Verkostot

Arvokkaita verkostoja ja uramahdollisuuksia

Kouluttautuminen Helsinki Design Schoolissa on hieno mahdollisuus luoda arvokkaita verkostoja. Teemme monipuolisesti yhteistyötä eri alojen kiinnostavimpien yritysten kanssa. Koulun puolesta autamme kontaktien luomisessa sekä hyödynnämme laajaa yritysverkostoamme opiskelijoiden hyödyksi. Opintojesi aikana pääset kokemaan ja näkemään asioita, jotka vain opinnot Helsinki Design Schoolissa sinulle mahdollistavat. Kyse on siis paljon muustakin kuin opiskelusta.

"Koulutus on avannut minulle kokonaan uusia ovia. Opintojen myötä olen luonut todella arvokkaita suhteita, jotka helpottavat merkittävästi työllistymistäni. Koulun taso on todella hyvä ja tämä on luonut minulle vahvan pohjan uralla etenemiseen. Kiitos tästä vuodesta!" – Daniela

Monet Helsinki Design Schoolin opiskelijat ovat päässeet jo koulutuksensa aikana mielenkiintoisiin työharjoittelupaikkoihin sekä vakituisiin työpaikkoihin eri alojen yrityksiin. Opiskelijoillemme harjoittelu- sekä työpaikkoja ovat tarjonneet esimerkiksi johtavat PR-toimistot, monet arvostetut kotimaiset ja kansainväliset design- ja muotibrändit, graafisen suunnittelun toimistot, kuvatoimistot, johtavat tavaratalot, mainostoimistot, eri aikakauslehdet, sisustussuunnittelutoimistot, messu- ja tapahtumajärjestäjät sekä tunnetut ammattivalokuvaajat ja stailistit.

Opiskelijoitamme on ollut lisäksi harjoittelijoina ja avustajina mukana myös erilaisissa tapahtumissa ja näytöksissä sekä muoti-, sisustus- ja aikakauslehtien kuvausjärjestelyissä, jotka ovat erinomaisia tilaisuuksia nähdä läheltä ammattilaisten työskentelyä. Työharjoittelupaikka voi olla ensimmäinen askel pysyvään työsuhteeseen tai tärkeä lisä omaan ansioluetteloon. Harjoittelu- sekä työpaikkojen löytämisessä myös opiskelijan oma motivaatio ja aktiivisuus on tärkeää.

Seuraavassa on esimerkkejä Helsinki Design Schoolin yrityskumppaneista sekä opintojen aikana tehdyistä vierailuista.

Artek / Vitra

Monipuolinen yhteistyö Artekin / Vitran kanssa on mahdollistanut opiskelijoille kiinnostavia vierailuja Artekin / Vitran showroomille ja flagship storeen sekä tilaisuuden kuulla alan parhailta ammattilaisilta sisustussuunnitteluun sekä visuaaliseen markkinointiin liittyvää uusinta tietoa. Helsinki Design Schoolista valmistuneet opiskelijat ovat saaneet Artekista harjoittelu- ja työpaikkoja sekä päässeet mukaan kiinnostaviin projekteihin, kuten avustajiksi Artekin katalogikuvauksiin.

Kalevala Koru

Helsinki Design Schoolin visualistiopiskelija toteutti upeaan Kaleva Korun myymälään Helsingin Esplanadille joulunäyteikkunoiden suunnittelun ja esillepanot sekä pääsi myöhemmin myös stailaamaan asuntomessukohteita oman yrityksensä kautta.

Tiger of Sweden

Helsinki Design Schoolin luennoitsija, Voltin Suomen maajohtajana toimiva Erika Ahlberg johdatti muotimarkkinoinnin tutkinnon opiskelijat tutustumaan Tigerin of Swedenin showroomille, jossa Tiger of Swedenin myyntijohtaja Rico Sanchez kertoi muodin sisäänostamisesta sekä showroomin toiminnasta.

