Videokuvaajan tutkinto

kalenteri

Ajankohta: seuraava Videokuvaajan tutkinto alkaa 14.9.2018

Opetuspäivät järjestetään kello 9.00-16.00.

Koulutuskalenteri julkistetaan huhtikuussa 2018. Koulutuskalenterista näet opintopäivien tarkat päivämäärät.

Tutkinnon kesto: 10 kk monimuoto-opiskeluna (sisältää 21 lähiopetuspäivää sekä itsenäistä etäopiskelua)

Tutkinnon hinta symboli fin

Tutkinnon hinta:

 • kertamaksuna 3380 €
 • kahdessa erässä: 1690 € / erä
 • neljässä erässä: 845 € / erä

Voit valita laskun maksuerien määrän täyttäessäsi Hakulomaketta.
Hintoihin sisältyy alv 24 % / voimassaoleva arvonlisävero.

Koulutuksen hintaan kuuluu Adoben Creative Cloud Student & Teacher versio omaan käyttöösi koko opintojen ajaksi. Creative Cloudiin sisältyvällä Adoben Premiere -ohjelmistolla opit editointia sekä videoefektien tekemistä. Creative Cloud Student & Teacher sisältää myös Photoshopin, InDesignin ja Illustratorin uusimmat versiot sekä paljon muuta. Koulutuksen alussa ohjeistamme sinua Adoben ohjelmistojen asennuksessa omalle kannettavalle tietokoneellesi.

uusi Adobe logo

Hakuaika symboli fin

Hakuaika:

Hakuaika 14.9.2018 alkavaan tutkintoon päättyy 9.9.2018. Voit hakea jo nyt syksyllä 2018 alkavaan koulutukseen. Hakemuksia käsitellään jatkuvasti hakuajan ollessa käynnissä. Opiskelupaikkoja myönnetään soveltuville hakijoille hakemusten saapumisjärjestyksen mukaan. Tarkemmat hakuohjeet ja hakulomake löytyvät sivulta Hakeminen.

Kenelle soveltuu symboli fin

Kenelle koulutus soveltuu?

Helsinki Design Schoolin Videokuvaajan tutkinto soveltuu niille, jotka haluavat perehtyä videokuvaamisen eri osa-alueisiin ja oppia liikkuvasta kuvasta kaiken olennaisen alan parhaiden osaajien johdolla. Koulutukseen osallistuminen ei edellytä aikaisempaa alan kokemusta tai osaamista. Sinulla ei tarvitse olla videokuvaamiseen, valokuvaamiseen, käsikirjoittamiseen tai muita liikkuvan kuvan tekemiseen liittyviä erityistaitoja koulutuksen alkaessa. Koulutuksen monipuolisuuden ansiosta saat osaamista monenlaisia työtehtäviä ajatellen - oli kyse sitten videoiden hyödyntämisestä sosiaalisen median parissa, lisätaitona valokuvaajalle tai vaikkapa mainonnan, markkinoinnin tai viestinnän parissa työskenteleville. Videokuvauksen tutkinto sopii hyvin myös yrittäjille tai yrittäjiksi aikoville.

parhaat osaajat symboli fin

Opiskele parhaiden osaajien johdolla

Helsinki Design Schoolin Videokuvaajan tutkinnossa opettavat alan parhaat osaajat, kuten useille yrityksille ja artisteille videoita ohjannut monin eri tavoin palkittu ohjaaja Miikka Lommi (videoita muun muassa: Rasmus, Kemopetrol, Bomfunk MC´s ja Husky Rescue), video-ohjaamisen lahjakkuus Jenni Salonen (videoita mm. The Perfect Selfie -dokumentti, Slush, Sanni, Ellinoora, Emma Salokoski, Adidas, Lumi Accessories, McDonald´s, Luhta, Finnair ja Wolkswagen), kansainvälisistä suurtuotannoista tunnettu elokuvaaja Ville Hyvönen (mm. Prison Break (Pako), Iron Sky - The Coming Race, Robbie Williams: Live in Tallinn, Big Game, Vares - Sheriffi), arvostettu kuvaaja Jarkko T. Laine (mm. Äideistä Parhain, Kauas pilvet karkaavat ja mainosfilmejä useille tunnetuille yrityksille), ansioitunut elokuvasäveltäjä Tuomas Kantelinen (mm. The Legend on Hercules, Mindhunters, Bad Luck Love, Rukajärven tie, Rölli sekä sävellyksiä oopperaan, kuten Lumikuningatar),  ohjaaja Ville Jankeri (Pussikaljaelokuva, Onnenonkija) ja palkittu televisio- ja elokuvakäsikirjoittaja Antero Arjatsalo (mm. Hevisaurus, Ganes ja Salatut Elämät).

