Helsinki Design School

Edelläkävijänä luovien alojen yksityisessä koulutuksessa

Haluamme tehdä asioita uudella tavalla. Tavoite on rikkoa oppimisen ja opettamisen rajoja sekä luoda korkeatasoisesta opiskelusta elämyksellinen, intensiivinen ja rohkaiseva kokemus. Helsinki Design Schoolin koulutukset ovat suunniteltu todellisia osaamisen vaatimuksia ajatellen yhteistyössä alan parhaiden ammattilaisten ja osaajien kanssa.

Vuonna 2012 perustettu Helsinki Design School on kouluttanut jo yli 4000 opiskelijaa noin yhden vuoden mittaisissa tutkinnoissaan, joissa opiskelu on mahdollista oman työn tai muun opiskelun ohessa.

Monet Helsinki Design Schoolista valmistuneista opiskelijoista pääsevät mielenkiintoisiin ja haluttuihin työpaikkoihin. Yritykset arvostavat Helsinki Design Schoolissa saatua osaamista. Mitä on opetettu? Miten on opetettu? Kuka on opettanut? Trendit, ilmiöt ja ajattelumallit muuttuvat nopealla vauhdilla. Myös opetuksen pitää olla hetkessä kiinni.

Koulutusohjelmat

Helsinki Design School tarjoaa laadukasta koulutusta graafiseen suunnitteluun, valokuvaukseen, sisustussuunnitteluun, kauneusmarkkinointiin, web-suunnitteluun, visualisti-stailistin työhön, muotisuunnitteluun, elokuvan tekemiseen sekä muotimarkkinointiin liittyen. Koulutuksissamme yhdistyvät innostava, täsmällinen sekä intensiivinen tapa opiskella, upeat ja viihtyisät opiskelupuitteet Helsingin keskustassa sekä vaikuttavat luovien alojen huippuosaajia edustavat luennoitsijat.

Opiskelu yhden vuoden tutkinnoissamme tapahtuu monimuoto-opiskeluna, joka koostuu inspiroivista lähiopetuspäivistä koulumme tiloissa sekä itsenäisestä työskentelystä monipuolisten tehtävien parissa, joihin opiskelijat saavat palautteen luennoitsijoiltamme. Helsinki Design Schoolin tutkintoja on mahdollista suorittaa työssäkäynnin tai muun opiskelun ohessa ja asuinpaikkakunnasta riippumatta. Opetus järjestetään suomen kielellä.

Kouluttautumalla Helsinki Design Schoolissa opiskelijamme saavat arvokasta erikoisosaamista sekä osoituksen ammattitaidosta ja motivoituneesta suhtautumisesta omaa alaa kohtaan.

Opiskelijakokemus

Opiskelu Helsinki Design Schoolissa on palkitsevaa. Mielenkiintoiset ja tasokkaat luennot, workshopit, ryhmä- ja parityöt, mentorointi, yritys- ja inspiraatiovierailut, studio- ja ateljeetyöskentely sekä portfolioiden toteuttaminen muodostavat eri alojen koulutuksistamme kokonaisvaltaisia elämyksiä.

"Vuosi on ollut inspiroiva ja ihana! Olen saanut vahvistuksen siitä, että tämä on juuri minun alani ja unelmat voivat toteutua!" – Katri


Ystävyyssuhteiden luominen samanhenkisten opiskelijoiden kanssa voi hyödyttää myös omalla uralla etenemistä. Valmistuneet opiskelijat voivat liittyä Helsinki Design Schoolin LinkedIn-alumniverkostoon, joka on myös työnantajille erinomainen väylä löytää uusia osaajia mielenkiintoisiin työtehtäviin.

Helsinki Design Schoolin kautta tulleet näkemykset sekä kannustus ja usko omiin kykyihin ovat avanneet monille opiskelijoillemme upeita reittejä uusien kokemusten ja ihmisten luokse. Yhtä lailla kuin opiskelusta on kyse unelmista ja tavoitteista. Ja niiden saavuttamisesta.

