Designmarkkinoinnin tutkinto

"Design can have many types of soul. The key is to have one!"

Haluaisitko kouluttautua uudenlaisia ja innostavia mahdollisuuksia tarjoavan designalan ammattilaiseksi? Perehtyä designtuotteiden sisäänostamiseen? Oppia toteuttamaan ammattimaisia mainos- ja tuotevalokuvia studioympäristössä työskennellen? Kuulla, miten trendit vaikuttavat uuden muotoilun syntymiseen? Oppia, miten muotoilijat toteuttavat uusia ideoita valmiiksi tuotteiksi ja konsepteiksi? Koulutuksen aikana opit myös sosiaalisen median voimasta designin menestystarinoiden taustalla, kaiken olennaisen palvelumuotoilusta, luomaan vahvoja bränditarinoita sekä hyödyntämään omassa myynti- ja markkinointityössäsi suomalaisen designin vahvuuksia!

Ajankohta

Seuraava Designmarkkinoinnin tutkinto alkaa keväällä 2024.

Opetuspäivät järjestetään kello 9.00-16.00.

Koulutuskalenteri julkistetaan syyskuussa 2023. Koulutuskalenterista näet opintopäivien tarkat päivämäärät.

Designmarkkinoinnin tutkinto 2023:

Koulutuskalenteriin

Tutkinnon kesto

11 kk monimuoto-opiskeluna (sisältää 20 lähiopetuspäivää sekä itsenäisesti omalla ajalla suoritettavia kotitehtäviä)

Tutkinnon hinta

3600 euroa (sis.alv 24%)

 • kertamaksuna 3600 €
 • kahdessa erässä: 1800 € / erä
 • neljässä erässä: 900 € / erä
 • kuudessa erässä: 600 € / erä

Voit valita laskun maksuerien määrän täyttäessäsi

Hakulomaketta

Hintoihin sisältyy alv 24 % / voimassaoleva arvonlisävero.

Hakuaika

Hakuaika keväällä 2024 alkavaan tutkintoon alkaa syyskuussa 2023. Hakemuksia käsitellään jatkuvasti hakuajan ollessa käynnissä. Opiskelupaikkoja myönnetään soveltuville hakijoille hakemusten saapumisjärjestyksen mukaan. Tarkemmat hakuohjeet ja hakulomake löytyvät sivulta Hakeminen.

Kenelle koulutus soveltuu?

Oletko kiinnostunut kauniista designtuotteista, elämyksellisistä tapahtumista, suomalaisesta muotoilusta, sosiaalisen median mahdollisuuksista, designkuvien studiokuvaamisesta tai tunteisiin vetoavien palvelujen muotoilusta? Helsinki Design Schoolin Designmarkkinoinnin tutkinto soveltuu niille, joiden tavoitteena on toimia designin alalla markkinoinnin sekä myynnin parissa. Koulutukseen osallistuminen ei edellytä aikaisempaa alan kokemusta tai osaamista. Koulutuksen monipuolisuuden ansiosta saat osaamista monenlaisia eri työtehtäviä ajatellen. Designmarkkinoinnin tutkinto sopii suoritettavaksi myös muiden kaupallisten opintojen rinnalle sekä yrittäjille tai yrittäjiksi aikoville.

Designmarkkinoinnin tutkinto perehdyttää sinut inspiroivalla tavalla designin maailmaan. Opit kuinka muotoilun ympärille luodaan brändejä ja vahvoja mielikuvia. Saat osaamista siihen, kuinka syntyvät visuaalisesti tyylikkäät designmyymälät, mitä designin sisäänostajan tulee osata ja millä tavoin toteutetaan elämyksellisiä designtapahtumia. Designmarkkinoinnin tutkinnon suorittamalla saat arvokasta osaamista, jota voit hyödyntää monin tavoin omalla urapolullasi.

Future of Design

Koulutuksen aikana opit mitkä ovat tällä hetkellä kiinnostavimpia puheenaiheita designalalla. Kuulet miltä näyttää designin tulevaisuus. Saat näkökulmia siihen, mikä on muotoilun merkitys ja miksi sitä tarvitaan. Syvennyt siihen, miten trendit syntyvät ja mikä yhteys niillä on tarpeiden luomiseen tai täyttämiseen. Opit hyödyntämään trenditietoutta designin myymisessä ja markkinoinnissa. Kestävän kehityksen edistäminen ja ekologisten arvojen korostaminen ovat pysyvä osa designia. Tutustut siihen, mitä kestävällä kehityksellä tarkoitetaan ja kuinka ekologiset arvot suuntaavat kuluttajien, tuotteiden valmistajien sekä suunnittelijoiden ajattelua ja päämääriä juuri nyt.