Mukana ovat myös äänisuunnittelun huippunimi Marko Ventola (mm. Love Milla, Angry Birds Toons, Mielensäpahoittaja), video- ja valokuvaaja Valtteri Hirvonen (valo- ja videokuvausta useille tunnetuille yritykselle sekä mm. Ylelle), Solar Filmsin palkittu elokuvatuottaja Rimbo Salomaa ja monia pitkiä teatteri- ja mainoselokuvia editoinut Harri Ylönen (mm. Napapiirin sankarit, Leijonasydän, Sel8nne). Tarkemmin opettajiin voit tutustua verkkosivuillamme kohdassa Opettajat.

opiskele työn ohessa symboli fin

Opinnot voi suorittaa myös oman työn ohessa

Videokuvaajan tutkinto toteutetaan monimuoto-opiskeluna. Opintoihin sisältyy 21 lähiopetuspäivää. Opintopäivillä opiskelijat saavat etä- eli kotitehtäviä, jotka voit suorittaa omalla ajallasi. Etätehtävät on suunniteltu niin, että ne tukevat ja syventävät opintopäivillä opittua asiaa. Etätehtävät ovat laajuudeltaan kohtuullisia, joten tehtävät voi hyvin suorittaa oman työn tai muun opiskelun ohessa. Monimuoto-opiskelu mahdollistaa opiskelun asuinpaikkakunnasta riippumatta.

Videokuvaajan tutkintoon osallistuvilla tulee olla käytössään oma kannettava tietokone sekä oma videokuvaamisen mahdollistava älypuhelin, järjestelmäkamera tai digivideokamera.

Kaikki opetus tapahtuu suomen kielellä.

hyvät edellytykset symboli fin

Videokuvaajan tutkinto yhdistettynä omaan osaamiseesi antaa hyvät perustaidot toimia esimerkiksi:

 • itsenäisenä yrittäjänä tai freelancerina videotuotantojen tekemisen ja tuottamisen parissa
 • mainos-, yritys- ja markkinointivideokuvaamisen sekä musiikkivideotuotantojen parissa
 • sosiaalisen median / siihen liittyvien videotuotantojen parissa
 • assistenttina esimerkiksi televisio- ja elokuvatuotannoissa

Koulutus antaa arvokasta lisäosaamista esimerkiksi:

 • Graafisille suunnittelijoille
 • Markkinointi- ja mediasuunnittelijoille
 • Tiedottajille
 • Valokuvaajille
 • Viestintätehtävissä toimiville
 • Web-suunnittelijoille
 • Yrittäjille

tutkinnot symboli fin

Helsinki Design Schoolin tutkinnot

Helsinki Design Schoolin tutkintojen sisällöt on suunniteltu ja toteutettu yhdessä omien alojensa huippuosaajien kanssa. Koulutuksemme ovat arvostettuja myös yritysmaailmassa. Teemme tiivistä yhteistyötä yritysten kanssa niin opetukseen kuin opiskelijoidemme urahaaveisiinkin liittyen.

Työnhaussa Helsinki Design Schoolin tutkinto on erinomainen tapa erottua sekä osoittaa oma erikoisosaaminen. Koulutuksemme ovat suunniteltu sopimaan niin ylioppilaspohjalta aloittaville kuin korkeakouluopintojenkin lisäksi tai jo työelämässä kokemusta saaneille. Opinnot soveltuvat kaikenikäisille. Monet opiskelijoistamme työllistyvät Helsinki Design Schoolin koulutuksen pohjalta ja toisille koulutuksemme täydentävät muita opintoja tai osaamista. Osa opiskelijoistamme haluaa uuden koulutuksen alan vaihtoa ajatellen. Joillekin Helsinki Design Schoolin tutkinnot ovat erinomainen pohja oman yritystoiminnan aloittamisen tai kehittämisen kannalta.

Koulutuksen aikana saat mahdollisuuden verkostoitua opettajiemme sekä muiden opiskelijoiden kanssa. Helsinki Design Schoolin opintoihin osallistuminen ei edellytä aikaisempaa kokemusta alalta. Tutkinnon voit suorittaa joustavasti oman työn tai muun opiskelun ohessa. Monimuoto-opiskelu mahdollistaa opiskelun asuinpaikasta ja omasta elämäntilanteesta riippumatta.

