Opettajat

Ansioituneet ja kannustavat opettajamme luovat Helsinki Design Schoolin opetukseen miellyttävän ja mukaansatempaavan ilmapiirin. Opettajamme haluavat rohkaista vuoropuheluun ja keskusteluun. Tavoitteemme on luoda opinnoista palkitseva elämys sekä tarjota sellaista tietoa, taitoa ja verkostoja, mitkä aidosti hyödyttävät opiskelijoitamme.

Teemme asioita uudella tavalla ja ennakkoluulottomasti, uskoen siihen, että idearikkaan uuden sukupolven sekä kokeneiden ammattilaisten yhteistyö luo innostavia opetushetkiä, joiden arvokkaita sisältöjä opiskelijamme voivat monin tavoin käyttää oman uransa edistämiseksi.

Helsinki Design Schoolissa opettavat omien alojensa parhaat ammattilaiset. Heillä on tiedon lisäksi paljon kokemusta ja osaamista käytännön työelämästä, yrittäjyydestä ja eri alojen todellisista tarpeista. Helsinki Design Schoolissa opettaa yli 100 arvostettua ja innostavaa osaajaa. Seuraavassa on esitelty osa luennoitsijoistamme.

Elina ja Klaus Aalto

Muun muassa Iittalalle ja Ikealle suunnitelleet palkitut muotoilijat Elina ja Klaus Aalto (Aalto+Aalto) opettavat Helsinki Design Schoolin Tuotemuotoilijan ja Designmarkkinoinnin tutkinnoissa. Tuotemuotoilun, tila- ja näyttelysuunnittelun parissa työskentelevät Aallot ovat pitäneet useita näyttelyitä eri puolilla maailmaa ja heidän suunnittelemiaan tuotteita on muun muassa Helsingin ja Quebecin designmuseoissa. Heidät on palkittu esimerkiksi arvostetulla iF Golden Product Design Awardilla.

Erika Ahlberg

VOLTin Suomen maajohtajalla Erika Ahlbergilla on muodin alalta lähes 20 vuoden kokemus sekä muodin ostotoiminnasta yli kymmenen vuoden kokemus. Tutuksi ovat tulleet niin globaalit muodin brändit kuin erilaiset ostosyklit fasf fashionista muuttumattomiin mallistoihin. Stockmannilla Ahlbergilla oli ostoalueena seitsemän Stockmann-tavarataloa, Venäjän silloiset tavaratalot, Tallinnan ja Riikan tavaratalot sekä verkkokauppa. Nykyisessä työssään kansainvälisen VOLT-ketjun maajohtajana Ahlberg on mukana päättämässä ostojen isoista linjoista sekä jakamassa tietoa kansainvälisille ostajille Suomen markkina-alueen tarpeista. Erika Ahlberg opettaa Helsinki Design Schoolin Muotimarkkinoinnin tutkinnossa.

Aino Ahlnäs

Helsinki Design Schoolin Designmarkkinoinnin ja Muotimarkkinoinnin tutkinnoissa opettava, digitaalisen markkinoinnin ja sosiaalisen median ammattilainen Aino Ahlnäs on työskennellyt kansainvälisen markkinoinnin avaintehtävissä suomalaisissa designtaloissa kuten Marimekossa (Brand, Community & Content Marketing Specialist) ja Minna Parikalla (Head of Global Marketing) ja tällä hetkellä Iittala-Fiskarsissa (Global Content Marketing Manager).

Jasmin Anoschkin

Arvostetun Arabian Taideosaston taiteilija Jasmin Anoschkin on pitänyt kymmeniä yksityis- ja ryhmänäyttelyitä Suomessa ja ulkomailla. Hänen teoksiaan on yksityis- ja museokokoelmissa ei puolilla maailmaa, esimerkiksi Suomen valtion sekä nykytaiteen museo EMMAn kokoelmissa. Helsinki Design Schoolin Tuotemuotoilijan tutkinnossa opettavan Anoschkinin teoksista on julkaistu myös postimerkkejä.

Anni Arela

Helsinki Design Schoolin Muotisuunnittelijan tutkinnossa sekä Muotimarkkinoinnin tutkinnossa opettava Anni Arela toimii pääsuunnittelijana vuonna 2006 perustetussa perheyhtiö Arelassa, mikä on tunnettu laadukkaista materiaaleistaan sekä vastuullisesta vaatesuunnittelustaan. Anni Arelan sisko Viivi Arela vastaa yrityksen markkinoinnista ja viestinnästä.

Maija Arela

Arelan perustanut Maija Arela on pitkän linjan tekstiilisuunnittelija. Hän on aikaisemmin työskennellyt muun muassa Tampellassa, Tekstiilipaino Heleniuksessa ja Nansolla. Tämän lisäksi hän on suunnitellut paljon kuoseja freelancerina esimerkiksi Ril’s:lle. Tekstiilisuunnittelun lisäksi Maija Arela on kuulunut jo 80-luvusta asti kansainväliseen värineuvosto Intercoloriin. Hän opettaa Helsinki Design Schoolin Muotimarkkinoinnin ja Muotisuunnittelijan tutkinnoissa.

Antero Arjatsalo

Antero Arjatsalo on yksi Suomen kokeneimpia elokuva- ja televisiokäsikirjoittamisen opettajia. Hän on kirjoittanut erilaisissa käsikirjoittamisen toimenkuvissa muun muassa televisiosarjoja Salatut elämät sekä Käenpesä ja teatterielokuvia kuten Ganes ja Hevisaurus. Lisäksi hän on toiminut dramaturgina elokuvissa kuten Paha maa (2005) ja Riisuttu mies (2006).

