Visualistin tutkinto

Miten tiloja ja miljöitä stailataan ammattimaisesti? Kuinka valokuvausstudiolla tehdään kauniita asetelma-, mainos-, lehti- tai tuotekuvia? Millä tavoin luodaan tyylikkyyttä ja tunnelmaa showroomeille ja myymäläympäristöön? Kuinka visualisti voi hyödyntää osaamistaan vaikuttavien tapahtumien suunnittelussa? Miten visuaalisen markkinoinnin osaaja soveltaa työssään vastuullisuusajattelua? Kuinka omaa osaamistaan voi presentoida tehokkaasti sosiaalisessa mediassa? Miten SketchUp-ohjelmistolla tehdään upeita visuaalisia esityksiä? Kiinnostaisiko sinua kouluttautua visualistiksi käytännönläheisen, innostavan ja monipuolisen opiskelun parissa alan parhaiden ammattilaisten kannustamana?

Helsinki Design Schoolin uudenlainen ja korkeatasoinen Visualistin tutkinto antaa sinulle valmiudet monenlaisiin kiinnostaviin työtehtäviin. Koulutuksen aikana perehdyt visualistin kiehtovaan ja monipuoliseen työnkuvaan. Saat kokonaisvaltaista osaamista ja taitoa mieleenpainuvien visuaalisten toteutusten ideointiin ja luomiseen sekä arvokasta erikoisosaamista erottuaksesi työnhaussa. Visualistit työskentelevät niin kuvausjärjestelyiden, stailaamisen, median, tapahtumatuotannon, myymäläsomistuksen kuin PR- ja showroom-toiminnankin parissa.

Ajankohta: 18.9.2020 - 12.6.2021

Opetuspäivät järjestetään kello 9.00-16.00.

Visualistin tutkinto 2020-2021:

Koulutuskalenteriin

Tutkinnon kesto

10 kk monimuoto-opiskeluna (sisältää 21 lähiopetuspäivää sekä itsenäistä etäopiskelua)

Tutkinnon hinta

3380 euroa (sis.alv 24%)

 • kertamaksuna 3380 €
 • kahdessa erässä: 1690 € / erä
 • neljässä erässä: 845 € / erä

Voit valita laskun maksuerien määrän täyttäessäsi

Hakulomaketta

Hintoihin sisältyy alv 24 % / voimassaoleva arvonlisävero.

Hakuaika

Hakuaika 18.9.2020 alkavaan tutkintoon päättyy 16.9.2020. Hakemuksia käsitellään jatkuvasti hakuajan ollessa käynnissä. Opiskelupaikkoja myönnetään soveltuville hakijoille hakemusten saapumisjärjestyksen mukaan. Tarkemmat hakuohjeet ja hakulomake löytyvät sivulta Hakeminen.

Kenelle koulutus soveltuu?

Haluaisitko toteuttaa tyylikkäitä ja persoonallisia tilojen ja miljöiden stailauksia? Olisiko sinulla ideoita tuote-, lehti-, mainos- ja asetelmakuvien luomiseen? Haluaisitko korostaa omassa visualistin työssäsi vastuullista ajattelua? Miten suunnittelisit vaikuttavia tapahtumia ja houkuttelevia putiikkeja? Miten haluaisit erottautua sosiaalisessa mediassa visuaalisuuden avulla? Haluaisitko oppia korutekstausta, kukilla somistamista tai ruokastailausta? Haluatko tietää kaiken olennaisen trendeistä ja elämysten luomisesta? Helsinki Design Schoolin Visualistin tutkinto soveltuu niille, joiden tavoitteena on oppia ideoimaan, suunnittelemaan ja tekemään erilaisia visuaalisen markkinoinnin toteutuksia esimerkiksi kuvausjärjestelyiden, stailaamisen, myymäsomistamisen ja tapahtumasuunnittelun parissa. Opinnot sopivat myös yrittäjiksi aikoville. Koulutukseen osallistuminen ei edellytä aikaisempaa alan kokemusta tai osaamista. Koulutuksen monipuolisuuden ansiosta saat osaamisen monenlaisia eri työtehtäviä ajatellen.