Opintojen aikana tapaat kiinnostavia persoonia, kuten suunnittelun parissa toimivia muotoilijoita. Kuulet tuotteiden suunnittelijoilta näkemyksiä muodon ja tunteen merkityksestä. Designtuotteen suunnittelu vaatii luovuutta, taitoa, kykyä ymmärtää kuluttajia sekä lahjakkuutta suunnitella jotakin uutta. Opit miten designtuotteen matka etenee suunnittelijan verstaalta valmiiksi tuotteeksi ja lopulliseen käyttötarkoitukseen. Syvennyt siihen, miten menestyskonsepteja luodaan yhdistämällä taidokkaasti kaupallisuus ja luovuus.

PR & Events

Designmarkkinoinnin tutkinnossa opit kuinka designilmiöitä luodaan. PR-toiminta on osa yritysten markkinointiviestintää. Tavoitteena sillä on lähentää yritystä sen tärkeisiin sidosryhmiin nähden. Designbrändien vahvistamisessa, kansainvälistymisessä ja uusien mahdollisuuksien löytämisessä on PR-toiminnalla tärkeä rooli. Parhaimmillaan taitavat PR-toimistot nostavat yrityksen brändiarvoa, lisäävät myyntiä ja houkuttelevuutta sekä herättävät median mielenkiinnon. Koulutuksen aikana opit PR-toiminnan ja viestinnän periaatteet sekä tutustut design-showroomien toimintaan.

Perehdyt kiinnostavien designtapahtumien tuottamiseen. Kuulet kenelle ne ovat tarkoitettu ja mihin niillä pyritään. Opit ammattilaisilta miten tapahtuma- ja elämysmarkkinointi auttaa tuotteiden sekä palveluiden myymisessä, ja kuinka kilpailijoista voidaan erottautua. Sisäistät tapahtumatuotannon periaatteet alkaen tapahtuman teemasta ja sisällöstä aina markkinoinnin toteuttamiseen.


Photoshoot Workshop

Elämyksellisessä valokuvaus-workshopissa pääset studiolla ideoimaan ja toteuttamaan designtuotekuvia ammattivalokuvaajan sekä set designerin kanssa. Opit kuinka designvalokuvia toteutetaan erilaisiin käyttötarkoituksiin. Taidokkaasti tehty tuotekuva on tärkeä osa brändiviestintää. Designmarkkinoinnin tutkinnossa perehdyt siihen, kuinka valokuvaaja luo set designerin kanssa kuvattavaan tuotteeseen oikean tunteen ja tarinan. Näet kuinka kuvausympäristö/-rekvisiitta tai kohderyhmä muuttavat valokuvan luonnetta.

Finnish Design - Branding

Brändillä luodaan mielikuvia. Yrityksen brändi syntyy taitavan markkinoinnin sekä kohderyhmää miellyttävien tuotteiden tai palveluiden avulla. Koulutuksen aikana tutustut siihen, miten designbrändin arvo muodostuu ja kuinka brändin arvoa voidaan kasvattaa. Opit mitkä ovat suomalaisen designin vahvuudet ja ominaispiirteet. Syvennyt kansainväliseen markkinointiin sekä kuulet miten suomalainen muotoilu sijoittuu designin maailmankartalle.

Työ designtuotteiden sisäänostajana

Näyttävä ja puoleensavetävä tuote kiinnittää asiakkaan huomion. Designmyymälöiden tuotevalikoiman kokoaminen vaatii alan tuntemusta ja näkemyksen siitä, mitä on hyvä design. Designmarkkinoinnin tutkinnon aikana kuulet, miten designmyymälän tai osaston tuotevalikoima muodostuu, mitä tuotteita kannattaa myydä ja mistä tuotteet ostetaan. Opit miten designalan sisäänostaja toimii ja mitkä ovat sisäänostajan tärkeimmät päämäärät.

Kaunis designmyymälä

Koulutuksen aikana opit mitä visuaalisella markkinoinnilla tarkoitetaan. Perehdyt siihen kuinka näyttäviä näyteikkunoita ja tyylikkäitä tuotteiden esillepanoja tehdään. Kuulet, miten myymälän asiakaspolku voidaan suunnitella ja miten kauniilla sommittelulla voidaan lisätä myymälän viihtyisyyttä sekä houkuttelevuutta.