Inka Bell

Vuoden 2018 graafisena suunnittelijana palkittu (Grafia) Inka Bell on on yksi Tsto:n perustajajäsenistä. Hän on menestynyt monissa arvostetuissa kilpailuissa, kuten Vuoden Huipuissa, European Design Awardseissa sekä Art Directors Clubin Young Guns:issa. Hänen töitään on nähty mm. Wallpaper Magazinessa, Creative Reviewissa sekä Finnish Design Yearbookissa. Inka Bellin graafisen suunnittelun osaamista ovat hyödyntäneet esimerkiksi Artek, Myspace, Stüssy ja Designmuseo. Hän opettaa Helsinki Design Schoolin Graafisen suunnittelijan tutkinnossa.

Carl Bergman

Luovan toimiston Duotonen ammattivalokuvaaja Carl Bergman on palkittu useita kertoja muun muassa Grafian Vuoden Huipuissa. Konseptuaalisista still life -valokuvistaan tunnettu Bergman on kuvannut muun muassa Minna Parikalle, Eero Aarnio Originalsille ja Veikkaukselle. Bergman opettaa Helsinki Design Schoolin Valokuvaajan sekä Designmarkkinoinnin tutkinnoissa.

Mia Dillemuth

Mia Dillemuth on yksi tunnetuimmista ja arvostetuimmista muotitoimittajista. Hän hallitsee taidokkaasti muotitoimittamisen eri muodot olipa kyse sitten muotipalstojen tekemisestä tai editoriaaleista. Mia Dillemuth on toiminut ELLE-lehden muotituottajan tehtävissä, muotitoimittajana Gloriassa sekä freelance-toimittajana ja stylistina. Mia Dillemuth opettaa Helsinki Design Schoolin Muotimarkkinoinnin tutkinnossa.

Tom Efrati

Teksti tulossa.

Niklas Ekholm

Niklas Ekholm on graafisen suunnittelun ammattilainen, joka toimii Art Directorina ja graafisena suunnittelijana Kokoro & Moi:ssa. Monia graafisen alan palkintoja voittanut Ekholm työskentelee myös kirjainmuotoilijana Helsinki Type Studiossa. Hän opettaa Helsinki Design Schoolin Graafisen suunnittelijan tutkinnossa.

Tomi Freeman

Tomi Freemanin CTRL-vaatemerkkiä on myyty yli 20 maassa eri puolilla maailmaa. Vuonna 1995 perustettu CTRL on suomalaisen nuorisomuodin viennin edelläkävijä, joka on tehnyt tärkeää pioneerityötä tuleville kotimaisille nuorisovaatemerkeille. CTRL on yksi kansainvälisesti tunnetuimpia suomalaisia nuorisovaatemerkkejä. Teollisuustaiteenliitto Ornamo valitsi CTRL:n pääsuunnittelijan Tomi Freemanin Vuoden vaatesuunnittelijaksi 2012. Tomi Freeman opettaa Helsinki Design Schoolin Muotisuunnittelijan ja Muotimarkkinoinnin tutkinnoissa.

Alvar Gullichsen

Alvar Gullichsen on yksi Suomen tunnetuimmista kuvataiteilijoista. Hänet tunnetaan taidemaalarina, kuvanveistäjänä ja muusikkona. Gullichsenin perustama kuvitteellinen teollisuusyritys Bonk Business Inc. on luovuuden taidonnäyte, joka on saanut paljon kansainvälistä tunnustusta. Kuvataiteilija Alvar Gullichsen opettaa Helsinki Design Schoolin Graafisen suunnittelijan tutkinnossa.

Maria Haapala

Maria Haapala on toiminut visuaalisen markkinoinnin parissa Marimekolla (Country Visual Merchandising Manager), Tommy Hilfigerillä, Anttilan Kodin Ykkösessä sekä Stockmannilla. Nykyään Haapala vastaa Finlaysonin visuaalisesta markkinoinnista. Monipuolisesti visuaalisen markkinoinnin eri osa-alueet hallitseva Maria Haapala opettaa Helsinki Design Schoolin Visualistin tutkinnossa.

Irja Haimi

Irja Haimi on arvostettu pitkän linjan muotiammattilainen, joka tuntee viimeistä yksityiskohtaa myöten vaatteen valmistusprosessin. Tällä valloittavalla konkarilla on yli 35 vuoden kokemus mallimestarin työstä. Irja Haimi on tehnyt uransa aikana yhteistyötä lukuisten nuorten sekä tunnettujen muotisuunnittelijoiden kanssa. Tutuksi hänelle on työn kautta tullut myös elokuvien kiehtova maailma ja historialliset puvustukset. Irja Haimi opettaa Helsinki Design Schoolin Muotisuunnittelijan tutkinnossa.

Anna-Kaari Hakkarainen

Helsinki Design Schoolin Muotimarkkinoinnin tutkinnossa opettava Anna-Kaari Hakkarainen on toiminut Olivia-lehden toimituspäällikkönä sekä Vapa Median luovana johtajana. Hän on kirjoittanut myös useita Tammen kustantamia romaaneita.

Juuli Hakkarainen

Teksti tulossa

Antrei Hartikainen

Helsinki Design Schoolin Tuotemuotoilijan tutkinnossa opettava puuseppämestari Antrei Hartikainen valittiin vuoden nuoreksi muotoilijaksi 2018 (Design Forum Finland). Muun muassa Nikarille tuotteita suunnitteleva Hartikainen on pitänyt Suomessa ja ulkomailla kymmeniä näyttelyitä sekä saanut monia alan arvostettuja palkintoja, kuten Muoto Gaalan palkinto vuoden parhaasta tuotteesta sekä World Championship Competition Worldskills Cabinetmaking -hopeaa.

