla tulee olla opintojen aikana käytössään Adoben Creative Cloud Photography –ohjelmistot (Photoshop ja Lightroom). Opiskelija voi käyttää mahdollisesti jo aikaisemmin hankkimiansa Adoben Creative Cloud -ohjelmistoja, tai tilata kyseiset ohjelmistot opintojen alussa Helsinki Design Schoolin kautta hintaan 145 euroa (sisältäen 24% arvonlisäveron) / vuosi. Koulutuksen alussa ohjeistamme sinua Adoben ohjelmistojen tilaamisessa koulun kautta sekä niiden asennuksessa omalle kannettavalle tietokoneellesi.

Hakuaika

Hakuaika 1.9.2022 alkavaan tutkintoon päättyy 30.8.2022. Hakemuksia käsitellään jatkuvasti hakuajan ollessa käynnissä. Opiskelupaikkoja myönnetään soveltuville hakijoille hakemusten saapumisjärjestyksen mukaan. Tarkemmat hakuohjeet ja hakulomake löytyvät sivulta Hakeminen.

Kenelle koulutus soveltuu?

Onko valokuvaus sinulle inspiraation ja luovuuden lähde? Haluatko osaamisen ammattimaisten valokuvien toteuttamiseen? Helsinki Design Schoolin Valokuvaajan tutkinto soveltuu niille, joiden tavoitteena on oppia valokuvauksen tekniikkaa ja tarinankerrontaa. Koulutus soveltuu hyvin myös niille, joiden päämääränä on saada käsitys ja osaaminen monista eri valokuvaamisen osa-alueista sekä niille, jotka haluavat koulutuksen avulla löytää oman mielenkiintonsa kohteen valokuvauksen monipuolisesta kentästä. Koulutukseen osallistuminen ei edellytä aikaisempaa alan kokemusta tai osaamista. Valokuvaajan tutkinto sopii hyvin myös yrittäjille tai yrittäjiksi aikoville.

Helsinki Design Schoolin valokuvaajan tutkinnon aikana pääset tutustumaan valokuvauksen moniin mahdollisuuksiin. Saat rohkaisua ja kannustusta oman valokuvallisen näkemyksesi vahvistamiseen sekä inspiraation löytämiseen. Kuulet ammattivalokuvaajien kertomana kuinka syntyvät taidevalokuvat, mainosvalokuvat, muotivalokuvat, henkilövalokuvat, luontovalokuvat ja lehtivalokuvat. Kiinnostavien workshoppien aikana perehdyt valokuvaamisen tekniikkaan, kuten kameran toimintoihin, valaistukseen, filtterien käyttöön, digi- ja filmikuvaamiseen ja erilaisiin objektiiveihin. Opettelet Adobe Photoshopin perusteita. Saat myös osaamisen esimerkiksi Sports & Outdoor- ja ruokavalokuvien toteuttamiseen. Pääset vierailemaan valokuvausstudioille sekä harjoittelemaan studiossa työskentelyä. Saat hyödyllistä tietoa ja osaamista liittyen markkinointiin sekä oman valokuvaajaprofiilin luomiseen. Valokuvaajan tutkinto johdattaa sinut unohtumattomien valokuvien maailmaan.

Kuinka nähdä asiat uudella tavalla? Valokuvaajan tutkinnon aikana kehität luovaa ajatteluasi. Opit havainnoimaan asioita eri näkökulmista ja opit kuinka valokuvaaja voi löytää vaikutteita erottuvien valokuvien toteuttamiseen. Kuulet mitä luovalla tilalla tarkoitetaan ja saat ideoita inspiraation synnyttämiseen.

Lähestyt valokuvaamista sekä taiteen että dokumentaarisuuden kautta. Tutustut valokuvauksen tyylilajeihin, tarinankerrontaan, konseptiajatteluun sekä valokuvaajan työn moniin mahdollisuuksiin. Perehdyt valokuvauksen historiaan ja nykypäivään, perinteisiin valokuvauksen tekniikoihin, valokuvauksen termeihin ja sanastoon sekä siihen mitä valokuvaus tuotantona on.

