Opettajat

Ansioituneet ja kannustavat opettajamme luovat Helsinki Design Schoolin opetukseen miellyttävän ja mukaansatempaavan ilmapiirin. Opettajamme haluavat rohkaista vuoropuheluun ja keskusteluun. Tavoitteemme on luoda opinnoista palkitseva elämys sekä tarjota sellaista tietoa, taitoa ja verkostoja, mitkä aidosti hyödyttävät opiskelijoitamme.

Teemme asioita uudella tavalla ja ennakkoluulottomasti, uskoen siihen, että idearikkaan uuden sukupolven sekä kokeneiden ammattilaisten yhteistyö luo innostavia opetushetkiä, joiden arvokkaita sisältöjä opiskelijamme voivat monin tavoin käyttää oman uransa edistämiseksi.

Helsinki Design Schoolissa opettavat omien alojensa parhaat ammattilaiset. Heillä on tiedon lisäksi paljon kokemusta ja osaamista käytännön työelämästä, yrittäjyydestä ja eri alojen todellisista tarpeista. Helsinki Design Schoolissa opettaa yli 90 arvostettua ja innostavaa osaajaa. Seuraavassa on esitelty osa opettajistamme.

Antero Arjatsalo


Antero Arjatsalo on yksi Suomen kokeneimpia elokuva- ja televisiokäsikirjoittamisen opettajia. Hän on kirjoittanut erilaisissa käsikirjoittamisen toimenkuvissa muun muassa televisiosarjoja Salatut elämät sekä Käenpesä ja teatterielokuvia kuten Ganes ja Hevisaurus. Lisäksi hän on toiminut dramaturgina elokuvissa kuten Paha maa (2005) ja Riisuttu mies (2006). Antero Arjatsalo opettaa Helsinki Design Schoolin Elokuvatutkinnossa.

Inka Bell


Inka Bell on monin tavoin palkittu graafinen suunnittelija, kuvittaja ja taidegraafikko. Bell on yksi Tsto:n perustajajäsenistä. Hänet on palkittu monissa arvostetuissa kilpailuissa, kuten Vuoden Huipuissa, European Design Awardseissa sekä Art Directors Clubin Young Guns:issa. Hänen töitään on nähty mm. Wallpaper Magazinessa, Creative Reviewissa sekä Finnish Design Yearbookissa. Inka Bellin graafisen suunnittelun osaamista ovat hyödyntäneet esimerkiksi Artek, Myspace, Stüssy ja Designmuseo. Hän opettaa Helsinki Design Schoolin Graafisen suunnittelijan tutkinnossa.

Susanna Björklund


Susanna Björklund on tuleviin trendeihin, muotiin sekä sisustukseen erikoistunut toimittaja, trendianalyytikko, stailisti ja production designer. Hän seuraa jatkuvasti maailmalla muotoiluun liittyviä tapahtumia ja messuja. Susanna on opiskellut vaatesuunnittelua Lontoossa sekä visuaalista kulttuuria Aalto-yliopistossa sivuaineenaan International Design Business Management. Susanna Björklund opettaa useissa eri Helsinki Design Schoolin koulutusohjelmissa.

Kaisa Blomstedt


Kaisa Blomstedt on yksi Suomen arvostetuimmista sisustusalan huippuosaajista. Hän on suunnitellut vuosikymmeniä kestäneen uransa aikana lukuisia yksityisiä asuntoja sekä julkisia tiloja eri puolille maailmaa. Kaisa Blomstedt on suunnitellut sisustukset esimerkiksi Helsingin Hotelli Radisson BLU Royaliin, Hotelli Paviljonkiin Jyväskylään, Cafe Ursulaan, Hotelli Tornin ravintoloihin, Ravintola Kappeliin, Kalevala Korun myymälöihin, Kluuvikadun Fazeriin, Cafe Piritaan sekä lukuisia muita ravintoloita, myymälöitä ja hotelleja. Hän on luennoinut laajasti Suomessa ja eri puolilla maailmaa, kuten Oslon Kuninkaallisessa Taidekorkeakoulussa sekä Tel Avivin sisustusarkkitehtikoulussa. Kaisa Blomstedtin kiehtovan opetuksen parissa opiskelijat saavat ainutlaatuista ja poikkeuksellisen näyttävään uraan pohjautuvaa tietoa sisustussuunnittelijan työstä ja sen arjesta. Sisustusarkkitehti Kaisa Blomstedt opettaa Helsinki Design Schoolin Sisustussuunnittelijan tutkinnossa.