Minni Havas

Kuvittaja Minni Havas on suunnittelut printtejä, kuoseja, mattoja ja muita tuotteita useille tunnetuille kotimaisille ja kansainvälisille asiakkaille, kuten Anti Sweden, BBH New York, Refinery29, Citroën, Hartwall, Diesel, Love Contemporary, Monsp Records, PEZ, Revolution Magazine ja WAD Magazine. Agent Pekan kuvittajana työskentelevä Minni Havas opettaa Helsinki Design Schoolin Muotisuunnittelijan tutkinnossa.

Valtteri Hirvonen

Valtteri Hirvonen on outdoor- ja lifestylevalokuvaaja, joka hallitsee taidokkaasti myös liikkuvan kuvan sekä kuvankäsittelyn. Kuvaamon ammattivalokuvaajiin kuuluva Hirvonen on kuvannut monille tunnetuille brändeille kuten Ferrarille, Shellille, Suunnolle, Fonectalle, Luhdalle, Nokialle sekä Stockmannille. Valtteri Hirvonen opettaa Helsinki Design Schoolin Valokuvaajan ja Graafisen suunnittelijan tutkinnoissa.

Salla Hokkanen

Teksti tulossa

Karoliina Hovi

Karoliina Hovi on kestävän kehityksen, vastuullisen muodin, trendien sekä konseptoinnin ammattilainen. Tällä hetkellä Karoliina toimii vastuullisuusstrategina sekä konseptisuunnittelijana yrityksessään Hovi Creativessa. Aiemmin hän on työskennellyt Stella Forestilla Pariisissa, Stockmannilla trendiennustajana, vaatesuunnittelijana, ostoissa ja markkinoinnissa sekä freelancer-somestrategina Luhta Sportswear Companylla. Karoliina Hovi opettaa useissa Helsinki Design Schoolin koulutusohjelmissa.

Aapo Huhta

Helsinki Design Schoolin Valokuvaajan tutkinnossa opettava Aapo Huhta on valittu muun muassa Magnum-kuvatoimiston 30 parhaan alle 30-vuotiaan valokuvaajan listalle. Huhdan valokuvia ovat julkaisseet esimerkiksi New York Times, Bloomberg Businessweek, Vice, The Guardian / The Observer, Financial Times, Die Zeit Magazine, Dazed Digital sekä Fotografia Magazine. Hänet on palkittu myös Young Nordic Photographer -palkinnolla. Aapo Huhdan valokuvia on ollut esillä näyttelyissä ympäri maailmaa, kuten valokuvataiteen museossa Fotografiskassa Tukholmassa.

Ville Hyvönen

Ville Hyvönen on toiminut ilmakuvaajana monissa kotimaisissa ja kansainvälisissä tuotannoissa teatterielokuvien, mainoselokuvien sekä konserttitaltiointien parissa. Hyvönen on toteuttanut ilmakuvauksia esimerkiksi seuraaville yrityksille: BBC, Five Currents, 20th Century Fox, Mercedes-Benz, Solar Films, Oakley, Rovio, Moskito, Fazer, Nokia, Angel Films, Woodpecker Film, Also Starring, Matila Röhr Productions, Leo Burnett sekä Rähinä Records. Ville Hyvösen helicam -kuvaustuotantoja on nähty myös kansainvälisessä menestyssarjassa Pako (Prison Break).

Laura Iisalo

Laura Iisalo on viestinnän ammattilainen, joka hallitsee niin PR:n kuin brändäämisenkin. Hän on työskennellyt viestintätoimistossa Lontoossa sekä Suomessa Marsaana Communicationsilla. Erityisesti taiteen ja designin alat tuntevan Iisalon asiakkaita ovat esimerkiksi Gloria-lehti, Nokia ja Finnair. Laura Iisalo opettaa Helsinki Design Schoolin Designmarkkinoinnin tutkinnossa.

Antti Innanen

Antti Innanen on IPR-asioihin, brändäykseen ja tekniikan lainsäädäntöön keskittynyt lakimies ja boutique-lakitoimisto Dottirin perustaja. Dottir toimii Helsingissä, Berliinissä ja San Franciscossa. Dottirin asiakkaisiin kuuluvat muun muassa Samuji, Flow Festival ja Slush. Hän on kirjoittanut teokset "Brändin Suoja" ja "Internetoikeus" sekä useita artikkeleita brändeistä ja niiden oikeudellisesta suojaamisesta. Antti Innanen opettaa useissa eri Helsinki Design Schoolin koulutusohjelmissa.

Alma Jantunen

Helsinki Design Schoolin Tuotemuotoilijan tutkinnossa opettava lasinpuhaltaja Alma Jantunen perusti Lasisirkuksen Nuutajärven Lasikylään vuonna 1999. Nuutajärvi on Suomen vanhin lasikylä, jossa on puhallettu lasia jo yli 200 vuotta. Kylässä valmistetaan taidelasia perinteisin menetelmin. Suomessa ja ulkomailla useita näyttelyitä pitänyt Alma Jantunen on palkittu muun muassa 2007 Vuoden Taidekäsityöläinen (Ornamo) palkinnolla.

Kreetta Järvenpää

Teksti tulossa

Martti Järvi

Arvostetulla valokuvaaja Martti Järvellä on laaja kokemus sisustusvalokuvaamisesta. Järvi on kuvannut sisustuskuvia muun muassa Italian ja Saksan Elle Decor:iin sekä moniin muihin koti- ja ulkomaisiin laatulehtiin. Hän on valokuvannut myös katalogeja ja mainoskuvia useille kotimaisille sekä kansainvälisille brändeille, kuten Vepsäläiselle ja Interfacelle. Valokuvaaja Martti Järvi opettaa Helsinki Design Schoolin Sisustussuunnittelijan ja Visualistin tutkinnoissa.