Valokuvaamisen perusteiden opetuksessa sekä erilaisissa workshopeissa opit kameran toiminnot. Kuulet miten valo käyttäytyy suhteessa filmiin ja mitä tarkoitetaan aukolla, valotusajalla, filmiherkkyydellä ja filmin tyypillä. Pääset tutustumaan erilaisiin kameroihin ja niiden toimintoihin. Osallistut digikamera-workshoppeihin, joiden aikana digikameran toiminnot ja mahdollisuudet tulevat sinulle tutuksi. Perehdyt esimerkiksi värilämpötiloihin, kennoihin, valotusarvoihin, digikameran lisälaitteisiin sekä erilaisiin filttereihin ja objektiiveihin. Saat hyvän käsityksen sommittelusta, rajauksesta sekä perspektiiveistä.

Valokuvaajan tutkinnon aikana pääset työskentelemään valokuvausstudioilla. Näet minkälaista kalustoa ja välineitä ammattilaisten studiolla käytetään sekä harjoittelet studiolla toimimista. Opit mitä mahdollisuuksia valokuvaaja voi studiolla hyödyntää, mitä kaikkea studioilla voi kuvata ja minkälaisia sääntöjä ja ohjeistuksia studiotyöskentelyyn kuuluu.


Adobe Photoshop ja Lightroom -ohjelmistojen opetuksessa perehdyt valokuvaajalle tärkeiden ohjelmistojen käyttöön. Tutuksi tulevat esimerkiksi Photoshop -ohjelmiston tärkeimmät asetukset, layerit, RAW-kuvien kehittäminen, kuvakäsittelyn työvaiheet, työkalut ja työjärjestys, kontrastit, sävyt, värit ja eri tiedostomuodot. Koulutukseen osallistuvilta ei vaadita aikaisempaa kokemusta näiden ohjelmistojen käytöstä. Ohjelmisto-opetus antaa opiskelijalle käsityksen ja perustaidot ohjelmistojen toiminnoista sekä mahdollisuuksista. On tärkeää, että harjoittelet ohjelmistojen käyttöä myös omalla ajallasi hyödyntäen ja kerraten opintopäivien aikana opetettuja asioita.

Koulutuksen aikana harjoittelet taitojasi oikeanlaisen valaistuksen toteuttamiseksi. Opit miten luonnonvaloa simuloidaan, miten salamavaloja käytetään, kuinka valoa voidaan hallita ja miten valo käyttäytyy. Tutustut erilaisiin valonlähteisiin ja -muokkaajiin, kuten heijastimiin ja umbrelloihin sekä efektivaloihin. Valaistus-workshopissa pääset harjoittelemaan valaistusta studioympäristössä.

Taidevalokuvauksen opetuksessa näet inspiroivia esimerkkejä taidevalokuvaamisesta sekä perehdyt tunnettuihin taidevalokuvaajiin ja erilaisiin valokuvaustyyleihin. Taidevalokuvausta lähestytään itseilmaisun, kantaaottavuuden ja konseptuaalisen valokuvauksen kautta. Pohdit ja hahmotat omaa valokuvaajaidentiteettiä sekä taidevalokuvaamista teknisestä lähestymiskulmasta.


Kuulet kuinka luottamus kuvattavaan voidaan saavuttaa ja mikä on sattuman osuus hyvän henkilökuvan syntymisessä. Perehdyt henkilökuvaamisen mestareihin ja osallistut workshoppiin, jonka aikana pääset kuvaamaan oman näkemyksesi mukaisen henkilökuvan. Tutuksi tulee myös oikeanlainen henkilökuvaamisessa käytettävä tekniikka, kuten jalustat, valot ja objektiivit.

