Visualistin tutkinto

Kuinka syntyy luovasti ja taidokkaasti toteutettu myymälän visuaalinen ilme? Miten tehdään erottuva näyteikkunasomistus? Haluaisitko käyttää visuaalisia taitojasi aikakauslehtien kuvausjärjestelyissä? Kuinka visualisti voi hyödyntää osaamistaan vaikuttavien tapahtumien, näyttelyiden tai messuelämysten suunnittelussa? Haluaisitko oppia käyttämään ammattimaisesti SketchUp-ohjelmistoa suunnittelutyössä? Miten omaa osaamista presentoidaan sosiaalisessa mediassa kuten Instagramissa? Kiinnostaisiko sinua kouluttautua alan osaajaksi käytännönläheisen, innostavan ja monipuolisen opiskelun parissa?

Helsinki Design Schoolin uudenlainen ja korkeatasoinen Visualistin tutkinto antaa sinulle valmiudet monenlaisiin kiinnostaviin työtehtäviin. Koulutuksen aikana perehdyt visualistin työnkuvaan ja siihen mitä visuaalisella markkinoinnilla tarkoitetaan osana markkinointiviestintää. Opit visuaalisen markkinoinnin taustaa, termejä, nykyisyyttä ja tulevaisuutta. Saat tietoa ja taitoa mieleenpainuvien visuaalisten toteutusten luomiseen sekä arvokasta erikoisosaamista erottuaksesi visuaalisen markkinoinnin työtehtäviin hakiessasi tai oman osaamisen tueksi.

Ajankohta: 18.9.2020 - 12.6.2021

Opetuspäivät järjestetään kello 9.00-16.00.

Visualistin tutkinto 2020-2021:

Koulutuskalenteriin

Tutkinnon kesto

10 kk monimuoto-opiskeluna (sisältää 21 lähiopetuspäivää sekä itsenäistä etäopiskelua)

Tutkinnon hinta

3380 euroa (sis.alv 24%)

 • kertamaksuna 3380 €
 • kahdessa erässä: 1690 € / erä
 • neljässä erässä: 845 € / erä

Voit valita laskun maksuerien määrän täyttäessäsi

Hakulomaketta

Hintoihin sisältyy alv 24 % / voimassaoleva arvonlisävero.

Hakuaika

Hakuaika 18.9.2020 alkavaan tutkintoon päättyy 15.9.2020. Hakemuksia käsitellään jatkuvasti hakuajan ollessa käynnissä. Opiskelupaikkoja myönnetään soveltuville hakijoille hakemusten saapumisjärjestyksen mukaan. Tarkemmat hakuohjeet ja hakulomake löytyvät sivulta Hakeminen.

Kenelle koulutus soveltuu?

Pidätkö kauniista esineistä ja asetelmista, tyylikkäistä myymälöistä, luovasti toteutetuista esillepanoista ja inspiroivista tapahtumista? Helsinki Design Schoolin Visualistin tutkinto soveltuu niille, joiden tavoitteena on oppia ideoimaan, suunnittelemaan ja tekemään erilaisia visuaalisen markkinoinnin toteutuksia. Koulutus sopii hyvin myös niille, jotka työskentelevät jo kaupan alalla ja haluavat lisätä visuaalisen markkinoinnin osaamistaan sekä yrittäjille tai yrittäjiksi aikoville. Koulutukseen osallistuminen ei edellytä aikaisempaa alan kokemusta tai osaamista. Koulutuksen monipuolisuuden ansiosta saat osaamisen monenlaisia eri työtehtäviä ajatellen.

Tulevaisuuden trendit ja koskettavat elämykset

Visualistin tutkinnossa opit seuraamaan, analysoimaan ja ennakoimaan trendejä. Saat syventävää tietoa siitä, miten trendit syntyvät ja miten ne näkyvät visuaalisessa markkinoinnissa. Opit havainnoimaan eri tyylikausia ja niiden tunnuspiirteitä.

Visualisti luo elämyksiä. Pääset näkemään miten visualistin työssä voi käyttää luovuutta ja kuinka ammattilaiset toteuttavat myymäläelämyksiä. Opit hyödyntämään visuaalisen markkinoinnin osaamistasi erilaisissa kiehtovissa ympäristöissä ja tapahtumissa.

"Opinnot Helsinki Design Schoolissa ovat olleet todella innostavia. Olen saanut uutta tahdonvoimaa, itsevarmuutta ja paljon inspiraatiota tästä koulutuksesta. Tämä on minun alani!" – Viola

Visuaalisuus sosiaalisessa mediassa

Syvennyt siihen miten sosiaalista mediaa voi hyödyntää visualistin työssä. Kuulet mitä on visuaalisuus sosiaalisessa mediassa ja kuinka esimerkiksi Instagramia voi käyttää parhaiten oman osaamisen esittelyssä. Tutustut sosiaalisen median eri kanaviin ammattilaisen innostavassa opetuksessa.