Designmuseo

Helsinki Design Schoolin tiivis yhteistyö Designmuseon kanssa on mahdollistanut muun muassa monia unohtumattomia vierailuja Designmuseoon, kuten Timo Sarpanevan näyttelyvierailun, johon Helsinki Design Schoolin opiskelijoille oli järjestetty räätälöity opintosisältöihin liittyvä opastus. Designmuseon johtaja Jukka Savolainen toimii Helsinki Design Schoolin luennoitsijana Designmarkkinoinnin sekä Tuotemuotoilijan tutkinnoissa. Designmuseossa järjestetään myös Helsinki Design Schoolin omia tilaisuuksia. Helsinki Design Schoolin opiskelijat ovat saaneet Designmuseosta työharjoittelupaikkoja.

Spalt PR

Helsinki Design Schoolin opiskelijat vierailevat säännöllisesti Suomen johtavassa PR-toimistossa, Spaltissa. Spaltin maajohtaja Siru Palmroos on kertonut muotimarkkinoinnin opiskelijoillemme PR-työstä sekä PR-tapahtumien järjestämisestä. Monet Helsinki Design Schoolin muodin alan opiskelijat ovat saaneet Spalt PR:stä harjoittelu- sekä työpaikkoja. Lisäksi Helsinki Design Schoolin opiskelijat ovat olleet avustajina sekä pukijoina monissa Spalt PR:n järjestämissä näytöksissä ja tilaisuuksissa.

Marimekko

Helsinki Design Schoolin opiskelijat ovat päässeet opintoihin liittyvien vierailujen aikana näkemään Marimekon tehtaalla kuinka ikoniset kuosit ja tuotteet, kuten Unikot ja Jokapoika-paidat syntyvät. Marimekon ammattilaiset ovat kertoneet Helsinki Design Schoolin opiskelijoille muun muassa kansainvälisestä PR:stä, myynnistä, markkinoinnista ja brändäämisestä. Useat Helsinki Design Schoolista valmistuneet opiskelijat ovat löytäneet työpaikan Marimekolta. Haluttuja työpaikkoja ovat saaneet esimerkiksi Helsinki Design Schoolin visualisti-, muotisuunnittelija-, ja muotimarkkinoinnin opiskelijat.

Samuji

Helsinki Design Schoolin muotimarkkinoinnin ja muotisuunnittelun opiskelijat ovat vierailleet Samujin myymälöissä sekä saaneet kullanarvoisia neuvoja muodin alalla toimimiseen. Sisustussuunnittelun sekä visuaalisen markkinoinnin opiskelijat ovat tutustuneet Samujin henkilökunnan johdolla Samuji Homen liiketoimintaan sekä myymäläkonseptiin. Helsinki Design Schoolista valmistuneita opiskelijoita on päässyt töihin Samujille.

Nuutajärven Lasikylä

Helsinki Design Schoolin tuotemuotoilun opiskelijat ovat kokeneet monia unohtumattomia hetkiä historiallisessa Nuutajärven lasikylässä. Opiskelijoita lasinpuhaltamisen hienouksiin ovat opastaneet Suomen parhaat lasinpuhaltajat, jotka ovat tehneet yhteistyötä myös esimerkiksi Oiva Toikan sekä Ritva-Liisa Pohjalaisen kanssa. Valmistuneet tuotemuotoilun opiskelijamme ovat opintojen jälkeen toteuttaneet omia uniikkeja lasitaideteoksia sekä lasituotteiden piensarjoja, sekä esitelleet niitä esimerkiksi omilla osastoillaan Habitare-messuilla.

Finlayson

Designmarkkinoinnin opiskelijat ovat vierailleen Finlaysonilla kuulemassa yrityksen omistajilta ja johtajilta kuinka kestävää kehitystä huomioidaan nykypäivän designmarkkinoinnissa ja miten huomiota herättävää markkinointia ja brändäämistä tehdään. Finlaysonin visuaalisesta markkinoinnista vastaava Maria Haapala opettaa Helsinki Design Schoolin Visualistin tutkinnossa.

Hakola

Helsinki Design Schoolin tuotemuotoilun ja designmarkkinoinnin opiskelijat ovat päässeet tutustumaan Hakolan upeaan menestystarinaan tekemällä kiinnostavia vierailuja Hakolan myymälään, jossa yrityksen työntekijät ovat kertoneet Hakolan tuotteiden valmistusprosesseista, ekologisuudesta sekä designin brändäämisestä.