Tuomas Kantelinen

Tuomas Kantelinen on ansioitunut säveltäjä, joka on tunnettu erityisesti elokuvasävellyksistä. Hän on luonut musiikkia esimerkiksi elokuviin Rukajärven tie, Lunastus, The Legend of Hercules, Mindhunters, Pahat pojat, Äideistä parhain, Lupaus sekä Röllin sydän. Vuonna 2013 Kantelinen palkittiin Pohjoismaisella Harpa-palkinnolla Puhdistus-elokuvaan säveltämästään musiikista. Kantelinen on säveltänyt myös muun muassa Paavo Nurmesta kertovan oopperan Paavo Suuri. Suuri juoksu. Suuri uni.

Salla Kantokorpi

Sisustusarkkitehti Salla Kantokorpi on toiminut suunnittelutiimin vetäjänä ja projektipäällikkönä dSign Vertti Kivi & Co:ssa. Nykyään yrittäjänä työskentelevä Kantokorpi on ollut toteuttamassa monia vaativia julkitilasuunnitteluprojekteja, kuten M/S Viking Gracen julkitilat sekä sviitit, Aktia pankin konttorikonsepti sekä ravintoloita, kuten Chez Dominique ja Tres Bones. Salla Kantokorpi opettaa Helsinki Design Schoolin Sisustussuunnittelijan tutkinnossa.

Helena Karihtala

Helsinki Design Schoolin Sisustussuunnittelijan tutkinnossa opettava Helena Karihtala on toiminut yrittäjänä yli 15 vuoden ajan. Hän on suunnitellut niin yksityiskoteja kuin julkisia tilojakin tehden tila- ja sisustussuunnittelua korjausrakennus- ja uudiskohteissa, erilaisia toimitila- ja liiketilatoteutuksia yrityksille sekä monia elämyksellisiä messuosastoja. Suurelle yleisölle Helena Karihtalan vahva ammattitaito on tullut tutuksi esimerkiksi Seinäjoen Asuntomessuilla 2016 (Kannustalon asuntomessukohde), Timberwisen näyttely- ja toimitiloissa sekä MTV 3:n T.i.l.a -ohjelmassa 2005-2009.

Teemu Kiiski

Verkkokaupan huippuosaaja, Finnish Design Shopin perustaja Teemu Kiiski opettaa Helsinki Design Schoolin Designmarkkinoinnin tutkinnossa. Vuonna 2004 perustettu Finnish Design Shop toimittaa myynnissä olevia tuotteitaan lähes 200 maahan ja on maailman suurin skandinaavisten designtuotteiden verkkokauppa, jonka valikoimissa on yli 170 tasokasta brändiä, kuten Artek, Vitra, Muuto, Iittala ja Marimekko.

Virpi Kivilahti

Helsinki Design Schoolin Designmarkkinoinnin tutkinnossa opettava Virpi Kivilahti (Brand Manager, Supply Chain / Home) on ostotoiminnan ammattilainen, jonka osaamista ovat muun muassa tuotevalikoiman rakentaminen, tuotteiden sisäänostaminen, Stockmannin omat sisustusmerkit Villa Stockmann ja Casa Stockmann, malliston suunnitteluprosessi, tuotteiden valinta Stockmannin valikoimiin sekä trendien vaikutus sisäänostajan valintoihin.

Tuukka Koivisto

Teksti tulossa

Liisa Kokko

Teksti tulossa

Timothy Kühn

Timothy Kühn vastaa CTRL:n myynnistä ja markkinoinnista. Kühn on tapahtumamarkkinoinnin, PR:n sekä sisällöntuottamisen ammattilainen. Hän on ollut viemässä CTRL-brändiä eri puolille maailmaa, kuten Japaniin ja Venäjälle. Union Five -vaateliikkeestä uransa aloittanut Kühn opettaa Muotimarkkinoinnin ja Muotisuunnittelijan tutkinnoissa.

Jenni Kuisma

Jenni Kuisma vastaa Luhta Sportswear Companyn kansainvälisestä markkinoinnista ja viestinnästä, muun muassa tuotemerkkien Icepeak, Luhta, Rukka ja Top Sport osalta. Luhta Sportwear Company on Pohjoismaiden johtavia vaatetusalan yrityksiä, jolla on vientiä yli 70:een eri maahan. Aikaisemmin Kuisma on toiminut muun muassa Stockmannin ja Habitare-messujen markkinointipäällikkönä. Jenni Kuisma opettaa Helsinki Design Schoolin Designmarkkinoinnin, Visualistin- ja Muotimarkkinoinnin tutkinnoissa.

Riikka Kuukka

Suunnittelutoimisto Koko3:ssa graafisena suunnittelijana sekä palvelumuotoilijana toimiva Riikka Kuukka on palkittu muun muassa Grafian Kulta- ja Hopeahuipuilla sekä Fennia-palkinnolla. Koko3 on suunnittelut konsepteja muun muassa Hanko Sushille, Fazer kahviloita, Arabian Flagship Storen ja Helsingin Juhlaviikkojen, Warner Musicin sekä Supercellin toimitiloja. Riikka Kuukka opettaa Helsinki Design Schoolin Visualistin tutkinnossa.

Anssi Kähärä

Helsinki Design Schoolin Graafisen suunnittelijan tutkinnossa opettava Anssi Kähärä on muotoilutoimisto Werkligin perustaja sekä luova johtaja. Kähärä ja Werklig on palkittu monin tavoin graafisen alan arvostetuissa kilpailuissa, kuten ADC*E Europe Nominationissa, Grafian Vuoden Huipuissa, The Dieline Awards:ssa sekä European Design Awards:ssa. Hän toiminut myös monissa alan luottamustoimissa esimerkiksi ADC*E - Art Directors Club of Europe (Head of Design Jury) ja D&AD:ssa (Judge, Packaging Design).