Opettajina Helsinki Design Schoolissa toimivat omien alojensa parhaat ammattilaiset. Aktiivisesti työelämässä toimivat opettajamme tuovat opetukseen aina uusinta sekä ajankohtaisinta osaamista ja tietoa opiskelijoidemme hyödyksi. Opettajamme haluavat kannustaa ja rohkaista sinua omien tavoitteittesi saavuttamisessa.

Mikäli haluat lisätietoja opintojen aikatauluista, hakemisesta tai muista opiskeluun liittyvistä asioista, otathan meihin yhteyttä puhelimitse numeroon 020 7340 630 tai sähköpostilla info@helsinkidesignschool.fi

Kaikkien koulutusten yhteiseen hakulomakkeeseen pääset tästä.

 

Millaisia mahdollisuuksia liikkuva kuva antaa luovuudelle ja tarinankerronnalle? Videokuvaamisen taitoa hyödyntävät niin sosiaalisen median käyttäjät, mainonnan, markkinoinnin ja viestinnän parissa työskentelevät, luovien alojen ammattilaiset sekä kaikki, jotka haluavat tavoittaa pienen tai suuren yleisönsä tehokkaalla, kiinnostavalla ja nykyaikaisella tavalla. Haluaisitko oppia miten syntyvät katseen ja mielen vangitsevat videot? Miten videoita käsikirjoitetaan, kuvataan, ohjataan ja editoidaan? Millä tavoin videoihin toteutetaan ohjelmistojen avulla näyttäviä efektejä, kiinnostavaa grafiikkaa tai vaikuttava äänimaailma? Miten liikkuvaa kuvaa voidaan tuottaa, kohdistaa ja jakaa eri kanavissa? Kuinka videon vaikutukset maksimoidaan? Miten virtuaalitodellisuuden 360-videot syntyvät ja millainen on videoiden tekemisen tulevaisuus?

Live streaming / mainos / yritysvideo / taidevideo / YouTube / musiikkivideo / mobiilivideo

Helsinki Design Schoolin Videokuvaajan tutkinto antaa sinulle hyvät taidot liikkuvan kuvan tekemiseen. Videokuvaajan tutkinnossa perehdyt kaikkiin niihin osa-alueisiin, joita videoiden tekemisessä tarvitaan, kuten videoiden käsikirjoittamiseen, kuvaamiseen, ohjaukseen, editointiin sekä äänitykseen. Tutustut videotekniikkaan ja -kalustoon sekä osallistut erilaisiin videokuvaamisen workshoppeihin. Koulutuksen aikana opit tekemään ammattimaisia videoita, joita voit monipuolisesti hyödyntää omia tavoitteitasi ajatellen. Tapaat kiehtovia alan huipputekijöitä ja saat hyvät tiedot ja taidot niin pienimuotoisten kuin isompienkin videotuotantojen toteuttamiseen. Videokuvaajan tutkintoon osallistuminen ei vaadi aikaisempaa kokemusta alalta.

Liikkuvan kuvan kiehtova maailma

Koulutuksen alussa lähestyt liikkuvaa kuvaa inspiraation ja luovuuden kautta. Syvennät omaa näkemystäsi videokuvaamisesta ja opit kuinka omaa luovaa näkemystä voi vahvistaa. Tutustut liikkuvan kuvan tekemisen käsitteisiin, termeihin ja syvennyt videokuvaamisen nykypäivään ja tulevaisuuteen. Kuulet kaikista niistä kiehtovista mahdollisuuksista, joita videoiden maailma tarjoaa.

Saat innostavaa näkökulmaa oman kuvallisen kerrontasi kehittämiseen ja opit tunnetulta elokuvaajalta, mitkä ovat liikkuvan kuvan tekemisen perusteet ja minkälaisia ovat kuvaajan tehtävät. Saat hyvän käsityksen siitä, miten kuvaaja lähestyy erilaisia tuotantoja, kuten lyhyitä mainosvideoita, lyhytelokuvia, dokumentteja, mainoksia ja pitkiä teatterielokuvia. Kuulet, miten kuvaaja osallistuu tuotannon eri vaiheisiin, kuten esituotantoon, kuvauksiin ja jälkituotantoon. Tutustut kuvaamiseen kiinnostavien ja aitojen case-esimerkkien kautta.