Made In Helsinki

Muotimarkkinoinnin opiskelijat vierailevat säännöllisesti Helsingin Katajanokalla, Made In Helsingin showroomilla. Made In Helsinki edustaa muun muassa Makia Clothingia, Wrangleria sekä Samsoe & Samsoeta. Vierailuilla muun muassa opitaan kuinka muodin alan maahantuojat ja agentuurit toimivat.

Gloria Fashion Show

Helsinki Design Schoolin visuaalisen markkinoinnin sekä muodin opiskelijat ovat olleet useita kertoja mukana avustamassa Gloria Fashion Shown järjestelyissä esimerkiksi muotinäytösten pukijoina ja assistentteina. Gloria Fashion Shown Art Directorina toiminut tunnettu muotitoimittaja ja stailisti Mia Dillemuth toimii Helsinki Design Schoolin luennoitsijana.

Kuudes Kerros

Graafisen suunnittelun opiskelijat ovat tehneet kiinnostavia vierailuja luova toimisto Kuudenteen kerrokseen, jossa monin tavoin palkitut graafiset suunnittelijat ovat kertoneet muun muassa yritysten ja tapahtumien visuaalisen identiteetin luomisesta sekä luovan toimiston arjesta ja tähtihetkistä.

Max Mara

Visuaalisen markkinoinnin sekä muodin opiskelijat ovat vierailleet Max Maran showroomilla tutustumassa tunnetun brändin markkinointiin sekä showroomin merkitykseen brändin luomisessa ja vahvistamisessa.

Design and Innovation Agency Aivan

Visualistin tutkinnon opiskelijat vierailivat Aivanissa tutustumassa palvelumuotoiluun, myymäläsuunnitteluun ja -konseptointiin. Palkitun yrityksen asiakkaita ovat muun muassa Fazer, Hartwall sekä Iittala. Helsinki Design Schoolin opiskelijat ovat toimineet avustajina Aivanin järjestämissä PR-tilaisuuksissa, kuten Iittalan popup-tapahtumassa.

Suunnittelutoimisto Amerikka

Teksti tulossa

Asun-lehti / Anno Collection

Teksti tulossa

Angel Films

Teksti tulossa

Galerie Forsblom

Teksti tulossa

Hellon

Teksti tulossa

Marsaana Communications / PR

Teksti tulossa

Keittiömaailma

Teksti tulossa

J. Lindeberg

Teksti tulossa

Futurice

Teksti tulossa

Habitare

Teksti tulossa

Stockmann

Teksti tulossa

Sugar PR

Teksti tulossa

Teclux

Teksti tulossa

Grafia - Vuoden Huiput

Teksti tulossa

Design Agency Werklig

Teksti tulossa

Miltton Networks

Teksti tulossa

Suomen Alppimaajoukkue

Teksti tulossa

Neste

Teksti tulossa

Vallila Interior

Teksti tulossa

Iittala

Teksti tulossa

Ivana Helsinki

Teksti tulossa

Makia Clothing

Teksti tulossa

Kalevala Innovation Lab

Kalevala Innovation Lab pilotoi palveluita ja tuotteita, joissa yhdistyvät kauneus ja teknologia. Tuotemuotoilun opiskelijat tekivät vierailun Kalevalan Innovation Labiin sekä suunnittelivat Kalevala Korun käyttöön tuotteita, joista Kalevala Innovation Labin ammattilaiset antoivat rohkaisevaa palautetta.

Republic of Communications

Teksti tulossa

Arabia Art Department Society

Teksti tulossa

Pure Waste

Teksti tulossa

Zarro & Creanno - Apartment 12

Teksti tulossa

Nykytaiteen museo Kiasma

Teksti tulossa

Verkkokauppa.com

Teksti tulossa

Invest EU -kampanja

Teksti tulossa

MLL -muotinäytös / VIMMA

Teksti tulossa

iGuzzini

Teksti tulossaCopyright Helsinki Design School. All copyright and other intellectual property rights in all logos, designs, text, images and other materials on this website
are owned by Helsinki Design School or appear with permission of the relevant owner. Helsinki Design School is a registered trademark. All rights reserved.