Jarkko T. Laine

Jarkko T. Laine on arvostettu elokuvaaja, joka on toiminut pääkuvaajana useissa pitkissä teatterielokuvissa. Laine on elokuvannut muun muassa elokuvat Ganes, F.C Venus, Hymypoika, Onnenonkija, Äideistä parhain, Näkymätön Elina, Kummelin Jackpot ja Pussikaljaelokuva. Hän on ohjannut myös useita mainosfilmejä. Jarkko T. Laine on voittanut useita elokuva-alan palkintoja Suomessa ja ulkomailla, kuten Jussi-palkinnon Äideistä parhain elokuvan kuvauksesta.

Laura Laine

Laura Laine on muotikuvittamisen huippuammattilainen, jonka omaleimaiset muotikuvitukset- ja piirrokset ovat lumonneet ihmisiä eri puolilla maailmaa. Tällä muotipiirtämisen virtuoosilla on vaikuttava asiakasjoukko, johon kuuluvat esimerkiksi The New Yorker, Vogue, H&M, GAP, Elle, Zara, Telegraph, Rad Hourani, The New York Times, Tommy Hilfiger ja The Guardian. Hänet palkittiin vuonna 2011 Vuoden nuori muotoilija -palkinnolla yhdessä vaatesuunnittelija Heikki Salosen kanssa. Laura Laine opettaa Helsinki Design Schoolin Muotisuunnittelijan tutkinnossa.

Anu Latvala

Anu Latvala on konseptisuunnittelun, sisustussuunnittelun sekä brändäämisen ammattilainen. Pentagon Design suunnittelutoimistossa aikaisemmin työskennellyt Latvala toimii nykyään Sisustusarkkitehdit Fyra:ssa. Hän on toteuttanut vaativia sisustusarkkitehtuurisia ratkaisuja esimerkiksi Fazerille, Koneelle, Lumenelle ja SRV:lle. Sisustusarkkitehti Anu Latvala opettaa Helsinki Design Schoolin Visualistin ja Sisustussuunnittelijan tutkinnoissa.

Linda Linko

Linda Linko on monin tavoin ansioitunut graafinen suunnittelija. Agent Pekan edustama Linko on luonut monia näyttäviä graafisia taidonnäytteitä esimerkiksi Ateneumille ja Suomen Arkkitehtiliitolle. Julisteita hän on suunnitellut esimerkiksi Live Nationille, Club Kaikulle sekä M&C Saatchille. Linda Linko palkittiin European Design Awardseissa vuonna 2014 Corporate Illustration kategoriassa ensimmäisellä palkinnolla. Hänet on palkittu myös Vuoden Huipuissa useilla palkinnoilla kuten Kultahuipuilla julistesuunnittelun (2011) ja graafisen muotoilun (2009) kategorioissa sekä Hopeahuipulla kuvituksen (2012) kategoriassa. Linda Linko opettaa Helsinki Design Schoolin Graafisen suunnittelijan tutkinnossa.

Miikka Lommi

Miikka Lommi on yksi tunnetuimmista suomalaisista musiikki- ja mainosvideo-ohjaajista. Lommi on ohjannut musiikkivideoita muun muassa Husky Rescuelle, Bomfunk MC’s:lle, Rasmukselle, Kemopetrolille ja DJ Slow:lle. Lommi on ohjannut niin ikään huikean määrän erilaisia mainos- sekä yritysvideoita. Myös fashion filmit hallitseva Miikka Lommi opettaa Helsinki Design Schoolin Muotimarkkinoinnin tutkinnossa.

Minna Luoma

Minna Luoma opettaa Helsinki Design Schoolin Graafisen suunnittelijan tutkinnossa. Kirjamuotoilija ja graafinen suunnittelija Luoma on voittanut useita graafisen alan palkintoja, kuten Vuoden kaunein kirja vuonna 2009 sekä Kirjataiteen kaunis kirja -palkinto Suomen kirjataiteen komitean Vuoden kauneimmat kirjat 2016 -kilpailussa.

Jarno Luotonen

Jarno Luotonen suunnittelee markkinointia ja mainontaa Makia Clothingille sekä toimii SEK & Grey:n luovana johtajana. Makia on katumuotiin keskittynyt omaleimainen brändi, jonka myynnistä suurin osa tapahtuu vientinä ulkomaille lähes neljäänkymmeneen eri maahan. Tekstiili- ja vaatetusteollisuus ry Finatex palkitsi Makia Clothingin Vuoden suomalainen muotiteko palkinnolla vuonna 2011. Jarno Luotonen opettaa Helsinki Design Schoolin Muotimarkkinoinnin tutkinnossa.

Sanna Mander

Sanna Mander on yksi arvostetun Agent Pekan kuvittajista. Suomessa ja kansainvälisesti monin tavoin palkittu (esimerkiksi Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia -palkinto 2017, Rudolf Koivu -palkinto vuonna 2017, Cannes Young Creatives voitto 2006) Mander on toteuttanut upeita kuvituksia esimerkiksi seuraaville asiakkaille: New York Magazine, La Cucina Italia, Condé Nast, Converse, Arla, Rolling Stone Magazine, Fazer, The Wall Street Journal, Finnair, Volkswagen sekä Hartwall. Sanna Mander opettaa Helsinki Design Schoolin Graafisen suunnittelijan tutkinnossa.

Hanna Mulari

Helsinki Design Schoolin Visualistin tutkinnossa opettava Hanna Mulari työskentelee Luhta Sportswear Companyn Visual Marketing Specialistina. Hänen vastuullaan ovat kahdenkymmenen Luhta Brand Store -myymälän visuaalisen markkinoinnin suunnittelu, somistajien kouluttaminen sekä visuaalisesta ilmeestä vastaaminen ketjun uusien myymälöiden avauksissa. Mulari kehittää myös Luhdan kansainvälistä visuaalista markkinointia sekä suunnittelee Luhdan messuosastojen visuaalista ilmettä (muun muassa maailman suurimmille urheilutuotteisiin keskittyville ISPO-messuille Saksaan).