Visualistin tulee hallita ja ymmärtää myymäläsuunnittelun periaatteet. Pääset syventymään luonnosteluun, perspektiivipiirtämiseen, mittakaavassa piirtämiseen sekä pohjapiirustusten luomiseen. Saat osaamisen inspiroivien putiikkien ja pop-upien tekemiseen, myymälöiden irto- ja kiintokalusteiden sijoitteluun sekä opit luomaan teemoitettuja myymäläympäristöjä ja tunnelmia.

Näyttäviä esityksiä SketchUp-ohjelmistolla

Opit käyttämään SketchUp-ohjelmistoa omien esitysten ja suunnittelutöiden apuna. Huippuosaajan johdolla saat hyvät valmiudet ammattimaisten SketchUp-esitysten tekemiseen ja kuulet arvokkaita käytännön neuvoja ohjelmiston tehokkaaseen käyttöön. Visualistin tutkintoon osallistuvilla tulee olla käytössään oma kannettava tietokone ohjelmisto-opetuksen aikana.

Visualistin osaamiseen kuuluu konseptoinnin merkityksen sisäistäminen. Opit mitä konseptoinnilla tarkoitetaan, mitä konseptissa määritellään ja mitä on ennakoiva konseptointi. Tutuksi sinulle tulevat myymälä-, näyttely-, tuote- ja asiakaskonseptointi. Perehdyt myymäläkonseptoinnin ohjeistuksiin, joihin kuuluvat esimerkiksi tuotteiden esillepano, valaistus, tila, graafinen materiaali, kalusteet ja kokemukselliset seikat. Tutuksi tulevat myös brändikirja sekä retail- ja esillepanomanuaalit.

Visualistin tutkinnon aikana opit ymmärtämään keskeisiä markkinoinnin osa-alueita, kuten brändäämistä, erilaisia markkinointiympäristöjä ja kilpailukeinoja sekä asiakassuhdemarkkinoinnin ja palveluhenkisyyden merkityksen. Taitava visualisti tietää markkinoinnin sekä brändäämisen tärkeyden, arvon ja vaikutuksen.

Visualistin tulee tuntea kuluttajan tarpeet. Perehdyt kuluttajakäyttäytymiseen ja siihen mitkä tekijät vaikuttavat ostopäätökseen. Saat osaamisen siihen, miten kuluttajien arvoja, tarpeita ja asenteita huomioidaan. Opit mikä on visuaalisen markkinoinnin voima suhteessa kuluttajaan.

Kauniit värit ja materiaalit

Visualisti työskentelee värien ja materiaalien keskellä. Visualistin tutkinnon aikana opit värien käyttöä. Tutustut väriteoriaan, värijärjestelmiin ja värikarttoihin. Saat monenlaista osaamista materiaalituntemuksen liittyen; tietoa materiaalien hankintapaikoista ja somistusmateriaaleista, materiaalien työstämisestä ja ympäristövaikutuksista sekä materiaalisuunnitelman tekemisestä.

Valaistus on yksi tärkeimmistä visuaalisen markkinoinnin keinoista. Saat osaamisen oikeanlaisen ja tarkoituksenmukaisen valaistuksen luomiseen. Opit valaistussuunnittelun lähtökohdat sekä saat yksityiskohtaista osaamista valaistuksen toteuttamiseen tutustumalla erilaisiin valonlähteisiin, määräyksiin ja ohjeisiin sekä oikeanlaisen tunnelman saavuttamiseen. Näet kuinka valaistusta käytetään erilaisissa ympäristöissä, kuten näyteikkunoissa, esillepanoissa, messuosastoilla, gallerioissa, näyttelyissä ja kuvausjärjestelyissä.

Pysäyttäviä näyteikkunoita

Visualistin tutkinnon aikana opit toteuttamaan kauniita näyteikkunoita. Perehdyt näyteikkunoiden rakentamiseen, tilankäyttöön, tuotteiden valintaan, sommitteluun, näyteikkunan valaistukseen sekä värimaailmoihin, erilaisiin toteutettaviin teemoihin, rekvisiitan hankintaan ja hintaviestintään. Koulutuksen aikana opit myös stailaamaan näyteikkunoita.