Luennoitsijoina luovien alojen parhaat osaajat

Helsinki Design Schoolissa opettaa yli sata eri alojen arvostettua osaajaa, jotka tuovat opetukseen myös vahvaa luovaa otetta sekä näkökulmia uusien lähestymistapojen löytämiseen. Opiskelijoitamme heidän urallaan oikeaan suuntaan kannustavien luennoitsijoidemme taustalla on vaikuttavaa ammattitaitoa, erityistä lahjakkuutta sekä laaja kontaktipinta muihin alalla toimiviin ammattilaisiin.

Helsinki Design Schoolin tutkinnoissa luennoitsijoina toimivat muun muassa Marimekon luova johtaja Laura Väinölä, Vuoden 2023 Graafikko Tomi Leppänen, Vuoden 2021 Graafikko Marina Veziko, sisustusarkkitehti Joanna Amemori (Artek), elokuvatuottaja Rimbo Salomaa (Solar Films), elokuvasäveltäjä Tuomas Kantelinen, sisustusarkkitehti Maija Leskelä (Fyra, Vuoden sisustusarkkitehtitoimisto 2020), Eliisa Kasi (Global Head of Digital Content, LUMENE), Akseli Valmunen (mm. Photojournalist of the year, 2017, Young Nordic Photographer of the year, 2016, Press photo of the year, 2016), sisustussuunnittelija Helena Karihtala-Koski, taiteilija Kim Simonsson, stailisti Susanna Vento, Glorian Liisa Kokko sekä huippumuotivalokuvaaja Marica Rosengård.

"Helsinki Design School on tunnettu brändi, opiskelijat ovat aidosti kiinnostuneita alasta ja luennoitsijat ovat omien alojensa asiantuntijoita. On hienoa luennoida Helsinki Design Schoolissa sekä auttaa uusia tulokkaita löytämään oma polkunsa muodin parista!" – Erika Ahlberg, Head of Go To Market, Manna & Co


Vahvat verkostot

Helsinki Design Schoolin verkostoituneet luennoitsijat sekä koulun erinomaiset suhteet innovatiivisimpiin ja parhaisiin yrityksiin antavat opiskelijoille hienon tilaisuuden luoda yhteyksiä eri alojen työnantajiin. Toimiminen yritysten kanssa mahdollistaa tasokkaat ammattilaisten johdolla toteutettavat yritysvierailut sekä opetuksellisen yhteistyön.

Opiskele keskellä kauneinta Helsinkiä

Helsinki Design Schoolin viihtyisät opetustilat sijaitsevat ainutlaatuisella paikalla aivan Helsingin vanhassa ydinkeskustassa. Dianapuiston laidalla, Uudenmaankadun ja Yrjönkadun kulmassa sijaitsevassa kauniissa jugendtalossa olevat tilat mahdollistavat opiskelun tasokkaissa ja tunnelmallisissa puitteissa. Osa Helsinki Design Schoolin opintopäivistä järjestetään tasokkaiden yhteistyökumppaneidemme luentotiloissa. Näitä kumppaneitamme ovat esimerkiksi U14-hotelli (Unioninkatu), Designmuseo (Korkeavuorenkatu) sekä Hotel Lilla Roberts (Pieni Roobertinkatu).

Lähellä olevat designliikkeet, kiinnostavien ja nimekkäiden muotibrändien showroomit ja putiikit, arvostetuimmat taidegalleriat sekä PR-toimistot mahdollistavat myös helposti toteutettavat opintovierailut. Käytössämme ovat myös pääkaupunkiseudun parhaat valokuvausstudiot.

Toivotamme uudet sekä nykyiset opiskelijamme lämpimästi tervetulleeksi Helsinki Design Schooliin!

"Tämä koulu on tuonut minulle sanoin kuvaamattoman paljon uutta tietoa, kokemuksia, kontakteja ja ennen kaikkea herättänyt uusia näkemyksiä sekä tapoja ajatella." – Katariina

Copyright Helsinki Design School. All copyright and other intellectual property rights in all logos, designs, text, images and other materials on this website are owned by Helsinki Design School or appear with permission of the relevant owner. Helsinki Design School is a registered trademark. All rights reserved.

Secured with SSL