Lauri Borén


Lauri Borén on palkittu graafinen suunnittelija. Hän on toiminut AD:na, copywriterina ja designerina TBWAHelsingissä ja Nordkappissa. Hän on suunnitellut sekä toteuttanut mainontaa ja digitaalista palvelukehitystä useille johtaville brändeille Suomeen että ulkomaille. Nykyään Borén työskentelee digitaalisten brändien ja palvelukehityksen parissa Reaktorilla. Hän opettaa Helsinki Design Schoolin Graafisen suunnittelijan tutkinnossa.

Mia Dillemuth


Mia Dillemuth on yksi tunnetuimmista ja arvostetuimmista muotitoimittajista. Hän hallitsee taidokkaasti muotitoimittamisen eri muodot olipa kyse sitten muotipalstojen tekemisestä tai editoriaaleista. Mia Dillemuth on toiminut ELLE-lehden muotituottajan tehtävissä, muotitoimittajana Gloriassa sekä freelance-toimittajana ja stylistina. Mia Dillemuth opettaa useissa eri Helsinki Design Schoolin koulutusohjelmissa.

Niklas Ekholm


Niklas Ekholm on graafisen suunnittelun ammattilainen, joka toimii Art Directorina ja graafisena suunnittelijana Kokoro & Moi:ssa. Monia graafisen alan palkintoja voittanut Ekholm työskentelee myös kirjainmuotoilijana Helsinki Type Studiossa. Hän opettaa Helsinki Design Schoolin Graafisen suunnittelijan tutkinnossa.

Tomi Freeman


Tomi Freemanin CTRL-vaatemerkkiä myydään yli 20 maassa eri puolilla maailmaa. Vuonna 1995 perustettu CTRL on suomalaisen nuorisomuodin viennin edelläkävijä, joka on tehnyt tärkeää pioneerityötä tuleville kotimaisille nuorisovaatemerkeille. CTRL on yksi kansainvälisesti tunnetuimpia suomalaisia nuorisovaatemerkkejä. Teollisuustaiteenliitto Ornamo valitsi CTRL:n pääsuunnittelijan Freemanin Vuoden vaatesuunnittelijaksi 2012. Tomi Freeman opettaa Helsinki Design Schoolin Muotisuunnittelijan ja Muotimarkkinoinnin tutkinnoissa.

Alvar Gullichsen


Alvar Gullichsen on yksi Suomen tunnetuimmista kuvataiteilijoista. Hänet tunnetaan taidemaalarina, kuvanveistäjänä ja muusikkona. Gullichsenin perustama kuvitteellinen teollisuusyritys Bonk Business Inc. on luovuuden taidonnäyte, joka on saanut paljon kansainvälistä tunnustusta. Usean taiteellisen muodonmuutoksen kokeneen Alvar Gullichsenin viimeaikaisissa maalauksissa on vaikutteita modernismista ja alkuperäiskansojen kulttuureista. Kuvataiteilija Alvar Gullichsen opettaa Helsinki Design Schoolin Graafisen suunnittelijan tutkinnossa.

Maria Haapala


Maria Haapala on visuaalisen markkinoinnin kokenut ammattilainen. Hän on toiminut useissa hienoissa yrityksissä visuaalisen markkinoinnin parissa, kuten Marimekolla (Country Visual Merchandising Manager), Tommy Hilfigerillä, Anttilan Kodin Ykkösessä sekä Stockmannilla. Monipuolisesti visuaalisen markkinoinnin eri osa-alueet hallitseva Maria Haapala opettaa useissa eri Helsinki Design Schoolin koulutusohjelmissa.

Irja Haimi


Irja Haimi on arvostettu pitkän linjan muotiammattilainen, joka tuntee viimeistä yksityiskohtaa myöten vaatteen valmistusprosessin. Tällä valloittavalla konkarilla on yli 35 vuoden kokemus mallimestarin työstä. Irja Haimi on tehnyt uransa aikana yhteistyötä lukuisten nuorten sekä tunnettujen muotisuunnittelijoiden kanssa. Tutuksi hänelle on työn kautta tullut myös elokuvien kiehtova maailma ja historialliset puvustukset. Irja Haimi opettaa Helsinki Design Schoolin Muotisuunnittelijan tutkinnossa.

Valtteri Hirvonen


Valtteri Hirvonen on outdoor -ja lifestylevalokuvaaja, joka hallitsee taidokkaasti myös liikkuvan kuvan sekä kuvankäsittelyn. Arvostetun Kuvaamon ammattivalokuvaajiin kuuluva Hirvonen on kuvannut monille tunnetuille brändeille kuten Suunnolle, Fonectalle, Helsingin Energialle, Nokialle, Stockmannille sekä World Design Capital Helsinki 2013 -hankkeeseen. Eri puolilla maailmaa mitä kiehtovimmissa kohteissa kuvaava Hirvonen toimii myös Helsinki Design Schoolin omana kuvaajana. Valtteri Hirvonen opettaa Helsinki Design Schoolin Valokuvaajan ja Graafisen suunnittelijan tutkinnoissa.