Valokuvaajan tutkinnon aikana saat hyvän käsityksen muotivalokuvaamisesta. Tutustut editorialeihin, lookbookkeihin, muotikatalogeihin sekä erilaisiin brändi- ja mainosvalokuviin. Muotivalokuvaaminen on tiimityötä. Kuulet muotiin erikoistuneelta ammattikuvaajalta kuinka muotivalokuva syntyy yhdessä mallien, muotitoimittajien, stailistien, kuvankäsittelijöiden ja muiden avustajien kanssa. Tutustut erilaisiin muotivalokuvaamisen tyylisuuntiin sekä siihen kuinka muut yhteiskunnan tekijät vaikuttavat muotivalokuvien syntyyn.

Saat myös hyvän käsityksen siitä mitä lehti- ja luontovalokuvaamisessa tulee huomioida. Lehtivalokuvaamisen opetuksessa kuulet millaisiin kuvaustilanteisiin lehtivalokuvaaja pääsee. Opit kuinka voit erottua lehtikuvaajana ja mitä erilaisia tapoja lehden kannen, henkilökuvien, kuvituskuvien ja sisäkannen kuvien toteuttamisessa on. Kuulet mikä on lehtikuvan, PR-kuvan ja uutiskuvan eroavaisuus. Saat myös kuulla miten voit hinnoitella omat työsi ja osaamisesi.

Tapaat luontokuvaajan, jonka johdolla perehdyt luontovalokuvaamisen traditioon. Näet hienoja esimerkkejä onnistuneista luontokuvista ja kuulet miten kuvat ovat syntyneet. Kuulet mitä välineitä luontokuvaaja tarvitsee ja millaisiin kuvaustilanteisiin luontokuvaajan on hyvä valmistautua.

Pääset myös toteuttamaan puoleensavetäviä ruokakuvia. Ruokakuvauksen-workshopissa tutustut siihen mitä ruokakuvaaminen on ja mitä tarvikkeita sekä välineitä onnistuneiden ruokakuvien valokuvaamisessa tarvitaan. Perehdyt ruokakuvaamisen genreen ja saat osaamisen herkullisten lopputulosten toteuttamiseen.

Kuulet ammattilaisilta tärkeää asiaa tekijänoikeuksista, kuvausluvista, studiovuokrista, työn hinnoittelusta sekä erilaista tavoista markkinoida omaa osaamistasi. Opit kuinka valokuvaaja voi saada toimeksiantoja ja millä eri tavoin valokuvaamisella voi työllistää itsensä.

+-

Verkostoidu ja löydä uusia työmahdollisuuksia

Helsinki Design Schoolissa opiskelevat valokuvaajat ovat saaneet harjoittelu- ja työpaikkoja kuvatoimistoista, valokuvausalan yrityksistä, valokuvausliikkeistä sekä mainos- ja markkinointitoimistoista. Opiskelijamme ovat saaneet myös toimeksiantoja eri alojen yrityksistä, kuten ilmailu-, muoti-, musiikki-, ravintola- ja kaupanalalta. Korkeatasoista ja uudenlaista Helsinki Design Schoolin Valokuvaajan tutkintoa arvostetaan alan yrityksissä. Helsinki Design Schoolin toiminnan perusajatuksena on hyödyntää monipuolisia verkostojamme kaikin tavoin opiskelijoidemme urahaaveiden toteutumisessa.

+-

Opiskele parhaiden osaajien johdolla

Helsinki Design Schoolin Valokuvaajan tutkinnossa opettavat alan parhaat osaajat, kuten muun muassa palkitut valokuvaajat Aapo Huhta ja Akseli Valmunen, Fanny Haga (TBWA/Helsinki), Olli Häkkinen (Koski Syväri), retoucher Jomppe Vaarakallio, valokuvaajat Unto Rautio, Otto Virtanen sekä Sergei Pavlov, luontovalokuvaaja Benjam Pöntinen sekä valokuvaajat Timo Anttonen ja Mikko Ryhänen. Tarkemmin opettajiin voit tutustua verkkosivuillamme kohdassa Luennoitsijat.

