Arvokkaita verkostoja ja uramahdollisuuksia

Kouluttautuminen Helsinki Design Schoolissa on hieno mahdollisuus saada arvokkaita kontakteja. Teemme monipuolisesti yhteistyötä kiinnostavimpien yritysten kanssa. Koulun puolesta autamme kontaktien luomisessa sekä hyödynnämme laajaa verkostoamme opiskelijoiden hyödyksi. Kyse on siis paljon muustakin kuin opiskelusta. Opintojesi aikana pääset kokemaan ja näkemään asioita, jotka vain opinnot Helsinki Design Schoolissa sinulle mahdollistavat.

Useat Helsinki Design Schoolin opiskelijat ovat päässeet jo koulutuksensa aikana mielenkiintoisiin työharjoittelupaikkoihin ja vakituisiin työpaikkoihin eri alojen yrityksiin. Opiskelijoillemme ovat työharjoittelupaikkoja tarjonneet esimerkiksi johtavat PR-toimistot, graafisen suunnittelun toimistot, kuvatoimistot, johtavat tavaratalot, mainostoimistot, eri aikakauslehdet, sisustussuunnittelutoimistot, messujärjestäjät, tunnetut ammattivalokuvaajat ja stailistit sekä useat arvostetut vaatebrändit. Opiskelijoitamme on ollut harjoittelijoina ja avustajina mukana myös erilaisissa tapahtumissa ja näytöksissä sekä muoti-, sisustus- sekä aikakauslehtien kuvausjärjestelyissä, jotka ovat erinomaisia tilaisuuksia nähdä läheltä ammattilaisten työskentelyä. Työharjoittelupaikka voi olla ensimmäinen askel pysyvään työsuhteeseen tai tärkeä lisä omaan ansioluetteloon. Harjoittelu- ja työpaikkojen löytämisessä opiskelijan oma motivaatio ja aktiivisuus on tärkeää.

Seuraavassa on muutamia esimerkkejä Helsinki Design Schoolin yrityskontakteista sekä opintojen aikana tehdyistä vierailuista. Sitaatit ovat opiskelijoiltamme saatua palautetta.


Case Artek


Helsinki Design Schoolin opiskelijat pääsivät studioille avustajiksi toteuttamaan Artekin uuden tuotekatalogin kuvauksia. "Opimme päivän aikana enemmän kuin osasimme aavistaakaan. Näimme läheltä kuinka Yrjö Kukkapuron tuolit asettuvat kauniisti kuviin ja kuinka koko kuvauspäivä prosessina eteni. Pääsimme aidosti olemaan mukana työskentelyssä. Mielenkiintoista oli myös seurata ammattivalokuvaajan työskentelyä ja tutustua Artekin ihmisiin."

Case Artek


Helsinki Design Schoolin opiskelija sai Artekista markkinointiin liittyvän työpaikan. "Artek on designista kiinnostuneelle upea näköalapaikka tutustua koko designin kenttään sekä kehittää omaa osaamista. Työkokemus Artekilla on eduksi myös koko työuraa ajatellen."

Case Cosmopolitan


Muotisuunnittelijaopiskelijat ovat olleet avustamassa Cosmopolitan -lehden näytöksissä. "Suunnittelijan näkökulmasta oli kiehtovaa nähdä kuinka muotinäytösten aikana toimitaan. Näytöspäivä oli todella opettavainen. Tällaisia asioita ei usein koulussa opi."

Case Deko


Helsinki Design Schoolin visualistiopiskelijoita on ollut mukana toteuttamassa Deko-lehden kuvausjärjestelyjä. "Pääsimme toteuttamaan kauniita sisustuslehden kuvia. Mielenkiintoista oli nähdä kuinka monia asioita kuvausjärjestelyihin liittyen pitää huomioida. Kuvauspäivän aikana oppii todella paljon."

Case ECCO


Maailman johtava miesten, naisten ja lasten innovatiivisten jalkineiden valmistaja palkkasi Helsinki Design Schoolista valmistuneen visualistin Suomen myymälöistä vastaavaksi visualistiksi. "Sain innostavan työpaikan, jossa suureksi avuksi oli Helsinki Design Schoolissa suoritetut opinnot. Heti ensimmäisellä työviikolla lähdin Sveitsiin tutustumaan yrityksen toimintaan ja kollegoihin."