Creative Visual Identity

Kuulet ammattigraafikolta, miten brändiä vahvistetaan erottuvan ja taidokkaasti toteutetun graafisen suunnittelun avulla. Verkkosivut, logo, oheismateriaalit sekä tuotteet luovat kaikki osaltaan graafisen designin kokonaisuutta. Opit ymmärtämään yrityksen visuaalisen identiteetin tärkeyden sekä näet mistä elementeistä syntyvät graafisen suunnittelun oivallukset. Kehität omaa visuaalista näkemystäsi ja voit hyödyntää opittua monissa eri yhteyksissä markkinointiin liittyen.

Sosiaalinen media

Sosiaalinen media tarjoaa loputtomia mahdollisuuksia muotoilun markkinointiin ja myyntiin. Taitavasti mietitty sosiaalisen median kampanja erottaa yrityksen tai tuotteen kilpailijoistaan. Kuulet mitä digimarkkinoinnilla tavoitellaan, ja miten yritys tai tuote löytävät omat asiakkaansa käyttäen oikein valittuja kanavia. Perehdyt siihen, kuinka kiinnostavaa sisältöä luodaan ja ylläpidetään. Näet kuinka muotoilijat ja alan toimijat hyödyntävät sisältömarkkinointia oman profiilinsa vahvistamisessa.


Moments & Experiences / Palvelumuotoilu

Service Designilla pyritään luomaan onnistuneita asiakaskokemuksia. Opit miten asiakkaille luodaan miellyttäviä hetkiä yrityksen tarjoamien elämysten ja hyvän palvelun avulla. Saat vahvan käsityksen siitä, mikä on tunteiden merkitys palveluiden muotoilussa ja miten asiakkaiden toiveita sekä palautetta voidaan hyödyntää. Designmarkkinoinnin koulutuksessa tutustut onnistuneisiin palvelumuotoilun toteutuksiin ja opit ajattelemaan designin hyödyntämistä laajemmassa merkityksessä.

Copyrights & Trademarks

Designmarkkinoinnin tutkinnon aikana syvennyt designtuotteiden ja brändien suojaamiseen. Verkkokauppojen kasvava käyttö luo lisääntyvän tarpeen taidolle suojata oma brändi ammattimaisella tavalla. Tavaramerkin suojaaminen on sijoitus tulevaan. Tulevaisuudessa muotoilu on yhä enemmän erilaisten aineettomien oikeuksien, kuten brändien, lisenssien ja tavaramerkkien myymistä. Kuulet, miten brändi voidaan suojata sekä mitä copyrights ja trademark todella tarkoittavat.

Touch of Design!

Design tarjoaa ratkaisuja ja elämyksiä. Design syntyy avoimesta ajattelusta, hyvästä syystä tai nerokkaasta sisällöstä. Design koskettaa kauneudellaan tai rohkeudellaan. Design on luovaa toimintaa, jota voi soveltaa lukemattomin eri tavoin. On sanottu, että design on sekoitus käsityötä, tiedettä, tarinankerrontaa, mielipiteiden muokkausta ja filosofiaa. Designmarkkinoinnin tutkinto antaa pintaa tarttumiseen, muotoja ajatuksiin ja ideoita elämyksiin!

+-

Verkostoidu ja löydä uusia työmahdollisuuksia

Helsinki Design Schoolista valmistuneet opiskelijat ovat saaneet työ- ja harjoittelupaikkoja monista arvostetuista kotimaisista ja kansainvälisistä yrityksistä. Opiskelijat ovat myös päässeet avustajina ja harjoittelijoina toteuttamaan monia mielenkiintoisia tapahtumia, kuvausjärjestelyjä ja muita opiskeltavaan alaan liittyviä projekteja. Osa opiskelijoistamme on Helsinki Design Schoolin suosituksilla lähtenyt jatkamaan opintoja korkeakouluihin eri puolille maailmaa. Helsinki Design Schoolin Designmarkkinoinnin tutkinto toteutetaan osittain yhteistyössä muotoilualan yritysten kanssa. Helsinki Design Schoolin toiminnan perusajatuksena on hyödyntää monipuolisia verkostojamme kaikin tavoin opiskelijoidemme urahaaveiden toteutumisessa.

+-

Opiskele parhaiden osaajien johdolla

Helsinki Design Schoolin Designmarkkinoinnin tutkinnossa opettavat alan parhaat osaajat, kuten Finnish Design Shopin perustaja Teemu Kiiski, Marimekon luova johtaja Laura Väinölä, Antti Hirvonen (CEO, Vaarnii), Jenni Rosenström (Marketing Manager, Cover Story), muun muassa Iittalalle suunnitelleet arvostetut ja palkitut muotoilijat Elina ja Klaus Aalto, Maija Mäenpää (Motley Agency), graafinen suunnittelija Tomi Leppänen, Stockmannin sisäänostajat Kristiina Kuuskoski ja Julia Koskilahti, Sakari Salonen (Partner, Head of Intellectual Property, Castrén & Snellman), muotoilija/yrittäjä Timo Niskanen, ammattivalokuvaaja Unto Rautio sekä muotoilija Iina Kettunen.