Juha Mustonen

Teksti tulossa.

Aini Mäensivu

Aini Mäensivu on moderniin kalligrafiaan erikoistunut kirjaintaiteilija ja helsinkiläisen kalligrafiastudio Script Creativen perustaja. Valmistuttuaan event manageriksi englantilaisesta Bournemouth Universitystä, Mäensivu on työskennellyt monipuolisesti kalligrafina ja tapahtumatuottajana sekä Suomessa että Lontoossa. Aini Mäensivu opettaa Helsinki Design Schoolin Visualistin tutkinnossa.

Tommi Mäkinen

Tommi Mäkinen on erityisesti yksityiskotien sisustamiseen keskittynyt sisustussuunnittelija. Nykyään hän toimii yrittäjänä suunnittelutoimisto Detaljee:ssä. Sisustussuunnittelijat ry:n puheenjohtajana aikaisemmin toiminut Mäkinen opettaa Helsinki Design Schoolin Sisustussuunnittelijan ja Visualistin tutkinnoissa.

Vesa Nilsson

Helsinki Design Schoolin Tuotemuotoilijan tutkinnossa opettava muotoilija ja hopeaseppä Vesa Nilsson on suunnitellut koruja muun muassa Kalevala Korulle sekä tuotteita esimerkiksi Airam Electricille sekä Moodmetricille. Hän on toiminut Suomen Kultaseppien Liiton hallituksessa sekä työskennellyt aikaisemmin huippubrändi Georg Jensenillä.

Timo Niskanen

Muotoilija ja puukäsityön opettaja Timo Niskanen (HIMMEE) opettaa Helsinki Design Schoolin Tuotemuotoilijan tutkinnossa. Niskasen suunnittelema Loop-valaisin on valittu New Yorkin modernin taiteen museon myyntivalikoimaan ja vuonna 2016 hänen suunnittelema Filly-valaisinperhe valittiin ehdolle Muoto 2016 käyttöesineeksi. Filly-tuoteperhe voitti yleisöäänestyksen ja valittiin vuoden sisustustuotteeksi.

Katriina Nuutinen

Muotoilija Katriina Nuutinen on suunnitellut tuotteita muun muassa Iittalalle, Fiskarsille, Vitra Store Helsingille, ranskalaiselle Ligne Rosetille ja Martelalle. Hänen suunnittelemiaan tuotteita on nähty useiden tunnettujen julkaisujen, kuten Wallpaperin ja Monoclen sivuilla. Nuutisen saamia tunnustuksia ovat muun muassa: Lyyli-rasiasarja, Vuoden parhaat, Arjen kaunistaja, Avotakka, Candeo-kirkasvalovalaisin, Fennia Prize 2014 Kunniamaininta, Interior Innovation Award 2014 Winner, Köln, Hely-koruvalaisin, Messujen kaunein esine Tukholman huonekalumessuilla 2009, Recidence, Tukholma ja Tulevaisuuden klassikko, Vitra Store Helsinki 2015.

Tiina Närkki

Teksti tulossa

Sofia Oksanen

Teksti tulossa.

Ilmari Olkinuora

Ilmari Olkinuora on maahantuonnin ja agentuuritoiminnan huippuammattilainen, jolla on monipuolista kokemusta muodin markkinoinnista. Yrittäjänä toimiva Olkinuora vastaa esimerkiksi farkkumerkki Wranglerin, Fred Perryn, Svean, Samsoe & Samsoen ja Makian tuotteiden showroom-myynnistä. Ilmari Olkinuora opettaa Muotimarkkinoinnin tutkinnossa.

Marko Osala

Kultaseppä Marko Osala kuuluu Kohinoor-korumerkin suunnittelijatiimiin. Osala suunnittelee Kohinoorin vaativimpia timanttikorumalleja sekä uniikkeja tilauskoruja. Mallintamisen ja tuotemuotoilussa käytettävien 3D-ohjelmistojen huippuosaaja Osala opettaa Helsinki Design Schoolin Tuotemuotoilijan tutkinnossa.

Heini Pekkala

Heini Pekkala on digitaalisen viestinnän, sisältömarkkinoinnin ja sosiaalisen median ammattilainen. Heini on hankkinut laajaa kansainvälistä työkokemusta Ruotsista, Tanskasta, Saksasta ja Hollannista, työskennellen muun muassa muotitalo BESTSELLERillä sekä Zalandolla. Tällä hetkellä Heini työskentelee PR- ja viestintätoimisto Marsaana Communicationsilla Digital Communication Managerina. Heini Pekkala opettaa Muotimarkkinoinnin tutkinnossa.

Aino Pisilä

Galerie Forsblom on Suomen johtava taidegalleria, jonka taiteilijoita ovat ansioituneet kotimaiset taiteilijat sekä kansainväliset tähdet, kuten Ai Weiwei, Isaac Julien, Julian Schnabel, Manolo Valdés, Oiva Toikka, Harri Koskinen, Kim Simonsson, Ilkka Suppanen, Marika Mäkelä sekä Ola Kolehmainen. Aino Pisilä toimii Galerie Forsblomin näyttelykoordinaattorina. Hän on aikaisemmin työskennellyt muun muassa Ateneumin taidemuseossa. Aino Pisilä opettaa Helsinki Design Schoolin Tuotemuotoilijan ja Designmarkkinoinnin tutkinnoissa.