Käsikirjoittamisen workshopeissa pääset harjoittelemaan videokäsikirjoituksen tekemistä. Tutustut videoiden käsikirjoittamisen perusteisiin ja Celtx-ohjelmaan. Celtx on ilmainen käsikirjoituksen tekoon tarkoitettu ohjelma, joka tarjoaa perustyökalut niin aloittelevalle kuin ammatikseen käsikirjoituksia tekevälle. Näet kuinka käsikirjoittamisen prosessi etenee ideasta valmiiksi käsikirjoituksesi. Tutuksi tulevat tarinan kehittämisen vaiheet, kuten logline, synopsis, outline, treatment, kohtausluettelo ja käsikirjoitus. Pääset ammattilaisen avustuksella muokkaamaan ja suunnittelemaan omaa videokäsikirjoitustasi. Koulutuksen aikana syvennyt myös dokumenttien käsikirjoittamiseen.

Videokameratekniikkaa ja ilmakuvaamista

Videokuvaajan tutkinnossa pääset digikuvaamaan erityyppisillä videokuvauskalustoilla. Workshoppien ja harjoitustehtävien aikana opit ammattimaisesti käyttämään digivideokameraa. Tutustut erilaisiin digikameroihin, kuvaformaatteihin, kuvakulmiin, sommitteluun sekä moniin muihin digikuvaamisen osa-alueisiin. Perehdyt valokalustoon, valaistuksen toteuttamiseen sekä valon ja varjon ominaisuuksiin. Digikuvaamisen workshopeissa saat hyvän käsityksen siitä mitä taitoja videokuvaamisessa vaaditaan ja syvennyt tunnelman luomiseen teknisten ratkaisujen avulla.

Helicam-workshopin aikana tutustut ilmakuvaamiseen. Pääset ammattilaisen ohjauksessa harjoittelemaan ilmasta käsin videokuvaamista. Miehittämättömällä mini-helikopterilla on mahdollista kuvata Hollywood -tasoista ilmakuvaa kohtuullisella budjetilla. Kuulet millaisissa olosuhteissa helicamia on mahdollista käyttää ja opit helicam-kuvaamisen periaatteet.

"Video is a ’megatrend’ like mobile", Mark Zuckerberg, Facebook (CNBC.com / 2 / 2017)

Liikkuva kuva saa yhä enemmän tilaa erilaisissa medioissa - oli kyse sitten kasvavasta mobiilimainonnasta, online-videomainonnasta, sosiaalisen median mainonnasta tai käyttäjien omista julkaisuista ja yhä lisääntyvästä videosisältöihin kohdistuvasta kiinnostuksesta. Opintojen aikana tutustut sosiaalisen median kanaviin videoiden julkaisun näkökulmasta. Sisäistät minkälaisia videoiden esittämismahdollisuuksia tarjoavat esimerkiksi YouTube, Instagram, Facebook ja Vimeo sekä opit hyödyntämään sosiaalista mediaa videoiden esittämisessä parhaalla mahdollisella tavalla. Harjoittelet hyödyntämään omaa älypuhelintasi erilaisten videoiden muokkaamiseen tarkoitettujen ilmaisten tai edullisten sovellusten avulla. Saat osaamisen ilmaisten infografiikan työkalujen käyttämiseen, joilla voit pienellä budjetilla tai ilman kustannuksia luoda näyttäviä lisäefektejä kuvaamiisi mobiilivideoihin.

Ohjaaminen & casting

Koulutuksen aikana syvennyt videoiden ohjaamisen maailmaan. Kuulet miten videon ohjaussuunnitelma kohtauksia varten tehdään. Tutustut henkilöohjaamiseen ja pääset kuulemaan ohjaajan näkemyksiä yhteistyöstä ammattinäyttelijöiden kanssa. Opit mitä on casting ja kuinka se toteutetaan sekä pääset ohjaamaan harjoitustehtäviä. Tutustut eri ohjaustyyleihin, tarinan kuljettamiseen ja hiot omaa näkemystäsi videoiden ohjaamisesta.

Musiikkivideoita & elokuvasävellysten kosketusvoimaa

Laadukasta videokuvaa tukee rikas äänimaailma. Näet kuinka äänisuunnittelua tehdään ja kuinka ääniä miksataan. Pääset tutustumaan nykyaikaiseen äänitystekniikkaan, mikrofoneihin sekä niiden käyttöön erilaisessa tilanteessa. Opit kuinka äänittäjä valmistautuu kuvauksiin ja hyödyntää erilaisia mikitysratkaisuja. Tutustut siihen kuinka äänen jälkituotantoprosessi toteutetaan, käsikirjoitus puretaan äänisuunnitelmaksi ja kuvaustilanteesta äänitetty materiaali editoidaan osaksi liikkuvaa kuvaa.