Case Elle


Helsinki Design Schoolin muotitoimittajaopiskelija pääsi muotiharjoittelijaksi Elle-lehteen. "Opinnoista Helsinki Design Schoolissa on ollut paljon hyötyä uusien kontaktien luomisessa. Saamaani työpaikkaan oli todella paljon hakijoita. Helsinki Design Schoolin suositusten ja suhteiden kautta sain unelmieni työpaikan."

Case Gloria


Suomen johtava muotilehti Gloria on tarjonnut Helsinki Design Schoolin opiskelijoille mahdollisuuden olla mukana toteuttamassa useita näytöksiä. Helsinki Design Schoolin opiskelijoita on päässyt tutustumaan myös Glorian toimitukseen. Opiskelijoitamme on toiminut Gloriassa myös vakituisina avustajina. "On upea kokemus päästä kulissien taakse näkemään kuinka alan parhaat osaajat toteuttavat muotinäytöksen."

Case Helsinki Fashion Weekend


Useita kymmeniä Helsinki Design Schoolin opiskelijoita oli mukana avustamassa Helsinki Fashion Weekend -tapahtumassa. "Koulumme opiskelijoiden keskuudessa oli hyvä yhteishenki. Kokemus oli kaikille mukana oleville avustajille todella innostava. Avustajia ja heidän apuaan todella arvostettiin ja opiskelijat pääsivät tutustumaan alan parhaisiin osaajiin."

Case Iittala


Helsinki Design Schoolin visualistiopiskelijat toteuttivat esillepanoja Iittalan lippulaivamyymälään Helsingin Esplanadille. "Kokemus oli huikea. Iittalan ammattilaisilta sain korvaattomia vinkkejä oman ammattitaitoni kehittämiseksi."

Case Ivana Helsinki


Ivana Helsinki on tarjonnut useille Helsinki Design Schoolin opiskelijoille mahdollisuuden tutustua Suomen kiinnostavimpaan muotibrändiin työharjoittelun kautta. "Työkokemus Ivana Helsingissä on ollut unelmieni täyttymys. Harjoittelu on opettanut muotialasta enemmän kuin etukäteen osasin kuvitella. Harjoittelun myötä olen oppinut asettamaan tavoitteita aivan uudella tavalla. Parasta mitä minulle on tapahtunut."

Case Kalevala Koru


Helsinki Design Schoolin visualistiopiskelija toteutti upeaan Kaleva Korun myymälään Helsingin Esplanadille joulunäyteikkunoiden suunnittelun ja esillepanot. "Sain omaan portfoliooni hienon työnäytteen, josta on varmasti hyötyä uuden yritykseni asiakashankinnassa."

Case Luhta


Luhdan PR-osasto on tarjonnut harjoittelupaikkoja Helsinki Design Schoolin muotimarkkinoinnin opiskelijoille. Luhta on osa yhtä Pohjoismaiden johtavia vaatetusalan yrityksiä L-Fashion Groupia, jonka muita tuotemerkkejä ovat Rukka, Icepeak, Torstai, Sinisalo, Ril’s, O.i.s, Story, J.A.P ja Your FACE.

Case Makia


Onnistuneesta markkinoinnistaan tunnettu Makia Clothing on tarjonnut harjoittelupaikkoja Helsinki Design Schoolin muotimarkkinoinnin opiskelijoille. "Makialla rohkeat ideat eivät jää vain ajatuksen tasolle vaan niitä todella toteutetaan. Siellä ollaan täysillä mukana."

Case Marimekko


Useat Helsinki Design Schoolin opiskelijat ovat löytäneet työpaikan Marimekolta. Haluttuja työpaikkoja ovat saaneet esimerkiksi Helsinki Design Schoolin visualisti-, muotisuunnittelija-, ja muotimarkkinoinnin opiskelijat. "Marimekolla arvostetaan Helsinki Design Schoolin ajankohtaisuuteen perustuvaa tasokasta opetusta, innostavan ja kannustavan asenteen korostamista sekä vaikuttavaa opettajajoukkoa."