+-

Opinnot voi suorittaa myös oman työn ohessa

Designmarkkinoinnin tutkinto toteutetaan monimuoto-opiskeluna. Opintoihin sisältyy 20 lähiopetuspäivää koulun tiloissa. Opintopäivillä opiskelijat saavat etä- eli kotitehtäviä, jotka voit suorittaa omalla ajallasi. Etätehtävät on suunniteltu niin, että ne tukevat ja syventävät opintopäivillä opittua asiaa. Etätehtävät ovat laajuudeltaan kohtuullisia, joten tehtävät voi hyvin suorittaa oman työn tai muun opiskelun ohessa. Tehtäviin saat aina palautteen, jota voit hyödyntää oman osaamisesi kehittämisessä. Monimuoto-opiskelu mahdollistaa opiskelun asuinpaikkakunnasta riippumatta.

Kaikki opetus tapahtuu suomen kielellä.

+-

Designmarkkinoinnin tutkinto yhdistettynä omaan osaamiseesi antaa hyvät edellytykset toimia esimerkiksi:

 • designmarkkinoinnin ja -myynnin tehtävissä muotoilualan yrityksissä
 • designtapahtumien tuotannoissa
 • designin maahantuonnin tai viennin parissa
 • designin PR:n ja viestintätoiminnan parissa
 • muotoilun ostotoiminnan parissa
 • muotoilualan järjestöissä ja yhdistyksissä
 • designalan yrittäjänä

+-

Helsinki Design Schoolin yhden vuoden tutkinnot

Helsinki Design Schoolin yhden vuoden tutkintojen sisällöt on suunniteltu ja toteutettu yhdessä omien alojensa huippuosaajien kanssa. Koulutuksemme ovat arvostettuja myös yritysmaailmassa. Teemme tiivistä yhteistyötä yritysten kanssa niin opetukseen kuin opiskelijoidemme urahaaveisiinkin liittyen.

Työnhaussa Helsinki Design Schoolin yhden vuoden tutkinto on erinomainen tapa erottua sekä osoittaa oma erikoisosaaminen. Koulutuksemme ovat suunniteltu sopimaan niin ylioppilaspohjalta aloittaville kuin korkeakouluopintojenkin lisäksi tai jo työelämässä kokemusta saaneille. Opinnot soveltuvat kaikenikäisille. Monet opiskelijoistamme työllistyvät Helsinki Design Schoolin koulutuksen pohjalta ja toisille koulutuksemme täydentävät muita opintoja tai osaamista. Osa opiskelijoistamme haluaa uuden koulutuksen alan vaihtoa ajatellen. Joillekin Helsinki Design Schoolin yhden vuoden tutkinnot ovat erinomainen pohja oman yritystoiminnan aloittamisen tai kehittämisen kannalta.

Koulutuksen aikana saat mahdollisuuden verkostoitua opettajiemme sekä muiden opiskelijoiden kanssa. Helsinki Design Schoolin yhden vuoden tutkintojen opintoihin osallistuminen ei edellytä aikaisempaa kokemusta alalta. Koulutuksen voit suorittaa joustavasti oman työn tai muun opiskelun ohessa. Monimuoto-opiskelu mahdollistaa opiskelun asuinpaikasta ja omasta elämäntilanteesta riippumatta.

Opettajina Helsinki Design Schoolin yhden vuoden tutkinnoissa toimivat omien alojensa parhaat ammattilaiset. Aktiivisesti työelämässä toimivat opettajamme tuovat opetukseen aina uusinta sekä ajankohtaisinta osaamista ja tietoa opiskelijoidemme hyödyksi. Opettajamme haluavat kannustaa ja rohkaista sinua omien tavoitteittesi saavuttamisessa.

Mikäli haluat lisätietoja opintojen aikatauluista, hakemisesta tai muista opiskeluun liittyvistä asioista, otathan meihin yhteyttä puhelimitse numeroon 020 7340 630 tai sähköpostilla info@helsinkidesignschool.fi

Hakulomake


Copyright Helsinki Design School. All copyright and other intellectual property rights in all logos, designs, text, images and other materials on this website are owned by Helsinki Design School or appear with permission of the relevant owner. Helsinki Design School is a registered trademark. All rights reserved.

Secured with SSL