Ville Hyvönen


Ville Hyvönen on tunnettu erityisesti helicam-kuvaamisesta. Hyvönen on toiminut ilmakuvaajana monissa kotimaisissa ja kansainvälisissä tuotannoissa teatterielokuvien, mainoselokuvien sekä konserttitaltiointien parissa. Hyvönen on toteuttanut ilmakuvauksia esimerkiksi seuraaville yrityksille: BBC, Five Currents, 20th Century Fox, Mercedes-Benz, Solar Films, Oakley, Rovio, Moskito, Fazer, Komia Helsinki, Nokia, Angel Films, Suomen Yleisradio, Woodpecker Film, Also Starring, Matila Röhr Productions, Leo Burnett, Klaffi Tuotannot, Nelonen, Yellow Film & TV, Volvo sekä Rähinä Records. Ville Hyvönen opettaa Helsinki Design Schoolin Elokuvatutkinnossa.

Laura Iisalo


Laura Iisalo on viestinnän ammattilainen, joka hallitsee niin PR:n kuin brändäämisenkin. Hän on työskennellyt viestintätoimistossa Lontoossa sekä Suomessa Marsaana Communicationsilla. Erityisesti taiteen ja designin tuntevan Iisalon asiakkaita ovat esimerkiksi Gloria-lehti, Nokia ja Finnair. Laura Iisalo opettaa Helsinki Design Schoolin Designmarkkinoinnin tutkinnossa.

Timo Ilola


Timo Ilola on ansioitunut ja arvostettu graafinen suunnittelija. Ilola on ollut toteuttamassa monien tunnettujen brändien visuaalisen identiteetin uudistuksia, kuten Fazerin. Aikaisemmin esimerkiksi Kokoro & Moi:ssa AD:nä ja Senior Designerina työskennellyt Ilola kehittää uusia graafisen suunnittelun digitaalisia ratkaisuja Reaktorissa. Timo Ilola opettaa Helsinki Design Schoolin Graafisen suunnittelijan tutkinnossa.

Antti Innanen


Antti Innanen on IPR-asioihin, brändäykseen ja tekniikan lainsäädäntöön keskittynyt lakimies ja boutique-lakitoimisto Dottirin perustaja. Dottir toimii Helsingissä, Berliinissä ja San Franciscossa. Dottirin asiakkaisiin kuuluvat muun muassa Minna Parikka, Flow Festival ja Slush. Antti on myös Muotioikeuden Yhdistyksen perustaja ja hallituksen jäsen. Hän on kirjoittanut teokset "Brändin Suoja" ja "Internetoikeus" sekä useita artikkeleita brändeistä ja niiden oikeudellisesta suojaamisesta. Antti Innanen opettaa useissa eri Helsinki Design Schoolin koulutusohjelmissa.

Karri Jalkanen


Karri Jalkasella (Head of Global Wholesale RTW, Bags & Accs / Marimekko) on poikkeuksellisen vahva tausta muotialan myynti- ja ostotoimintaan liittyvistä tehtävistä. Karri Jalkanen on aikaisemmin vastannut globaalista myynnistä SANDillä. Hän on työskennellyt myös Stockmannin sisäänostajana sekä Brownsilla Lontoossa ja Marc Jacobsin showroomilla New Yorkissa. Ostotoimintaan liittyen hänelle ovat tulleet tutuksi muun muassa seuraavat brändit: Acne, Armani Jeans, CK Jeans, J.Lindeberg, Tiger of Sweden, Sand, Diesel, Paul Smith sekä Hugo Boss. Karri Jalkanen opettaa Helsinki Design Schoolin Muotimarkkinoinnin tutkinnossa.

Ville Jankeri


Ville Jankeri on valmistunut elokuvataiteen maisteriksi National film and Television Schoolista Englannista vuonna 2004. Hän on ohjannut lyhytelokuvia Englannissa, Saksassa ja Suomessa sekä pitkiä teatterielokuvia, kuten Pussikaljaelokuva ja Olavi Uusivirran ja Minka Kuustosen tähdittämä Onnenonkija. Jankeri on Suomen elokuvaohjaajaliiton hallituksen jäsen ja toimii liiton jalkapallojoukkueen Les Auteursin kapteenina. Hän opettaa Helsinki Design Schoolin Elokuvatutkinnossa.