Tilojen stailaus ja studiokuvausjärjestelyt

Tilojen ja miljöiden stailaamisessa sinua ohjaavat alan parhaat osaajat, jotka kertovat, kuinka niin yritystilojen kuin kotienkin stailaaminen tehdään ammattimaisella tavalla. Pääset showroom-ympäristöön toteuttamaan omia stailauksia, jotka huippukuvaaja valokuvaa omaa portfoliotasi varten. Helsinki Design Schoolin kuvauspäivät tehdään yhteistyössä johtavien PR-toimistojen sekä maahantuojien kanssa, jotta opiskelijat saavat trendikkäimmät ja uusimmat tuotteet kuvauspäivien ajaksi käyttöönsä.

Visualistin tutkinnon aikana pääset toteuttamaan kuvausjärjestelyjä aidossa valokuvausstudiossa. Kuvausjärjestelyjen aikana opit tekemään asetelma-, lehti- ja mainoskuvastailauksia sekä saat huippustailistilta opetusta liittyen kuvauslokaation etsimiseen, tunnelman luomiseen sekä erilaisiin kuvausjärjestelyihin liittyviin käytännön toimiin. Valokuvaajana visualisten kuvausjärjestelyopetuksessa toimii arvostettu ammattivalokuvaaja.

"Opinnot Helsinki Design Schoolissa ovat olleet todella innostavia. Olen saanut uutta tahdonvoimaa, itsevarmuutta ja paljon inspiraatiota tästä koulutuksesta. Tämä on minun alani!" – Viola

Sustainable Visual Merchandising

Koulutuksen aikana opit kuinka visualisti voi hyödyntää omassa työssään uusinta tietoa kestäviin valintoihin liittyen. Saat vahvan käsityksen siitä, mikä on vastuullisen toiminnan merkitys sekä vaikutus yrityksen toimintaan ja asiakkaisiin nähden. Kiinnostavat vierailevat luennoitsijat tuovat näkökulmia vastuullisuusajatteluun sekä kertovat miten heidän edustamansa muodin ja sisustuksen alan yritykset huomioivat toiminnassaan ympäristöä kunnioittavia valintoja.

Tulevaisuuden trendit ja moodboardin luominen

Visualistin tutkinnossa opit seuraamaan ja ennakoimaan trendejä. Saat syventävää tietoa siitä, miten trendit syntyvät ja miten ne näkyvät visuaalisessa markkinoinnissa. Kiinnostavan trendit-opetuksen aikana opit myös luomaan ammattimaisia moodboardeja eli tunnelmatauluja.

Visuaalisuus sosiaalisessa mediassa

Syvennyt siihen miten sosiaalista mediaa voi hyödyntää visualistin työssä. Kuulet mitä on visuaalisuus sosiaalisessa mediassa ja kuinka sitä voi käyttää parhaiten oman osaamisen esittelyssä. Tutustut sosiaalisen median eri kanaviin ammattilaisen innostavassa opetuksessa ja saat uusinta tietoa siitä, mikä sosiaalisessa mediassa on pinnalla juuri nyt.

Tyylikkäiden pop-upien, putiikkien ja myymälöiden suunnittelu

Pääset syventymään myymäläsuunnittelun perusteisiin ja saat osaamisen inspiroivien putiikkien ja pop-upien suunnitteluun, myymälöiden irto- ja kiintokalusteiden sijoitteluun sekä opit luomaan teemoitettuja myymäläympäristöjä ja tunnelmia. Perehdyt kauniiden näyteikkunoiden suunnitteluun, tilankäyttöön, tuotteiden valintaan, sommitteluun, näyteikkunan valaistukseen sekä värimaailmoihin, erilaisiin toteutettaviin teemoihin, rekvisiitan hankintaan ja hintaviestintään.