+-

Opinnot voi suorittaa myös oman työn ohessa

Valokuvaajan tutkinto toteutetaan monimuoto-opiskeluna. Opintoihin sisältyy 21 lähiopetuspäivää koulun tiloissa. Opintopäivillä opiskelijat saavat etä- eli kotitehtäviä, jotka voit suorittaa omalla ajallasi. Etätehtävät on suunniteltu niin, että ne tukevat ja syventävät opintopäivillä opittua asiaa. Etätehtävät ovat laajuudeltaan kohtuullisia, joten tehtävät voi hyvin suorittaa oman työn tai muun opiskelun ohessa. Tehtäviin saat aina palautteen, jota voit hyödyntää oman osaamisesi kehittämisessä. Monimuoto-opiskelu mahdollistaa opiskelun asuinpaikkakunnasta riippumatta.

Helsinki Design Schoolin Valokuvaajan tutkintoon osallistuvilla tulee olla käytössään oma järjestelmäkamera sekä oma kannettava tietokone.

Kaikki opetus tapahtuu suomen kielellä.

+-

Valokuvaajan tutkinto yhdistettynä omaan osaamiseesi antaa hyvät edellytykset toimia esimerkiksi:

  • freelancerina / valokuva-alan yrittäjänä
  • valokuvataiteilijana
  • studiovalokuvaajana
  • valokuvausliikkeissä
  • valokuvaajana mainonnan tai muodin parissa
  • tuotevalokuvaajana eri yrityksissä / yrityksille
  • lehti-, urheilu- ja luontovalokuvaajana

+-

Helsinki Design Schoolin yhden vuoden tutkinnot

Helsinki Design Schoolin yhden vuoden tutkintojen sisällöt on suunniteltu ja toteutettu yhdessä omien alojensa huippuosaajien kanssa. Koulutuksemme ovat arvostettuja myös yritysmaailmassa. Teemme tiivistä yhteistyötä yritysten kanssa niin opetukseen kuin opiskelijoidemme urahaaveisiinkin liittyen.

Työnhaussa Helsinki Design Schoolin yhden vuoden tutkinto on erinomainen tapa erottua sekä osoittaa oma erikoisosaaminen. Koulutuksemme ovat suunniteltu sopimaan niin ylioppilaspohjalta aloittaville kuin korkeakouluopintojenkin lisäksi tai jo työelämässä kokemusta saaneille. Opinnot soveltuvat kaikenikäisille. Monet opiskelijoistamme työllistyvät Helsinki Design Schoolin koulutuksen pohjalta ja toisille koulutuksemme täydentävät muita opintoja tai osaamista. Osa opiskelijoistamme haluaa uuden koulutuksen alan vaihtoa ajatellen. Joillekin Helsinki Design Schoolin yhden vuoden tutkinnot ovat erinomainen pohja oman yritystoiminnan aloittamisen tai kehittämisen kannalta.

Koulutuksen aikana saat mahdollisuuden verkostoitua opettajiemme sekä muiden opiskelijoiden kanssa. Helsinki Design Schoolin yhden vuoden tutkintojen opintoihin osallistuminen ei edellytä aikaisempaa kokemusta alalta. Koulutuksen voit suorittaa joustavasti oman työn tai muun opiskelun ohessa. Monimuoto-opiskelu mahdollistaa opiskelun asuinpaikasta ja omasta elämäntilanteesta riippumatta.

Opettajina Helsinki Design Schoolin yhden vuoden tutkinnoissa toimivat omien alojensa parhaat ammattilaiset. Aktiivisesti työelämässä toimivat opettajamme tuovat opetukseen aina uusinta sekä ajankohtaisinta osaamista ja tietoa opiskelijoidemme hyödyksi. Opettajamme haluavat kannustaa ja rohkaista sinua omien tavoitteittesi saavuttamisessa.

Mikäli haluat lisätietoja opintojen aikatauluista, hakemisesta tai muista opiskeluun liittyvistä asioista, otathan meihin yhteyttä puhelimitse numeroon 020 7340 630 tai sähköpostilla info@helsinkidesignschool.fi

Hakulomake


Copyright Helsinki Design School. All copyright and other intellectual property rights in all logos, designs, text, images and other materials on this website are owned by Helsinki Design School or appear with permission of the relevant owner. Helsinki Design School is a registered trademark. All rights reserved.

Secured with SSL