Saat opastusta ilmaisten tai edullisten musiikkipalveluiden käyttöön ja opit kuinka huokeilla ratkaisuilla voit luoda omiin videotuotantoihin erilaisia äänimaailmoja. Elämyksellisen opetuksen aikana kuulet tunnetulta elokuvasäveltäjältä kuinka liikkuvan kuvan ja musiikin yhdistelmällä luodaan tunteisiin vetoavia hetkiä ja elämyksiä.

Opit alan parhailta musiikkivideoiden tekijöiltä, miten musiikkivideot syntyvät miten niitä tuotetaan ja minkälaista yhteistyö artistien kanssa on. Näet kiinnostavia case-esimerkkejä musiikkivideoiden luomisesta tekijöiden itsensä kertomina ja opit löytämään uusia luovia näkökulmia musiikkivideoiden ideointiin ja tekemiseen.

Editointia ja efektejä Adoben ohjelmistoilla

Opit videoeditoinnin perusteita. Näet miten eri editointivaiheet etenevät raakamateriaalista lopulliseen muotoon. Case-studyn aikana näet mitä kuvatulle materiaalille tapahtuu editointivaiheessa. Saat erinomaisen käsityksen editoinnin merkityksestä ja tärkeydestä - oli kyse sitten pienimuotoisista videotuotannoista tai teatterilevitykseen tarkoitetuista elokuvista.

Saat osaamisen editoida videoita Adoben Premiere Pro -ohjelmistolla ja tutustut videoeditoinnin kiehtoviin työkaluihin sekä luot kuvaamiisi videoihin erilaisia efektejä. Videokuvauksen tutkintoon osallistuvilla tulee olla käytössään oma kannettava tietokone sekä oma videokuvaamisen mahdollistava älypuhelin, järjestelmäkamera tai digivideokamera.

Tulevaisuuden videoelämykset / 360-videot

Virtuaalitodellisuus on tietokoneella luotu keinotekoinen maailma, jota voidaan katsoa virtuaalilasien avulla. Virtuaalimaailmassa korkeus, perspektiivi ja syvyysvaikutelman tuntuvat aidoilta. Virtuaalisisällöt voivat olla keinotekoisia luotuja sisältöjä tai tosielämän tilanteita, joihin katsoja pääsee sisälle. 360-videoissa katsoja näkee vapaasti ympärilleen ja katsoo tosielämän taltioituja tilanteita haluamallaan tavalla. Monet uutismediat, kuten The Guardian ja The New York Times tekevät 360-videoita. Tulevaisuudessa virtuaalitodellisuus on uudenlainen median muoto, joka tarjoaa käyttäjilleen täysin uudenlaisia kokemuksia. Kuulet ammattilaisilta miltä videoiden toteuttamisen tulevaisuus näyttää ja kuinka virtuaalitodellisuus sekä kehittyvä teknologia muuttavat videoiden katselukokemuksen tunnetta.

Green Screen ja elämyksellinen studiopäivä

Videokuvaajan tutkinnon aikana pääset harjoittelemaan studiolla työskentelyä. Näet kuinka videokuvaan voidaan Green Screenin avulla luoda digitaalisesti erilaisia taustoja. Pääset kuvaustiimissä toteuttamaan studiolla lyhyen kuvitteellisen mainosfilmin. Mainosfilmin videokuvaamisessa sekä ohjaamisessa saat tukea ammattilaisilta ja pääset viimeistelemään videon grafiikalla, musiikilla sekä muilla erikoistehosteilla. Studio-workshopin aikana opiskelijoiden apuna ja käytössä ovat myös ammattimallit, meikkaajat sekä stailaaja.

Liikkuvan kuvan tuotantojen tekeminen on useimmiten yhteistyötä, joka vaatii kärsivällisyyttä, tilannetajua, tunneälyä ja luovuutta. Se vaatii näkemystä nähdä laajasti, tarkkuutta havainnoida yksityiskohtia, kykyä kuunnella ja uskallusta unelmoida isosti. Koulutuksen tavoitteena on kuljettaa sinut liikkuvan kuvan sisälle sekä antaa ymmärrys luovuuden ja kuvakerronnan hienovaraisuudesta ja vahvuudesta. Minkälainen on sinun näkemyksesi videosta, joka koskettaa, jossa on tunnetta ja voimaa?