Opit mitä konseptoinnilla tarkoitetaan. Tutuksi sinulle tulevat myymälä-, näyttely-, tuote- ja asiakaskonseptointi. Perehdyt myymäläkonseptoinnin ohjeistuksiin, joihin kuuluvat esimerkiksi tuotteiden esillepano, valaistus, tila, graafinen materiaali, kalusteet ja kokemukselliset seikat. Syvennyt myös brändikirjaan sekä retail- ja esillepanomanuaaleihin.

Näyttäviä esityksiä SketchUp-ohjelmistolla

Opit käyttämään SketchUp-ohjelmistoa omien esitysten luomisessa ja suunnittelutyön apuna. Osaavan opettajan johdolla saat hyvät valmiudet ammattimaisten SketchUp-esitysten tekemiseen ja kuulet arvokkaita käytännön neuvoja ohjelmiston tehokkaaseen käyttöön. Visualistin tutkintoon osallistuvilla tulee olla käytössään oma kannettava tietokone ohjelmisto-opetuksen aikana. Opiskelijoiden ei tarvitse itse hankkia ohjelmistoja. Koulutuksen alussa ohjeistamme sinua tarkemmin ohjelmisto-opetukseen liittyen.

Brändäämistä ja kuluttajien haaveet

Visualistin tutkinnon aikana opit ymmärtämään keskeisiä markkinoinnin osa-alueita, kuten brändäämistä sekä asiakassuhdemarkkinoinnin ja palveluhenkisyyden merkityksen. Taitava visualisti tuntee markkinoinnin sekä brändäämisen tärkeyden, arvon ja vaikutuksen.

Visualistin tulee tietää kuluttajan tarpeet. Perehdyt kuluttajakäyttäytymiseen ja siihen mitkä tekijät vaikuttavat ostopäätökseen. Saat osaamisen siihen, miten kuluttajien arvoja, tarpeita ja asenteita huomioidaan. Opit mikä on visuaalisen markkinoinnin voima suhteessa kuluttajaan.

Kauniit värit ja materiaalit

Visualisti työskentelee värien ja materiaalien keskellä. Visualistin tutkinnon aikana opit värien käyttöä. Tutustut väritrendeihin, värijärjestelmiin ja värikarttoihin. Saat monenlaista osaamista materiaalituntemuksen liittyen; tietoa materiaalien hankintapaikoista ja somistusmateriaaleista, materiaalien työstämisestä ja ympäristövaikutuksista sekä materiaalisuunnitelman tekemisestä.

Valaistus on yksi tärkeimmistä visuaalisen markkinoinnin keinoista. Saat osaamisen oikeanlaisen ja tarkoituksenmukaisen valaistuksen luomiseen. Opit valaistussuunnittelun lähtökohdat sekä saat yksityiskohtaista osaamista valaistuksen toteuttamiseen sekä oikeanlaisen tunnelman saavuttamiseen. Näet kuinka valaistusta käytetään erilaisissa ympäristöissä, kuten näyteikkunoissa, esillepanoissa, messuosastoilla, gallerioissa, näyttelyissä ja kuvausjärjestelyissä.

Vaikuttavia tapahtumia, ruokastailausta, flower-workshop ja kalligrafiaa

Visualistin osaaminen mahdollistaa työskentelyn monenlaisissa tapahtumissa. Opit kuinka tapahtumia luodaan, suunnitellaan ja toteutetaan. Tapahtumiin liittyen saat myös tietoa siitä, kuinka oikea viesti tuodaan esille ja miten saadaan median ja asiakkaiden huomio. Saat myös erilaista konkreettista osaamista siihen kuinka niin suuria kuin pieniäkin tapahtumia voidaan stailata. Flower-workshopin aikana perehdyt kukkien maailmaan ja niiden hyödyntämiseen elämyksellisessä somistamisessa. Opit myös kaiken olennaisen ruokastailaamisesta ja saat osaamisen korutekstauksen hyödyntämiseen omassa visualistin työssäsi. Ammattivalokuvaajat kuvaavat toteuttamasi kukka- sekä ruokastailaukset. Upeita valmiita kuvia voit hyödyntää omassa portfoliossasi.