Case Minna Parikka


2014 Vuoden Nuori Muotoilija palkinnon voittanut Minna Parikka löysi työntekijän Helsinki Design Schoolista. Harjoittelupaikka oli muotimarkkinoinnin opiskelijalle erinomainen tilaisuus näyttää omaa osaamistaan ja hyödyntää Helsinki Design Schoolin opintojen myötä syntynyttä osaamista. Harjoittelupaikka vaihtui vakituiseen työpaikkaan harjoittelujakson päättyessä.

Case PR-toimisto Sugar Helsinki


Helsinki Design Schoolin visualistiopiskelija sai vakituisen työn Sugar Helsingistä. "On hienoa päästä näkemään, kokemaan ja oppimaan PR-toimiston työtä kannustavien työkavereiden kanssa. PR-toimistossa työskentely on juuri niin innostavaa ja monipuolista kuin odotinkin."

Case R/H


Muotisuunnittelun opiskelijoille työharjoittelupaikkoja tarjoava R/H on yksi kiinnostavimmista nousevista vaatebrändeistä. "R/H:n omistajat Emilia ja Hanna ovat innostavia ja osaavat kannustaa juuri oikealla tavalla. R/H:n harjoittelun aikana pääsin näkemään monipuolisesti kuinka vaatemyymälää ylläpidetään, miten näytöksiä toteutetaan ja kuinka luovaa markkinointia ja mallistojen ideointia viedään ammattitaidolla eteenpäin."

Case Spalt PR


Helsinki Design Schoolin muotimarkkinoinnin opiskelija sai työpaikan satojen hakijoiden joukosta. "Yksi Suomen tunnetuimmista PR-toimistoista on todella haluttu työpaikka. Helsinki Design Schoolin Spaltin kanssa tekemän yhteistyön ja opintojeni ansiosta sain unelmieni työpaikan. Helsinki Design Schoolin opinnot ovat osoittautuneet monin tavoin arvokkaiksi."

Case Stockmann


Helsinki Design Schoolin visualistiopiskelijat ovat saaneet Stockmannilta työharjoittelu- ja työpaikkoja sekä arvokasta kokemusta liittyen visuaalisen markkinoijan työhön. "Harjoittelupaikka Helsingin Stockmannilla on visualistille upea tilaisuus, joka avaa päivittäin uusia ovia oman ammattitaidon syventämiseen."

Case Studio Skaala


Helsinki Design Schoolin valokuvauksen opiskelija pääsi työharjoitteluun arvostettuun valokuvausalan yritykseen. "Ammattilaisten kanssa työskentely oli todella opettavaista. Helsinki Design Schoolin kautta olen saanut paljon arvokkaita kokemuksia ja kontakteja."

Case Stylisti Sofia Oksanen


Helsinki Design Schoolin muotimarkkinoinnin opiskelija pääsi assistentiksi tunnetulle stailistille. "Ammattilaisen mukana tehdessä pääsee tapaamaan ihmisiä, joita muuten olisi vaikea edes tavoittaa. Assistenttina toimiessa näin kuinka monipuolista huippustailistin työ voi olla."

Case Trendi


Helsinki Design Schoolin opiskelija sai harjoittelupaikan Trendi-lehdestä. Työkokemuksen kartuttaminen yhdessä Suomen johtavista muotilehdistä avaa nuorelle lahjakkuudelle monia uusia mahdollisuuksia muodin alalla sekä upean tilaisuuden verkostoitua alan ammattilaisiin.

Vierailu Copenhagen Fashion Week


Muotimarkkinoinnin opiskelijat lähtivät omaehtoiselle matkalle Kööpenhaminan muotiviikoille. Tapahtumaan osallistuva R/H järjesti Helsinki Design Schoolin opiskelijoille mahdollisuuden nähdä kulissien taakse. "Muotimarkkinoinnin ryhmässä on hieno yhteishenki ja monet opiskelijat ovat ystävystyneet. Helsinki Design Schoolissa opiskelu mahdollisti muotiviikoille osallistumisen."

