Tilat ja studiot

Private Design School in a Unique Location

Helsinki Design School sijaitsee ainutlaatuisella paikalla Helsingin vanhassa ydinkeskustassa, kauniissa jugendtalossa Dianapuiston laidalla. Helsingin päärautatieasemalta sekä keskustan bussiasemilta on koululle lyhyt ja viihtyisä muutaman minuutin kävelymatka. Helsinki Design Schoolin osoite on Uudenmaankatu 5, 00120 Helsinki.

Osa Helsinki Design Schoolin opintopäivistä järjestetään tasokkaiden yhteistyökumppaneidemme luentotiloissa. Näitä kumppaneitamme ovat esimerkiksi U14-hotelli (Unioninkatu), Designmuseo (Korkeavuorenkatu) sekä Hotel Lilla Roberts (Pieni Roobertinkatu). Opintovierailuissa hyödynnetään muun muassa lähellä sijaitsevia designliikkeitä, nimekkäiden design- ja muotibrändien showroomeja ja putiikkeja, sekä tunnetuimpia taidegallerioita ja PR-toimistoja.

Opintojen tauoilla opiskelijat voivat viettää aikaa tunnelmallisissa lähialueiden lukuisissa kahviloissa ja ravintoloissa, tai vaikkapa kesällä nauttia lounaan ystävien kanssa kauniissa ja vehreässä Vanhan kirkon puistossa Bulevardilla.

Creative Workshops • Flower Creations • Food Photography • Typography Art

Viihtyisien opintoluokkien lisäksi Helsinki Design Schoolin tiloissa voidaan toteuttaa studiokuvauksia sekä workshop-opetusta. Visualisteille järjestetään elämyksellisiä flower- ja kalligrafiaworkshop-päiviä, valokuvaajille luodaan studio ruokavalokuvaamista varten, graafiset suunnittelijat hyödyntävät ideointitilaa typografialuonnostelussa ja tuotemuotoilijat työskentelevät erilaisissa työpajoissa.

Pattern Making & Sewing • Fashion Design Workroom

Muotisuunnittelijoiden käytössä koululla ovat mallinuket, torsot, ompelukoneet, saumurit ja muut tarvittavat laitteet sekä välineistöä muotisuunnittelijoiden työskentelyä kuten kaavoittamista, ompelua ja protojen työstämistä varten.


Photography Studios and Editorial Photoshoots

Helsinki Design School hyödyntää Helsingin parhaita valokuvausstudioita, joissa opiskelijoiden käytössä ovat studiotyöskentelyssä tarvittavat varjot, fondit, valot sekä muu pro-välineistö. Studioilla voidaan toteuttaa ammattimaisia tuote-, still life- ja henkilökuvauksia, fashion editorial ja -brändikuvauksia tai kuvata huippuvalokuvaajan toimesta muotisuunnittelun opiskelijoiden valmistamia vaatteita Helsinki Design Schoolin yhteistyökumppanin mallitoimisto Paparazzin mallien kanssa.

"Henkilövalokuvaamisen opintopäivänä tunnelma studiolla oli todella innostava. Myönteinen luovan yhdessä tekemisen ilmapiiri oli vahvasti läsnä. Opettajat olivat alansa huippuja ja kertoivat kattavasti henkilökuvaamisen ulottuvuuksista. Oli upeaa ja opettavaista päästä heti testaamaan uusia ideoita ja opittua oikeiden ammattimallien kanssa." - Frans


Helsinki Design Schoolin student lounge -tiloissa on esillä ajatonta suomalaista ja kansainvälistä muotoilua. Opiskelijoiden käytössä ovat muun Alvar ja Aino Aallon, Yrjö Kukkapuron, Ilmari Tapiovaaran, Charles ja Ray Eamesin sekä Ronan ja Erwan Bouroullecin suunnittelemat kauniit designkalusteet. Tilojen sisustuksella on pyritty luomaan miellyttävä ympäristö, joka mahdollistaa opiskelijoille rentoutumisen ja viihtymisen myös opintojen tauoilla. Tilaa ystäville, myönteiselle ajattelulle ja uusille ideoille!

Copyright Helsinki Design School. All copyright and other intellectual property rights in all logos, designs, text, images and other materials on this website are owned by Helsinki Design School or appear with permission of the relevant owner. Helsinki Design School is a registered trademark. All rights reserved.

Secured with SSL