Visualisti näkee kauniit yksityiskohdat, tuo tunnetta ympäristöihin, nauttii uusien ideoiden toteuttamisesta ja tavoittelee ainutlaatuisia elämyksiä. Haluaisitko sinä luoda jotain koskettavaa ja mieleenpainuvaa?

+-

Verkostoidu ja löydä uusia työmahdollisuuksia

Helsinki Design Schoolista valmistuneet visualistit ovat saaneet työpaikkoja monista arvostetuista muodin ja sisustuksen alan yrityksistä, kuten Artekilta, Marimekosta, Minna Parikka Shoesista, Ivana Helsingistä ja Vepsäläiseltä. Valmistuneet visualistit ovat monipuolisen osaamisensa ansiosta päässeet töihin myös moniin PR- ja tapahtumamarkkinointiyrityksiin. Osa valmistuneista on aloittanut visualistin uran tunnettujen yritysten showroomeilla sekä sisustus- ja muotimedioiden parissa. Helsinki Design Schoolin visualistit ovat lisäksi päässeet toteuttamaan monia mielenkiintoisia projekteja jo opintojen aikana tai heti opintojen jälkeen esimerkiksi Artekin katalogikuvauksiin ja erilaisille messuille, kuten Habitareen ja Suomen asuntomessuille. Opiskelijamme ovat tehneet näyteikkunoita ja esillepanoja esimerkiksi Iittalan ja Kalevala Korun lippulaivamyymälöihin Helsingin Esplanadille. Korkeatasoista ja uudenlaista Helsinki Design Schoolin Visualistin tutkintoa arvostetaan alan yrityksissä. Helsinki Design Schoolin toiminnan perusajatuksena on hyödyntää monipuolisia verkostojamme kaikin tavoin opiskelijoidemme urahaaveiden toteutumisessa.

+-

Opiskele parhaiden osaajien johdolla

Helsinki Design Schoolin Visualistin tutkinnossa opettavat alan parhaat osaajat, kuten visuaalisen markkinoinnin ammattilainen Maria Haapala (Finlayson), huippustailisti Susanna Vento, sisustusarkkitehti Anu Latvala (Sisustusarkkitehdit Fyra), Marimekon luova johtaja Laura Väinölä, sisustussuunnittelija Laura Seppänen, stailisti Viivi Valkeeniemi (Studio Viivi), visualisti/valokuvaaja/sisällöntuottaja Heini Pekkala (Marsaana Communications), muotoilija Timo Niskanen, Mari Kekäle (The Ateljé), Pirjo Suhonen (Ivana Helsinki), sisustusarkkitehti Salla Kantokorpi, Karoliina Hovi (Hovi Creative), Aino Pisilä (Galerie Forsblom) sekä huippuvalokuvaajat Unto Rautio ja Martti Järvi. Tarkemmin opettajiin voit tutustua verkkosivuillamme kohdassa Luennoitsijat.

+-

Opinnot voi suorittaa myös oman työn ohessa

Visualistin tutkinto toteutetaan monimuoto-opiskeluna. Opintoihin sisältyy 21 lähiopetuspäivää koulun tiloissa. Opintopäivillä opiskelijat saavat etä- eli kotitehtäviä, jotka voit suorittaa omalla ajallasi. Etätehtävät on suunniteltu niin, että ne tukevat ja syventävät opintopäivillä opittua asiaa. Etätehtävät ovat laajuudeltaan kohtuullisia, joten tehtävät voi hyvin suorittaa oman työn tai muun opiskelun ohessa. Tehtäviin saat aina palautteen, jota voit hyödyntää oman osaamisesi kehittämisessä. Monimuoto-opiskelu mahdollistaa opiskelun asuinpaikkakunnasta riippumatta.