Kaapo Kamu


Kaapo Kamu on monipuolinen ja arvostettu valokuvaaja, joka on valokuvannut monille lehdille, mainostoimistoille, PR-toimistoille sekä levy-yhtiöille. Vaikuttavaan referenssilistaan kuuluvat esimerkiksi Wallpaper, WJS, Image, Trendi, Elle, Gloria, Stockmann, Artek, Kansallisooppera, Luhta, Sonera, Microsoft sekä monet muut yritykset ja yhteisöt. Valokuvaaja Kaapo Kamu opettaa Helsinki Design Schoolin Valokuvaajan tutkinnossa.

Harri Kangas


Harri Kangas on muodin ostotoiminnan huippuammattilainen. Hän on työskennellyt muodin ja mainonnan parissa yli 20 vuotta ja vastannut myynnistä sekä ostoista esimerkiksi Union Fivessa, Karhu Originalsilla, J. Lindebergillä sekä My o My:ssa. Harri Kangas opettaa Muotimarkkinoinnin ja Muotisuunnittelijan tutkinnoissa.

Tuomas Kantelinen


Tuomas Kantelinen on ansioitunut säveltäjä, joka on tunnettu erityisesti elokuvasävellyksistä. Hän on luonut musiikkia esimerkiksi elokuviin Rukajärven tie, Lunastus, The Legend of Hercules, Mindhunters, Pahat pojat, Äideistä parhain, Lupaus sekä Röllin sydän. Vuonna 2013 Kantelinen palkittiin Pohjoismaisella Harpa-palkinnolla Puhdistus-elokuvaan säveltämästään musiikista. Kantelinen on säveltänyt myös muun muassa Paavo Nurmesta kertovan oopperan Paavo Suuri. Suuri juoksu. Suuri uni. Tuomas Kantelinen opettaa Helsinki Design Schoolin Elokuvatutkinnossa.

Salla Kantokorpi


Salla Kantokorpi on sisustussuunnittelun ammattilainen, joka on toiminut suunnittelutiimin vetäjänä ja projektipäällikkönä dSign Vertti Kivi & Co:ssa. Nykyään yrittäjänä työskentelevä Kantokorpi on ollut toteuttamassa monia vaativia julkitilasuunnitteluprojekteja, kuten M/S Viking Gracen julkitilat sekä sviitit ja Aktia Pankin konttorikonsepti sekä ravintoloita, kuten Chez Dominique ja Tres Bones. Salla Kantokorpi opettaa Helsinki Design Schoolin Sisustussuunnittelijan ja Visualistin tutkinnoissa.

Timothy Kuhn


Timothy Kühn vastaa CTRL:n myynnistä ja markkinoinnista. Kühn on tapahtumamarkkinoinnin, PR:n sekä sisällöntuottamisen ammattilainen. Hän on ollut viemässä CTRL-brändiä eri puolille maailmaa, kuten Japaniin ja Venäjälle. Union Five -vaateliikkeestä uransa aloittanut Kühn on taatusti Helsinki Design Schoolin katu-uskottavin luennoitsija. Hän opettaa Muotimarkkinoinnin tutkinnossa.

Jarkko T. Laine


Jarkko T. Laine on arvostettu elokuvaaja, joka on toiminut pääkuvaajana useissa pitkissä teatterielokuvissa. Helsinki Design Schoolin Elokuvatutkinnossa opettava Laine on elokuvannut muun muassa elokuvat Ganes, F.C Venus, Hymypoika, Onnenonkija, Äideistä parhain, Näkymätön Elina, Kummelin Jackpot ja Pussikaljaelokuva. Hän on ohjannut myös useita mainosfilmejä. Jarkko T. Laine on voittanut useita elokuva-alan palkintoja Suomessa ja ulkomailla, kuten Jussi-palkinnon Äideistä parhain elokuvan kuvauksesta.

Laura Laine


Laura Laine on muotikuvittamisen huippuammattilainen, jonka omaleimaiset muotikuvitukset- ja piirrokset ovat lumonneet ihmisiä eri puolilla maailmaa. Tällä muotipiirtämisen virtuoosilla on vaikuttava asiakasjoukko, johon kuuluvat esimerkiksi The New Yorker, Vogue, H&M, GAP, Elle, Zara, Telegraph, Rad Hourani, The New York Times, Tommy Hilfiger ja The Guardian. Hänet palkittiin vuonna 2011 Vuoden nuori muotoilija -palkinnolla yhdessä vaatesuunnittelija Heikki Salosen kanssa. Laura Laine opettaa Helsinki Design Schoolin Muotisuunnittelijan tutkinnossa.

Anu Latvala


Anu Latvala on konseptisuunnittelun, sisustussuunnittelun sekä brändäämisen ammattilainen. Pentagon Design suunnittelutoimistossa aikaisemmin työskennellyt Latvala toimii nykyään Sisustusarkkitehdit Fyra:ssa. Hän on toteuttanut vaativia sisustusarkkitehtuurisia ratkaisuja esimerkiksi Fazerille, Koneelle, Lumenelle ja SRV:lle. Sisustusarkkitehti Anu Latvala opettaa Helsinki Design Schoolin Visualistin ja Sisustussuunnittelijan tutkinnoissa.