Visualistin osaaminen mahdollistaa työskentelyn monenlaisissa tapahtumissa. Opit kuinka tapahtumia luodaan, suunnitellaan ja toteutetaan. Tapahtumiin liittyen saat myös tietoa siitä kuinka oikea viesti tuodaan esille, kuinka saadaan median huomio ja miten voidaan turvata yrityksen tai tuotteen imago.

Studiokuvausjärjestelyt ja stailaus

Visualistin tutkinnon aikana pääset toteuttamaan kuvausjärjestelyjä aidossa valokuvausstudiossa. Kuvausjärjestelyjen aikana opit tekemään lehti- ja mainosstailauksia sekä saat opetusta liittyen kuvauslokaation etsimiseen, tunnelman luomiseen sekä erilaisiin kuvausjärjestelyihin liittyviin käytännön toimiin. Valokuvaajana visualisten kuvausjärjestelyopetuksessa toimii arvostettu ammattivalokuvaaja ja opiskelijat saavat toteuttamansa kuvan omaan portfolioonsa.

Luovuutta ja luonnonmateriaaleja

Visualistin koulutukseen liittyy monenlaista käytännön harjoittelua ja tekemistä. Osallistut mallinuken kokoamiseen, asetteluun ja stailaamiseen liittyvään workshoppiin. Opit käyttämään mallinukkeja erilaisissa käyttötarkoituksissa. Huippuosaajan johdolla näet miten luonnonmateriaaleista kuten kukista, hiekasta ja kivistä voidaan luoda näyttäviä somistuselementtejä. Esillepano-workshopeissa tutustut sisustus- ja kodin tavaran esillepanoihin. Tutuksi tulevat tuotteiden ryhmittely, pöytä-, hylly- ja näyteikkunaesillepanot, asiakaskierto, käyttöyhteysajattelu, esillepanopisteet ja monet muut taidokkaasti toteutettuihin esillepanoihin liittyvät yksityiskohdat.

Visualistin tutkinnon aikana pääset vierailemaan kiinnostaviin alan yrityksiin, joiden aikana saat erinomaisen mahdollisuuden tutustua alan ammattilaisiin ja luoda arvokkaita verkostoja omaa uraasi ajatellen.

Visualisti näkee kauniit yksityiskohdat, tuo tunnetta ympäristöihin, nauttii uusien ideoiden toteuttamisesta ja tavoittelee ainutlaatuisia elämyksiä. Haluaisitko sinä visualistina luoda jotain koskettavaa ja mieleenpainuvaa?

+-

Verkostoidu ja löydä uusia työmahdollisuuksia

Helsinki Design Schoolista valmistuneet visualistit ovat saaneet työpaikkoja monista arvostetuista yrityksistä, kuten Stockmannilta, Sokokselta, PR- ja tapahtumamarkkinointiyrityksistä sekä monista tunnetuista vaate- ja sisustusalan liikkeistä, kuten Pentikiltä, Marimekolta, Bik Bokilta, Zaralta, Iittalalta ja Eccolta. Helsinki Design Schoolin visualistit ovat päässeet toteuttamaan monia mielenkiintoisia projekteja jo opintojen aikana tai heti opintojen jälkeen esimerkiksi Artekin katalogikuvauksiin ja erilaisille messuille. Opiskelijamme ovat tehneet näyteikkunoita ja esillepanoja esimerkiksi Iittalan ja Kalevala Korun lippulaivamyymälöihin Helsingin Esplanadille. Korkeatasoista ja uudenlaista Helsinki Design Schoolin Visualistin tutkintoa arvostetaan alan yrityksissä. Helsinki Design Schoolin toiminnan perusajatuksena on hyödyntää monipuolisia verkostojamme kaikin tavoin opiskelijoidemme urahaaveiden toteutumisessa.

+-

Opiskele parhaiden osaajien johdolla

Helsinki Design Schoolin Visualistin tutkinnossa opettavat alan parhaat osaajat, kuten visuaalisen markkinoinnin ammattilainen Maria Haapala (Finlayson), huippustailisti Susanna Vento, sisustusarkkitehti Anu Latvala (Sisustusarkkitehdit Fyra), Laura Väinölä (Duotone), sisustussuunnittelija Laura Seppänen, visualisti/valokuvaaja/sisällöntuottaja Heini Pekkala (Marsaana Communications), Jenni Kuisma (Luhta Sportswear Company), sisustussuunnittelija Salla Kantokorpi, Karoliina Hovi (Hovi Creative), Hanna Mulari (Luhta Sportswear Company), Aino Pisilä (Galerie Forsblom) sekä huippuvalokuvaaja Martti Järvi. Tarkemmin opettajiin voit tutustua verkkosivuillamme kohdassa Luennoitsijat.

