STUDENT STORY
Karoliina Jääskeläinen

”Kuvauspäivissä on jotain ihanan kuplivaa, ihmiset ovat hyvällä tuulella ja täynnä virtaa.”

Helsinki Design Schoolin Valokuvaajan tutkinnosta valmistunut Karoliina Jääskeläinen (Valoon Photography) on täystyöllistetty valokuvaajayrittäjä. Jääskeläinen on keskittynyt muoti-, lifestyle- ja kauneusvalokuvaamiseen sekä videokuvaamiseen. Upealla tavalla valokuvaajan uran aloittanut Jääskeläinen on saanut asiakkaaseen monia tunnettuja muoti- ja kauneusalan brändejä, kuten Trendi, Andiata, Marks & Spencer, ELLE Finland, BYPIAS, Kekäle, VILA Finland, Sokos, Max Factor Finland, Novita sekä Helein Finland.

Ennen Helsinki Design Schoolin valokuvauksen opintoja Jääskeläisellä oli vain vähän kokemusta valokuvaamisesta. Opinnot Helsinki Design Schoolissa antoivat erinomaiset lähtökohdat valokuvaajana toimimiseen: ”Olin valokuvannut vain hieman ennen opintojen aloittamista. Perustin oman yritykseni heti Helsinki Design Schoolin opintovuoden jälkeen. Minulle oli heti alusta selvää, että haluan kuvata muotia, lifestylea ja beauty-kuvaa. Olen nyt ollut yrittäjänä kaksi vuotta ja olen onnekseni saanut tehdä näitä töitä koko ajan. Loistavien opettajien luennot antoivat inspiraatiota ja rohkeutta luottaa omaan osaamiseen sekä itseluottamusta oman yrityksen perustamiseen. Yrittäjyys ja kaikki siihen liittyvä on niin upeaa, etten voisi enää kuvitella mitään muuta.”

Muotivalokuvaamisen parissa työskentely oli Jääskeläisen tavoitteena alusta alkaen: ”Muoti oli ensimmäinen asia, jota aloin valokuvaamaan, ja on edelleen se kaikista rakkain. Vaikka valokuvaan paljon lifestyle-tyylistä muotia, ovat editorial-tyyliset kuvaukset omalla tavallaan niitä kaikista sykähdyttävimpiä, olkoon kyseessä sitten valokuvaus tai videokuvaus. Muotikuvauksissa parasta on hyvin toimiva kemia mallin kanssa, jolloin kuvaus on parhaimmillaan täydellistä flowta.”

Jääskeläinen pitää valokuvaajan työn yllätyksellisyydestä, monipuolisuudesta sekä kuvauspäiviin liittyvästä ilmapiiristä.

”Palkitsevaa on työn vaihtelevuus, inspiroivuus ja sosiaaliset tilanteet. Jokainen kuvauspäivä on aina erilainen. Kuvauspäivissä on jotain ihanan kuplivaa, ihmiset ovat hyvällä tuulella ja täynnä virtaa. Saan tästä työstä paljon myönteistä energiaa. Tässä työssä suunnitelmat voivat muuttua ja tiedät monesti vasta edellisenä päivänä tulevan kuvauksen yksityiskohdat. Joustavuus ja tietynlainen rentous luonteenpiirteenä ja toimintatapana on tärkeää. Mielestäni parhaimpia hetkiä kuvaajana on ne, jolloin asiakkaan kanssa yhdessä päästään huipputulokseen. Minä en kuvaa itseäni varten, vaan asiakasta varten. Näen kuvaamisen ylipäänsä markkinoinnin lähtökohdista, on tärkeää, että asiakkaan toivoma viesti välittyy kuvien kautta.”
Copyright Helsinki Design School. All copyright and other intellectual property rights in all logos, designs, text, images and other materials on this website are owned by Helsinki Design School or appear with permission of the relevant owner. Helsinki Design School is a registered trademark. All rights reserved.

Secured with SSL