Verneri Leimu


Verneri Leimu on kokenut ja palkittu mainosalan huippuosaaja. Hänellä on lähes 20 vuoden kokemus mainonnan suunnittelusta ja markkinoinnista. Aikaisemmin mainostoimisto Taivaassa toiminut Leimu on nykyään arvostetun suunnittelutoimisto 358:n luova johtaja ja osakas. Verneri Leimu opettaa useissa Helsinki Design Schoolin koulutusohjelmissa, kuten Designmarkkinoinnin tutkinnossa.

Linda Linko


Linda Linko on monin tavoin ansioitunut graafinen suunnittelija. Agent Pekan edustama Linko on luonut monia näyttäviä graafisia taidonnäytteitä esimerkiksi Ateneumille, Suomen Arkkitehtiliitolle ja My o My:lle. Julisteita hän on suunnitellut esimerkiksi Live Nationille, Club Kaikulle sekä M&C Saatchille. Linda Linko palkittiin European Design Awardseissa vuonna 2014 Corporate Illustration kategoriassa ensimmäisellä palkinnolla. Hänet on palkittu myös Vuoden Huipuissa useilla palkinnoilla kuten Kultahuipuilla julistesuunnittelun (2011) ja graafisen muotoilun (2009) kategorioissa sekä Hopeahuipulla kuvituksen (2012) kategoriassa. Linda Linko opettaa Helsinki Design Schoolin Graafisen suunnittelijan tutkinnossa.

Jarno Luotonen


Jarno Luotonen vastaa Makia Clothing myynnistä ja markkinoinnista. Makia on katumuotiin keskittynyt omaleimainen brändi, jonka myynnistä suurin osa tapahtuu vientinä ulkomaille lähes neljäänkymmeneen eri maahan. Tekstiili- ja vaatetusteollisuus ry Finatex palkitsi Makia Clothingin Vuoden suomalainen muotiteko palkinnolla vuonna 2011. Jarno Luotonen tuo Helsinki Design Schoolin Muotimarkkinoinnin koulutukseen uudenlaista, innostavaa ja yllätyksellistä sisältöä.

Sanna Mander


Sanna Mander on yksi arvostetun Agent Pekan kuvittajista. Suomessa ja kansainvälisesti monin tavoin palkittu (esimerkiksi Cannes Young Creatives voitto 2006) Mander on toteuttanut upeita kuvituksia esimerkiksi seuraaville asiakkaille: New York Magazine, Isetan, La Cucina Italia, Condé Nast, Converse, Arla, Rolling Stone Magazine, Fazer, The Wall Street Journal, Hodder & Stoughton, Finnair, Casamica, Volkswagen, Usborne Publishing sekä Hartwall. Sanna Mander opettaa Helsinki Design Schoolin Graafisen suunnittelijan tutkinnossa.

Tommi Mäkinen


Tommi Mäkinen on erityisesti yksityiskotien sisustamiseen keskittynyt sisustussuunnittelija. Nykyään hän toimii yrittäjänä suunnittelutoimisto Detaljee:ssä. Sisustussuunnittelijat ry:n puheenjohtajana toimiva Mäkinen opettaa Helsinki Design Schoolin Sisustussuunnittelijan tutkinnossa.

Juha Niska


Juha Niska (Grip Service Niska) on elokuvatuotantojen kalustoammattilainen. Hän ollut mukana toteuttamassa monia elokuva- televisio ja mainoselokuvatuotantoja. Niska on vastannut muun muassa elokuvien Big Game, Napapiirin Sankarit 2, Puhdistus sekä Kanelia kainaloon, Tatu ja Patu! -elokuvien kalustosta. Juha Niska opettaa Helsinki Design Schoolin Elokuvatutkinnossa.

Ilmari Olkinuora


Ilmari Olkinuora on maahantuonnin ja agentuuritoiminnan huippuammattilainen, jolla on monipuolista kokemusta muodin markkinoinnista. Yrittäjänä toimiva Olkinuora vastaa esimerkiksi farkkumerkki Wranglerin, Fred Perryn, Svean ja Makian tuotteiden showroom-myynnistä. Ilmari Olkinuora opettaa Muotimarkkinoinnin tutkinnossa.