+-

Opinnot voi suorittaa myös oman työn ohessa

Visualistin tutkinto toteutetaan monimuoto-opiskeluna. Opintoihin sisältyy 21 lähiopetuspäivää koulun tiloissa. Opintopäivillä opiskelijat saavat etä- eli kotitehtäviä, jotka voit suorittaa omalla ajallasi. Etätehtävät on suunniteltu niin, että ne tukevat ja syventävät opintopäivillä opittua asiaa. Etätehtävät ovat laajuudeltaan kohtuullisia, joten tehtävät voi hyvin suorittaa oman työn tai muun opiskelun ohessa. Tehtäviin saat aina palautteen, jota voit hyödyntää oman osaamisesi kehittämisessä. Monimuoto-opiskelu mahdollistaa opiskelun asuinpaikkakunnasta riippumatta.

Kaikki opetus tapahtuu suomen kielellä.

+-

Visualistin tutkinto yhdistettynä omaan osaamiseesi antaa hyvät edellytykset toimia esimerkiksi:

 • visualistina, visuaalisena markkinoijana / Visual Merchandiser tehtävissä esimerkiksi myymälöissä ja tavarataloissa
 • näyteikkunoiden, myymäläsomistamisen sekä esillepanon vastaavana työntekijänä
 • Visual Sales Leader -tehtävissä
 • messuosastojen ja näyttelyiden visualistina
 • taidemuseoiden, näyttelykeskusten sekä taidegallerioiden parissa esimerkiksi näyttelyassistenttina
 • itsenäisenä yrittäjänä tai freelancerina visuaalisen markkinoinnin sekä konsultoinnin parissa
 • stailaajana
 • visualistina aikakauslehtien ja mainosten kuvausjärjestelyissä
 • työntekijänä tapahtumamarkkinointitoimistossa

+-

Helsinki Design Schoolin yhden vuoden tutkinnot

Helsinki Design Schoolin yhden vuoden tutkintojen sisällöt on suunniteltu ja toteutettu yhdessä omien alojensa huippuosaajien kanssa. Koulutuksemme ovat arvostettuja myös yritysmaailmassa. Teemme tiivistä yhteistyötä yritysten kanssa niin opetukseen kuin opiskelijoidemme urahaaveisiinkin liittyen.

Työnhaussa Helsinki Design Schoolin yhden vuoden tutkinto on erinomainen tapa erottua sekä osoittaa oma erikoisosaaminen. Koulutuksemme ovat suunniteltu sopimaan niin ylioppilaspohjalta aloittaville kuin korkeakouluopintojenkin lisäksi tai jo työelämässä kokemusta saaneille. Opinnot soveltuvat kaikenikäisille. Monet opiskelijoistamme työllistyvät Helsinki Design Schoolin koulutuksen pohjalta ja toisille koulutuksemme täydentävät muita opintoja tai osaamista. Osa opiskelijoistamme haluaa uuden koulutuksen alan vaihtoa ajatellen. Joillekin Helsinki Design Schoolin yhden vuoden tutkinnot ovat erinomainen pohja oman yritystoiminnan aloittamisen tai kehittämisen kannalta.

Koulutuksen aikana saat mahdollisuuden verkostoitua opettajiemme sekä muiden opiskelijoiden kanssa. Helsinki Design Schoolin yhden vuoden tutkintojen opintoihin osallistuminen ei edellytä aikaisempaa kokemusta alalta. Koulutuksen voit suorittaa joustavasti oman työn tai muun opiskelun ohessa. Monimuoto-opiskelu mahdollistaa opiskelun asuinpaikasta ja omasta elämäntilanteesta riippumatta.

Opettajina Helsinki Design Schoolin yhden vuoden tutkinnoissa toimivat omien alojensa parhaat ammattilaiset. Aktiivisesti työelämässä toimivat opettajamme tuovat opetukseen aina uusinta sekä ajankohtaisinta osaamista ja tietoa opiskelijoidemme hyödyksi. Opettajamme haluavat kannustaa ja rohkaista sinua omien tavoitteittesi saavuttamisessa.

Mikäli haluat lisätietoja opintojen aikatauluista, hakemisesta tai muista opiskeluun liittyvistä asioista, otathan meihin yhteyttä puhelimitse numeroon 020 7340 630 tai sähköpostilla info@helsinkidesignschool.fi

Hakulomake


Copyright Helsinki Design School. All copyright and other intellectual property rights in all logos, designs, text, images and other materials on this website
are owned by Helsinki Design School or appear with permission of the relevant owner. Helsinki Design School is a registered trademark. All rights reserved.