Benjam Pöntinen

Benjam Pöntinen on kokenut ja arvostettu luontokuvaaja, joka on julkaissut kymmeniä luontokuvaamiseen liittyviä kirjoja sekä voittanut monia alan arvostettuja palkintoja, kuten BBC Wildlife Photographer of the Year Competition (Sarjavoitto / Linnut) ja Veolia Wildlife Photographer of The Year 2011 (Sarjavoitto / Eläimet ympäristössään / Lumijänis). Pöntinen on toiminut myös useissa luontokuvaamisen luottamustoimissa, kuten Suomen ammattiluonnonkuvaajat ry:n puheenjohtajana sekä Valtion valokuvataidetoimikunnan jäsenenä. Benjam Pöntinen opettaa Helsinki Design Schoolin Valokuvaajan tutkinnossa.

Marjut Rahkola

Teksti tulossa.

Antti Rimminen

Teksti tulossa.

Timo Ripatti

Helsinki Design Schoolin Tuotemuotoilijan tutkinnossa opettava Timo Ripatti on ansioitunut sisustusarkkitehti ja arkkitehti. Hänet on palkittu monilla palkinnoilla, kuten Awards include the Furniture of the Year Award in Finland (2009), Furniture Designer of the Year Award in Finland (2010), Red Dot Honorary mention (as a member of Kone design Team, 2012), Lexus Creating Amazing Award by Lexus Finland (2013) sekä NYCxDESIGN Award in ICFF, New York (2016). Ripatin teoksia on nähty eri puolilla maailmaa alan arvostetuimmissa tapahtumissa ja näyttelyissä.

Marica Rosengård

Marica Rosengård on yksi tunnetuimmista suomalaisista muotivalokuvaajista. Hänen muoti-, mainos- ja lifestyle-kuviaan on julkaistu useissa johtavissa muoti- ja lifestyle-lehdissä. Rosengård on toiminut myös Suomen Huippumalli haussa televisio-ohjelman tuomarina. Hän opettaa Helsinki Design Schoolin Muotisuunnittelijan tutkinnossa.

Jenni Rosenström

Teksti tulossa

Mikko Ryhänen

Mikko Ryhänen on arvostettu muoti-, mainos- ja lifestyle-valokuvaaja. Hänen taidonnäytteitään ovat esimerkiksi Artekin tuotekatalogit, Marimekon, Iittalan ja Stockmannin mainoskuvat sekä näyttävät lehtikuvat Imagessa, Trendissä ja Oliviassa. Mikko Ryhänen opettaa Helsinki Design Schoolin Valokuvaajan tutkinnossa sekä Muotimarkkinoinnin tutkinnossa.

Katja Räisänen

Katja Räisänen on kuvataiteen ja designin ammattilainen. Hän työskentelee galleria Helsinki Contemporaryssa näyttelyiden ja kansainvälisten tunnettujen taidemessujen puitteissa. Myös kuvataiteen opettajana toiminut Katja Räisänen opettaa Helsinki Design Schoolin Designmarkkinoinnin tutkinnossa ja Tuotemuotoilijan tutkinnossa.

Miika Saksi

Miika Saksi on graafisen suunnittelun, kuvittamisen, valokuvaamisen ja filmikuvaamisen ammattilainen. Lahjakkaan Saksin osaamista ovat hyödyntäneet esimerkiksi Coca-Cola, Burton Snowboards, Adidas, Finlandia Vodka ja Heineken. Miika Saksi opettaa Helsinki Design Schoolin Graafisen suunnittelijan tutkinnossa.

Jukka Savolainen

Designmuseon johtajana toimiva Jukka Savolainen opettaa Helsinki Design Schoolin Tuotemuotoilijan sekä Designmarkkinoinnin tutkinnoissa. Helsingissä sijaitseva Designmuseo on valtakunnallinen erikoismuseo, joka järjestää muotoilun nykyaikaa ja historiaa esitteleviä näyttelyitä. Museon kokoelmissa on 75 000 esinettä, 40 000 piirustusta 100 000 kuvaa sekä tuhannen muotoilijan tiedot käsittävä muotoilijarekisteri. Designmuseon alaisuudessa toimivat myös Arabian Museo, Iittalan lasimuseo sekä Nuutajärven lasimuseo.

Laura Seppänen

Laura Seppänen on sisustussuunnittelun ja digitaalisen median ammattilainen. Hän on ollut toteuttamassa muun muassa Skandinavian Dekoa (Social Media Manager), tapahtumadesignia sekä lukuisia sisustussuunnitteluprojekteja niin yksityisasiakkaille kuin yrityksellekin, kuten Flow-festivaaleille. Laura Seppänen opettaa Helsinki Design Schoolin Visualistin ja Sisustussuunnittelijan tutkinnoissa.

Kim Simonsson

Monin tavoin ansioitunut taiteilija Kim Simonsson on pitänyt näyttelyitä eri puolilla maailmaa. Hän on saanut useita tunnustuksia ja palkintoja. Hänen maailmanluokan veistoksiaan on muun muassa Designmuseon, Sara Hilden taidemuseon, Victoria And Albert Museumin, Didrichsen Art Museumin, KONE Foundationin, Amos Andersson Art Museumin, Kiasman, National Museum of Norwayn, Shigaraki Museum of Contemporary Ceramic Artin sekä Helsingin Taidemuseon kokoelmissa. Kim Simonsson opettaa Helsinki Design Schoolin Tuotemuotoilijan tutkinnossa.

Linda Sipilä

Linda Sipilä ponnahti suuren yleisön tietoisuuteen, kun hän nousi voittajaksi Suomen Muodin Huipulle (Project Runway) ohjelmassa vuonna 2011. Muotisuunnittelijan ja Muotimarkkinoinnin tutkinnoissa opettava Sipilä on opiskellut vaatesuunnittelua sekä luksusbrändien markkinointia korkeakoulussa arvostetussa Central Saint Martins College of Art and Designissa Lontoossa sekä Esmodissa Pariisissa. Hän työskentelee nykyään Y/PROJECTilla Pariisissa.