Pekko Pesonen


Pekko Pesosen käsikirjoittama Napapiirin sankarit (2010) on yksi Suomen katsotuimpia elokuvia 2000-luvulla. Hän on kirjoittanut kaikkiaan kuusi omaan alkuperäisideaansa perustuvaa elokuvaa, muun muassa elokuvat Tyttö sinä olet tähti (2005) ja Lapsia ja aikuisia (2004), sekä kolme minisarjaa, kuten Veljet (2008). Lisäksi hän on toiminut useissa suomalaisissa menestyselokuvissa (esim. Mielensäpahoittaja, 2014) käsikirjoituskonsulttina. Pesonen on palkittu parhaasta käsikirjoituksesta niin Jussi- kuin Venla-palkinnoilla. Pekko Pesonen opettaa Helsinki Design Schoolin Elokuvatutkinnossa.

Benjam Pöntinen


Benjam Pöntinen on kokenut ja arvostettu luontokuvaaja, joka on julkaissut kymmeniä luontokuvaamiseen liittyviä kirjoja sekä voittanut monia alan arvostettuja palkintoja, kuten BBC Wildlife Photographer of the Year Competition (Sarjavoitto / Linnut) ja Veolia Wildlife Photographer of The Year 2011 (Sarjavoitto / Eläimet ympäristössään / Lumijänis). Pöntinen on toiminut myös useissa luontokuvaamisen luottamustoimissa, kuten Suomen ammattiluonnonkuvaajat ry:n puheenjohtajana sekä Valtion valokuvataidetoimikunnan jäsenenä. Benjam Pöntinen opettaa Helsinki Design Schoolin Valokuvaajan tutkinnossa.

Sakari Rautiainen


Sakari Rautiainen on visuaalisen markkinoinnin ja myynnin ammattilainen, jonka luovuuden ansiosta esimerkiksi Stockmannin jouluikkuna on loistanut vuosi vuodelta yhä kauniimpana. Monivuotisen uran Stockmannin Visual Designerina tehnyt Sakari toimii nykyään The Walt Disney Company Nordicissa vastaten esimerkiksi yrityksen visuaalisesta markkinoinnista. Sakari Rautiainen opettaa Visualistin tutkinnossa.

Marica Rosengård


Marica Rosengård on yksi tunnetuimmista suomalaisista muotivalokuvaajista. Hänen muoti-, muotokuva-, mainos- ja lifestyle-kuviaan on julkaistu useissa johtavissa muoti- ja lifestyle-lehdissä. Marica Rosengård opettaa useissa eri Helsinki Design Schoolin koulutusohjelmissa.

Jenny Ruuskanen ja
Jenni Herkama


Jenny Ruuskanen ja Jenni Herkama ovat ennen oman suunnittelutoimisto Rune & Bergin perustamista työskennelleet sisustusarkkitehtitoimisto dSign Vertti Kivi & Co:ssa ollen mukana suunnittelemassa julkisia tiloja, toimistoja, aula-, kokous- ja edustustiloja, kahvila- ja ravintolatiloja sekä myymälöitä ja erilaisia tilakonsepteja. He ovat työskennelleet myös esimerkiksi Skannossa tehden myymälöiden esillepanosuunnittelua ja sisäänostoja. Ruuskanen ja Herkama opettavat Visualistin ja Sisustussuunnittelijan tutkinnoissa.

Mikko Ryhänen


Mikko Ryhänen on arvostettu muoti-, mainos- ja lifestylevalokuvaaja. Hänen taidonnäytteitään ovat esimerkiksi Artekin tuotekatalogit, Marimekon, Iittalan ja Stockmannin mainoskuvat sekä näyttävät lehtikuvat Imagessa, Trendissä ja Oliviassa. Mikko Ryhänen opettaa Helsinki Design Schoolin Valokuvaajan tutkinnossa sekä Muotimarkkinoinnin tutkinnossa.

Katja Räisänen


Katja Räisänen on kuvataiteen ja designin ammattilainen. Hän vastaa myynnistä ja tapahtumista Galerie Forsblomissa, joka on yksi Pohjoismaiden suurimmista taidegallerioista. Räisänen työskentelee Galerie Forsblomilla koti- sekä ulkomaisen taiteen- ja muotoilun huippunimien kanssa näyttelyiden ja kansainvälisten tunnettujen taidemessujen puitteissa. Myös kuvataiteen opettajana toiminut Katja Räisänen opettaa useissa eri Helsinki Design Schoolin koulutusohjelmissa, kuten Designmarkkinoinnin tutkinnossa.

Miika Saksi


Miika Saksi on graafisen suunnittelun, kuvittamisen, valokuvaamisen ja filmikuvaamisen ammattilainen. Hän on toiminut pitkän uransa aikana monien kansainvälisten brändien parissa. Lahjakkaan Saksin osaamista ovat hyödyntäneet esimerkiksi Coca-Cola, Burton Snowboards, Adidas, Finlandia Vodka ja Heineken. Saksin monipuolinen tausta mainonnan, markkinoinnin, muodin ja musiikkiteollisuuden parissa tuo hänen opetukseensa uutta, tuoretta ja kiinnostavaa näkökulmaa. Miika Saksi opettaa Helsinki Design Schoolin Graafisen suunnittelijan tutkinnossa.