Kaikki opetus tapahtuu suomen kielellä.

+-

Visualistin tutkinto yhdistettynä omaan osaamiseesi antaa hyvät edellytykset toimia esimerkiksi:

 • Visual Designerina lifestyle-, muodin- ja sisustusalan yrityksissä
 • visualistina PR-toimistoissa ja showroomeilla
 • visualistina kuvausjärjestelyiden ja stailaamisen parissa (yritykset, katalogi-kuvaukset, media, mainonta, yksityisasiakkaat)
 • visualistina, visuaalisena markkinoijana / Visual Merchandiser tehtävissä esimerkiksi myymälöissä ja tavarataloissa
 • näyteikkunoiden, myymäläsomistamisen sekä esillepanon vastaavana työntekijänä
 • Visual Sales Leader -tehtävissä
 • messuosastojen, tapahtumien ja näyttelyiden visualistina
 • taidemuseoiden, näyttelykeskusten sekä taidegallerioiden parissa esimerkiksi näyttelyassistenttina
 • itsenäisenä yrittäjänä tai freelancerina stailaamisen, visuaalisen markkinoinnin sekä konsultoinnin parissa

+-

Helsinki Design Schoolin yhden vuoden tutkinnot

Helsinki Design Schoolin yhden vuoden tutkintojen sisällöt on suunniteltu ja toteutettu yhdessä omien alojensa huippuosaajien kanssa. Koulutuksemme ovat arvostettuja myös yritysmaailmassa. Teemme tiivistä yhteistyötä yritysten kanssa niin opetukseen kuin opiskelijoidemme urahaaveisiinkin liittyen.

Työnhaussa Helsinki Design Schoolin yhden vuoden tutkinto on erinomainen tapa erottua sekä osoittaa oma erikoisosaaminen. Koulutuksemme ovat suunniteltu sopimaan niin ylioppilaspohjalta aloittaville kuin korkeakouluopintojenkin lisäksi tai jo työelämässä kokemusta saaneille. Opinnot soveltuvat kaikenikäisille. Monet opiskelijoistamme työllistyvät Helsinki Design Schoolin koulutuksen pohjalta ja toisille koulutuksemme täydentävät muita opintoja tai osaamista. Osa opiskelijoistamme haluaa uuden koulutuksen alan vaihtoa ajatellen. Joillekin Helsinki Design Schoolin yhden vuoden tutkinnot ovat erinomainen pohja oman yritystoiminnan aloittamisen tai kehittämisen kannalta.

Koulutuksen aikana saat mahdollisuuden verkostoitua opettajiemme sekä muiden opiskelijoiden kanssa. Helsinki Design Schoolin yhden vuoden tutkintojen opintoihin osallistuminen ei edellytä aikaisempaa kokemusta alalta. Koulutuksen voit suorittaa joustavasti oman työn tai muun opiskelun ohessa. Monimuoto-opiskelu mahdollistaa opiskelun asuinpaikasta ja omasta elämäntilanteesta riippumatta.

Opettajina Helsinki Design Schoolin yhden vuoden tutkinnoissa toimivat omien alojensa parhaat ammattilaiset. Aktiivisesti työelämässä toimivat opettajamme tuovat opetukseen aina uusinta sekä ajankohtaisinta osaamista ja tietoa opiskelijoidemme hyödyksi. Opettajamme haluavat kannustaa ja rohkaista sinua omien tavoitteittesi saavuttamisessa.

Mikäli haluat lisätietoja opintojen aikatauluista, hakemisesta tai muista opiskeluun liittyvistä asioista, otathan meihin yhteyttä puhelimitse numeroon 020 7340 630 tai sähköpostilla info@helsinkidesignschool.fi

Hakulomake


Copyright Helsinki Design School. All copyright and other intellectual property rights in all logos, designs, text, images and other materials on this website
are owned by Helsinki Design School or appear with permission of the relevant owner. Helsinki Design School is a registered trademark. All rights reserved.