Vierailu Creative Agency 358 ja Kuvaamon studio


 Helsinki Design Schoolin Valokuvaajan tutkinnon opiskelijat pääsevät tutustumaan yhteen kiinnostavimmista luovan alan yrityksistä. Valokuvaaja Valtteri Hirvosen johdolla opiskelijat kuulevat mitä valokuvaajalta vaaditaan liittyen yhteistyöhön mainos- ja mediatoimistojen kanssa. Valokuvauksen opiskelijat pääsevät myös oppimaan studiokuvaamista sekä käyttämään studiokuvauskalustoa suuressa Kuvaamon studiossa ammattilaisten johdolla.

Vierailu Designmuseo


Muotisuunnittelijaopiskelijat tutustuivat Ivana Helsingin näyttelyyn Designmuseossa. "Pirjo Suhonen avasi mukaansatempaavalla tavalla Ivana Helsingin kiehtovaa tarinaa. Opiskelijat saivat paljon ideoita oman suunnittelijaidentiteetin kehittämiseen. Vierailu antoi intoa ja uusia näkemyksiä myös oman malliston suunnitteluun."

Vierailu Diesel


Helsinki Design Schoolin visualistiopiskelijat tutustuivat Dieselin lippulaivamyymälään Helsingissä. "Pääsimme ideoimaan Dieselille näyteikkunasuunnitelmia. Oli todella mielenkiintoista kuulla miten Dieselin vastaava visualisti antoi palautetta tekemistämme suunnitelmista ja kertoi Dieselin visuaalisesta markkinoinnista."

Vierailu Fashion Film Festival


Helsinki Design Schoolin opiskelijat pääsivät seuraamaan Fashion Film Festivaalien dokumentteja. " Diana Vreelandista kertova dokumentti The Eye Has To Travel on kiinnostavin mahdollinen dokumentti muodista kiinnostuneille. Vierailu Fashion Film Festivaaleille opiskelukavereiden kanssa oli kiva kokemus, jonka jälkeen ilta jatkui hyvän ruuan parissa."

Vierailu Lönnberg


Graafisen suunnittelun opiskelijat tekivät painovierailun huippugraafikko Timo Ilolan johdolla. "Opimme painovierailun aikana todella paljon. Vierailu antoi aivan uusia näkökulmia siihen, kuinka graafikko voi toteuttaa omia ideoitaan."

Vierailu Minna Parikka


Visualistiopiskelijat tutustuivat Aleksanterinkadulla Helsingissä sijaitsevaan Minna Parikan näyttävään myymälään. "Helsinki Design Schoolissa opettajana toimiva Joanna Laajisto kertoi toteuttamansa Minna Parikan myymälän suunnittelun haasteista ja mahdollisuuksista. Ammattilaisen opetuksen avulla asioita oppii näkemään aivan uudella tavalla."

Vierailu My o My


Sisustusarkkitehti Joanna Laajisto vei visualistiopiskelijat tutustumaan Helsingin Aleksanterinkadulla sijaitsevaan My o My:hin. "Joanna Laajiston huikea ammattitaito teki vaikutuksen koko visualistiryhmään. Oli todella mielenkiintoista kuulla, miten myymälän suunnittelut Laajisto on huomioinut visuaalisen markkinoinnin näkökulman myymäläsuunnittelussa."

Vierailu Stockmann


Helsinki Design Schoolin visualistiopiskelijat tekivät vierailun Helsingin keskustan Stockmannin kodin tavaroiden osastolle sekä Stockmannin Herkkuun. "Saimme kuulla Stockmannin visuaalisen markkinoinnin suunnittelijoilta paljon mielenkiintoisia yksityiskohtia siitä, miten toimivia esillepanoja voidaan luovasti toteuttaa. Opintopäivä oli äärimmäisen mielenkiintoinen. Visualistin unelmapäivä."

Vierailu Taidegalleria Galerie Forsblom


Helsinki Design Schoolin opiskelijat tutustuivat Galerie Forsblomiin Glorian-muotitoimittaja Mia Dillemuthin johdolla. "Taiteella on suuri vaikutus muotiin ja muotisuunnittelijoihin. Dillemuth osasi esimerkkien kautta kertoa kiehtovalla tavalla miksi juuri taide on muodikkainta."