Rimbo Salomaa


Rimbo Salomaa on Suomen suurimman elokuvatuotantoyhtiön Solar Filmsin tuottaja. Salomaa on ollut tuottamassa useita teatterielokuvia sekä televisiosarjoja, kuten esimerkiksi suositut Risto Räppääjä -elokuvat (kolme ensimmäistä), Pussikaljaelokuva sekä televisiosarjan Kohtuuttomuuksia.
Hän voitti parhaan elokuvan Jussi-patsaan vuonna 2009 Klaus Härön ohjaamasta elokuvasta Postia pappi Jaakobille. Rimbo Salomaa opettaa Helsinki Design Schoolin Elokuvatutkinnossa.

Laura Seppänen


Laura Seppänen on sisustussuunnittelun ja digitaalisen median ammattilainen. Hän on ollut toteuttamassa muun muassa Skandinavian Dekoa (Social Media Manager), tapahtumadesignia sekä lukuisia sisustussuunnitteluprojekteja niin yksityisasiakkaille kuin yrityksellekin. Laura Seppänen opettaa useissa eri Helsinki Design Schoolin koulutusohjelmissa.

Linda Sipilä


Linda Sipilä ponnahti suuren yleisön tietoisuuteen, kun hän nousi voittajaksi Suomen Muodin Huipulle (Project Runway) ohjelmassa vuonna 2011. Muotisuunnittelijan ja Muotimarkkinoinnin tutkinnoissa opettava Sipilä on opiskellut vaatesuunnittelua korkeakoulussa Suomessa sekä arvostetussa Central Saint Martins College of Art and Designissa Lontoossa sekä Esmodissa Pariisissa.

Paola Suhonen


Paola Suhonen on yksi tunnetuimmista ja inspiroivimmista nykysuunnittelijoistamme. Paolan innostavan esimerkin ja opetuksen myötä opiskelijoilla on poikkeuksellinen mahdollisuus saada ideoita ja konkreettisia neuvoja oman uran kehittämiseen. Ivana Helsingin lisäksi Paola Suhonen on suunnitellut tuotteita, konsepteja sekä kuoseja monille yhteistyökumppaneille, kuten Nansolle, Artekille, Googlelle, Topshopille, Coca-Colalle, Canonille, Amnesty Internationalille ja Tokion Mori Art Centerille. Paola Suhonen on myös valmistunut elokuvaajaksi Yhdysvaltojen arvostetuimmasta elokuvakoulusta American Film Institutesta, Los Angelesista. Paola Suhonen opettaa useissa eri Helsinki Design Schoolin koulutusohjelmissa.

Pirjo Suhonen


Pirjo Suhonen perusti Ivana Helsingin siskonsa Paola Suhosen kanssa vuonna 1998. Pirjo Suhosella on vaikuttavaa näyttöä muodin markkinoinnista sekä brändin luomisesta. Ivana Helsinki on ainoa pohjoismainen muodinalan toimija, joka on hyväksytty sekä Pariisin muotiviikkojen että New Yorkin muotiviikkojen viralliseen näytöskalenteriin. Helmikuussa 2015 Ivana Helsinki esitteli mallistojaan New Yorkin muotiviikolla jo seitsemättä kertaa. Pirjo Suhonen opettaa useissa eri Helsinki Design Schoolin koulutusohjelmissa kuten Muotimarkkinoinnin sekä Visualistin tutkinnoissa.

Sami Sykkö


Sami Sykkö on Suomen tunnetuin muotiin ja muotoiluun erikoistunut toimittaja. Hän on entinen Gloria-lehden päätoimittaja ja Helsingin Sanomien toimittaja. Sykkö on arvostettu kirjoittaja, kolumnisti ja blogisti, jolla on paljon kokemusta myös televisiotyöstä. Koulutukseltaan Sykkö on ekonomi. Sami Sykkö opettaa useissa eri Helsinki Design Schoolin koulutusohjelmissa.

Jussi Särkilahti


Jussi Särkilahti on arvostetun Kuvaamon valokuvaaja, jonka asiakkaita ovat muun muassa Aalto- yliopisto, Metsä Group, Miltton, Image, Gloria sekä Cosmopolitan. Taidokkaita ja koskettavia henkilökuvia toteuttava Särkilahti hallitsee niin editorial-kuvaukset kuin mainosvalokuvaamisenkin. Hän opettaa Helsinki Design Schoolin Valokuvaajan tutkinnossa.