Paola Suhonen

Paola Suhonen on yksi tunnetuimmista ja inspiroivimmista nykysuunnittelijoistamme. Ivana Helsingin lisäksi Paola Suhonen on suunnitellut tuotteita, konsepteja sekä kuoseja monille yhteistyökumppaneille, kuten Nansolle, Artekille, Googlelle, Topshopille, Coca-Colalle, Canonille, Amnesty Internationalille ja Tokion Mori Art Centerille. Paola Suhonen on myös valmistunut elokuvaajaksi Yhdysvaltojen arvostetuimmasta elokuvakoulusta American Film Institutesta, Los Angelesista. Paola Suhonen opettaa useissa eri Helsinki Design Schoolin koulutusohjelmissa.

Pirjo Suhonen

Pirjo Suhonen perusti Ivana Helsingin siskonsa Paola Suhosen kanssa vuonna 1998. Ivana Helsingin myynnistä ja markkinoinnista vastaavalla Pirjo Suhosella on vahvaa kokemusta muodin markkinoinnista sekä brändin luomisesta. Ivana Helsinki on ainoa pohjoismainen muodinalan toimija, joka on hyväksytty sekä Pariisin muotiviikkojen että New Yorkin muotiviikkojen viralliseen näytöskalenteriin. Pirjo Suhonen opettaa useissa eri Helsinki Design Schoolin koulutusohjelmissa.

Sami Sykkö

Sami Sykkö on muotiin ja muotoiluun erikoistunut toimittaja. Hän on entinen Gloria-lehden päätoimittaja. Sykkö on arvostettu kirjoittaja, kolumnisti ja blogisti, jolla on paljon kokemusta myös televisiotyöstä. Sami Sykkö opettaa Helsinki Design Schoolin Muotimarkkinoinnin ja Designmarkkinoinnin tutkinnoissa.

Tio Tikka

Helsinki Design Schoolin Designmarkkinoinnin tutkinnossa opettava Tio Tikka toimii juristina asianajotoimisto Dottirissa. Hänen osaamisalaansa ovat erityisesti immateriaalioikeudet sekä brändin suojaamiseen liittyvät kysymykset. Tikka toimii myös yrittäjänä ravintola-alalla.

Miika Turunen

Teksti tulossa.

Otto Turunen

Teksti tulossa.

Antti Uotila

Antti Uotila on Tsto:n perustajajäsen sekä monin tavoin ansioitunut graafinen suunnittelija ja kuvittaja. Myös Agent Pekassa kuvittajana toimivan Uotilan töitä on nähty näyttelyissä eri puolilla maailmaa esimerkiksi Kiinassa, Yhdysvalloissa, Venäjällä ja Englannissa. Uotilan lahjakkuutta ovat hyödyntäneet muun muassa Artek, Designmuseo, Levi’s, Flow Festival, Music Television ja Burton. Antti Uotila opettaa Helsinki Design Schoolin Graafisen suunnittelijan tutkinnossa.

Susanna Vento

Helsinki Design Schoolin Visualistin tutkinnossa opettava Susanna Vento on tunnettu monista näyttävistä lehtikuvien, miljöiden, mainosten, tapahtumien sekä muun muassa näyteikkunoiden stailauksista. Vento on toteuttanut pitkän uransa aikana stailauksia monille tunnetuille asiakkaille, kuten Marimekko, Stockmann, Timberwise, Artek, Iittala, Luhta Home, Arabia ja Adea.

Laura Väinölä

Laura Väinölä on luovuuden ammattilainen, jonka luonnonmateriaaleista, kuten kukista, kasveista ja kivistä, syntyvät tapahtumakoristukset, taidokkaat valokuvat, näyttävät esillepanot tai kauniit kukkataideteokset ovat ihastuttaneet yleisöä muun muassa Iittalan, Aarikan ja Artekin myymälöissä, Olivia-lehden kannessa, Tove Janssonin 100-vuotisjuhlissa Finlandia-talolla sekä muotoilija Klaus Haapaniemen tuotekuvissa. Hänet palkittiin vuoden muotoilijana vuonna 2014 sekä Design Forum Finlandin vuoden nuorena muotoilijana 2016. Laura Väinölä opettaa Helsinki Design Schoolin Visualistin tutkinnossa sekä Tuotemuotoilijan tutkinnossa.

Annika Väisänen-Mattila

Annika Väisänen-Mattila on strategisen markkinoinnin, viestinnän ja digitaalisen markkinoinnin huippuosaaja ja Carat Finlandin Client Service & Communications Director. Carat on kansainvälinen mediatoimisto, jonka asiakkaita ovat muun muassa Coca-Cola, Chevrolet, Macy’s sekä Adidas. Väisänen-Mattila opettaa Helsinki Design Schoolin Visualistin tutkinnossa.

James Zambra

Teksti tulossa

Kim Öhman

Kim Öhman perehdyttää opiskelijat valokuvauksen inspiraation lähteisiin. Öhmanin urheilukuva palkittiin omassa kategoriassaan Vuoden Lehtikuva 2013 -kilpailussa. Outdoor-valokuvaamisen lisäksi hän hallitsee taitavasti myös ruoka-, matka- ja lifestyle-valokuvaamisen. Liikkuvan kuvan taidonnäytteitä hän on toteuttanut esimerkiksi MTV 3:lle sekä MAX Sportille. Kim Öhman toimii Fimagen (Finnish Image Makers Association) puheenjohtana. Hän opettaa Helsinki Design Schoolin Valokuvaajan tutkinnossa.

Copyright Helsinki Design School. All copyright and other intellectual property rights in all logos, designs, text, images and other materials on this website
are owned by Helsinki Design School or appear with permission of the relevant owner. Helsinki Design School is a registered trademark. All rights reserved.