Hannakaisa Ukonaho


Hannakaisa Ukonaho on monipuolinen sisustussuunnittelun osaaja. Hän on opiskellut sisustussuunnittelua muun muassa Milanossa Istituto Europeo di Design:ssa ja tehnyt sisustussuunnittelua esimerkiksi Nestlelle, UPM-Kymmenelle, Nordic Real Estate Partnersille sekä Habitare-messuille. Yrittäjänä toimiva Ukonaho opettaa Helsinki Design Schoolin Sisustussuunnittelijan tutkinnossa.

Antti Uotila


Antti Uotila on Tsto:n perustajajäsen sekä monin tavoin ansioitunut graafinen suunnittelija ja kuvittaja. Myös Agent Pekassa kuvittajana toimivan Uotilan töitä on nähty näyttelyissä eri puolilla maailmaa esimerkiksi Kiinassa, Yhdysvalloissa, Venäjällä ja Englannissa. Uotilan lahjakkuutta ovat hyödyntäneet muun muassa Artek, Designmuseo, Levi´s, Flow Festival, Music Television ja Burton. Antti Uotila opettaa Helsinki Design Schoolin Graafisen suunnittelijan tutkinnossa.

Marta Valtovirta


Marta Valtovirta on sosiaalisen median moniosaaja. Nykyään myös PR-toiminnan parissa yrittäjänä toimiva Valtovirta edustaa muun muassa vaatesuunnittelija Katri Niskasta. Aikaisemmin esimerkiksi Minna Parikalla ja Ivana Helsingissä tuottajana työskennellyt Marta Valtovirta opettaa useissa eri Helsinki Design Schoolin koulutusohjelmissa.

Marjaana Virta


Marjaana Virta tunnetaan erityisesti paljon huomiota saaneista kirjojen ulkoasun ja typografian suunnittelutöistään. Hänet palkittiin muun muassa vuonna 1994 Hopeahuipulla Marimekolle ja Routledgelle suunnitellusta painotuotteiden ja tekstiilien kokonaisuudesta. Vuoden graafikko -tunnustuspalkinnon Virta sai 1993. Hän opettaa Helsinki Design Schoolin Graafisen suunnittelijan tutkinnossa.

Mika Vuorinen


Mika Vuorinen on kameratekniikan ammattilainen, joka on ollut mukana monissa suurissa elokuva- sekä televisiotuotannoissa, kuten Kummeli, Rölli ja Kultainen avain, Käsky, Harjunpää ja pahan pappi, V2 - Jäätynyt enkeli, Levottomat 3 ja Eedenistä pohjoiseen. Vuorinen opettaa kameratekniikka Helsinki Design Schoolin Elokuvatutkinnossa.

Laura Väinölä


Laura Väinölä on luovuuden ammattilainen, jonka luonnonmateriaaleista, kuten kukista, kasveista ja kivistä, syntyvät tapahtumakoristukset, taidokkaat valokuvat, näyttävät esillepanot tai kauniit kukkataideteokset ovat ihastuttaneet yleisöä monissa eri yhteyksissä. Hänen suunnittelemiaan teoksia on nähty muun muassa Iittalan, Aarikan ja Artekin myymälöissä, Olivia-lehden kannessa, Tove Janssonin 100-vuotisjuhlissa Finlandia-talolla sekä muotoilija Klaus Haapaniemen tuotekuvissa. Hänet palkittiin vuoden muotoilijana vuonna 2014. Laura Väinölä opettaa Helsinki Design Schoolin Visualistin tutkinnossa.

Harri Ylönen


Harri Ylönen on leikkaustaiteen ja editoinnin ammattilainen, joka on toiminut editoijana esimerkiksi elokuvissa Napapiirin sankarit, Leijonasydän, Sel8nne ja Tyttö sinä olet tähti. Hän on voittanut parhaan leikkauksen Jussi-palkinnon vuonna 2008 elokuvasta Tummien perhosten koti. Harri Ylönen opettaa Helsinki Design Schoolin Elokuvatutkinnossa.

Kim Öhman


Kim Öhman perehdyttää opiskelijat valokuvauksen inspiraation lähteisiin. Öhmanin urheilukuva palkittiin omassa kategoriassaan Vuoden Lehtikuva 2013 -kilpailussa. Outdoor-valokuvaamisen lisäksi hän hallitsee taitavasti myös ruoka-, matka- ja lifestyle-valokuvaamisen. Liikkuvan kuvan taidonnäytteitä hän on toteuttanut esimerkiksi MTV 3:lle sekä MAX Sportille. Kim Öhman toimii Fimagen (Finnish Image Makers Association) puheenjohtana. Hän opettaa Helsinki Design Schoolin Valokuvaajan tutkinnossa.